Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 22:44, 06 mar 2014

Do góry
Dziś w ramach zajeć plastycznych nabazgroliłam coś takiego.

Zaznaczone nasadzenia, to te, ktore już posiadam i bedę przesadzać.

Oprócz szpaleru z tuj, ich zakup jeszcze przede mną.

1 tuja smaragd
2 cis
3 cyprysik lawsona
4 tuja brabant
5 świerk
6 brzoza
7 brzoza
8 brzoza

koło mniejsze placyk na hustawkę ogrodową
kolo wieksze placyk pod basen

Rzucicie okiem, plisss.. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, co powinnam zmienic.
Działka wkoło Lubczyka :) 22:42, 06 mar 2014

Do góry
Szybka fotorelacja
To patyki od Ewy

I Ani, nawet zdjęcie Ani z horti NN

I całość

Nie muszę pisać, że wszystko profesjonalnie popakowane, opisane, zabezpieczone
Ogród w budowie - nieustającej 22:33, 06 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Sześćdziesiąt chudych badyli Konrad posadziłeś, a nie sześćdziesiąt róż i tak to trzeba tu wyraźnie napisać, bo ludzie pomyślą że ja tu jaką szkółkę mam.
Ale chyba podzieliłeś do imentu, bo wydawało mi się jak obcinaliśmy, że może z 30 sztuk będzie. Czujesz jak pachnie?

czuje i czułem jak je sadziłem bardzo mocno wiesz ze sadziłem je z taka sama mina jak je wykopywałem u ciebie hi hi hi wykopywałem je u siebiei szła sąsiadka i sie pytała co mi tak wesoło sadzić w taką pogodę a ja mowię ze ogrodnika poznać po minie która ma w ogrodzie i pogoda nie odstrasza od pracy hi hi hi to sie śmiała
Działka wkoło Lubczyka :) 22:33, 06 mar 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Mirka dobrze pisze , GŁĘBOKO do ziemi, ponad ziemię zostaw tylko jeden górny pączek.
Wsadzaj do dobrej ziemi kompostowej, takiej pulchnej,

A tak na marginesie, ile radochy można sprawić kobiecie kilkoma patyczkami,
,pozdrawiam

już patyki w ziemi, wkładałam najgłębiej jak się da jakkolwiek to brzmi

policzyłam patyki w sumie tych od Ciebie i Ani wyszło 129, nooooo kilka patyczków ale fakt, radochę sprawiły mi przeogromną
dzięki po stokroć Kochane <3
Piaskownia na zakręcie 22:12, 06 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Zobaczcie co znalazłam. Ja chcę takiego pieska z trawek

Suuper i jaki milutki
Ogrodowe skarby 22:03, 06 mar 2014

Do góry
Powspominamy troszkę
Działka wkoło Lubczyka :) 21:56, 06 mar 2014

Do góry
Mirka dobrze pisze , GŁĘBOKO do ziemi, ponad ziemię zostaw tylko jeden górny pączek.
Wsadzaj do dobrej ziemi kompostowej, takiej pulchnej,

A tak na marginesie, ile radochy można sprawić kobiecie kilkoma patyczkami,
,pozdrawiam
Szmaragdowy Zakątek 21:52, 06 mar 2014

Do góry
W poprzednim „wejściu” zapomniałam dodać, że projektowana rabatka ma po prawej stronie swój ciąg dalszy…już zaaranżowany. Wklejam tylko tak dla całościowej wizji…..

Margarete, elzbieta_g, popcarol, Anita1978, iwonaal – dziękuję dziewczyny za oddane głosy….wszystko skrupulatnie odnotowałam…

Popcarol, Alisonek – na jałowce też jakoś mi ochota przeszła, tym bardziej, że w „szmaragdowym” mieszka już 20 jałowców…ale nie mam pomysłu jaki mógłby być „zamiennik”.

Kasik, Magda70 - …a gdzie Wasze głosy???

ana_art – Aniu głosowanie 1 i głosowanie 2 dotyczy dwóch różnych rabatek…już pokazuję na planie jak to wygląda….

Ogród w budowie - nieustającej 21:47, 06 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Agania, moje graby sadziłam w drugiej połowie kwietnia rok temu, pamiętasz zima była koszmarnie długa. Sadzonki miały ok. 1 metra, skróciłam je o "większą połowę". Zaczęły rosnąć i wszystko było ok, do czasu mokrego, kiedy stały w wodzie i rosnąć przestały. Potem były te sakramenckie upały. Jednak przeżyły i widzę że są zielone w środku pączki. Paradoksalnie, najwięcej wody jest u mnie w najwyższej części posesji, chore to, ale tak jest. Graby rosną "na trasie" tej wody. Tzn. do tej pory pojawiała się tylko wcześnie wiosną, po roztopach, ale zeszły rok okazał się bardzo szczególny. Tak jak nie powtórzyła się wredna zima, mam nadzieję że nie powtórzy się potop zeszłoroczny.

Żywopłot ma mieć docelowo mniej niż 2 metry wysokości. Tak wyglądały w połowie maja zeszłego roku, a potem już nie było sensu robić żadnych zdjęć.

No jestem od razu u Ciebie jak napisałaś u mnie o grabach, zdjęcie wygląda super, widać na nim piękny jednoroczny żywopłot i twoją pracę, ja będę sadziła trochę wcześniej, warunki bez porównania do poprzedniej zimy i wiosennych roztopów bardziej sprzyjające dla młodych grabów. Jak opisujesz u mnie jest dokładnie tak samo mokro w najwyższej części posesji. Graby jednak to wytrzymują, bo jak piszesz pąki zielone

Buk już byłby kaput

Więc kibicuję twoim grabom, będą na pewno burzowo rosły, a o ulewach nie myślmy nawet, start wiosenny będą miały super, i grab w końcu Ci ruszy a mój sie będzie dopiero zakorzeniał i w dodatku będzie wrastał w korzenie 15m brzóz.

Teraz o rosach rugosach, ja też chcę takie patyki

buziaki

Aneczkowe marzenia 21:39, 06 mar 2014

Do góry
On chyba nigdy nie był na głodzie
W cieniu - zacieniona 21:33, 06 mar 2014

Do góry
....kwiatów wiosennych ,tegorocznych jeszcze nie widać...ale mam ranniki z ubiegłego roku
Aneczkowe marzenia 21:29, 06 mar 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)

pokazałam eMusiowi, nie za łapała wogóle...blondynka z niego ...no nie
Aneczkowe marzenia 21:25, 06 mar 2014

Do góry
Aneczkowe marzenia 21:24, 06 mar 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
A pokażę jutro obfocę Zjem przedtem śniadanko, żeby mnie mały głód nie złapał

ha ha!!!!! i tak Cię dopadnę głód każdego dopadnie...wcześniej czy później
Aneczkowe marzenia 21:21, 06 mar 2014

Do góry
A pokażę jutro obfocę Zjem przedtem śniadanko, żeby mnie mały głód nie złapał
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 06 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne te pełne przebśniegi a reszta kwitnie tak jak u mnie z wyjątkiem irysów bo u mnie nie kwitną . Szkoda martagonów .

Bogdziu w innym miejscu też dopiero rosną tej kępce coś pod pasowałote rosną przy rh America niby osłonięte a wyglądają tak jednakowo sadzone były

a to zdjęcie z tamtego roku
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 21:10, 06 mar 2014

Do góry
Cleo napisał(a)
Melduję, że moją bidę - choinkę przycięłam. Pózniej ją obfocę to pokażę co mi wyszło...

to będziesz miała fajną kulkę pasującą do bukszpanów
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:04, 06 mar 2014

Do góry
I zeszły rok, oczko wciąż za małe, doklejam kąpielisko dla ptaków, wszystko zamienia się w dziki busz....

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:01, 06 mar 2014

Do góry
Rok 2012 , dochodze do wniosku że 4 lata to już nie takie male dziecko
Karasie ledwo przeżywają zimę w akwarium, postanawiam kopać na 1,10m, znowu układam folię (grubszą ale dalej pcV) i brzegi wykładam kamieniami. Pies wpada do oczka na drugi dzień po jego założeniu, dziurawiąc folię...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:59, 06 mar 2014

Do góry
Strasznie kusiło mnie na buksiki z Obi, ale muszę się opanować bo na tapecie wisi lista na nową rabate.

Tego muszę się trzymać:

- 35 żurawek (17 już mam swoich)
- 8x Carex Evergold
- 8x Carex Ice Dance
- bukszpan na żywopłocik
- trzmielina na pniu 1, 2 lub 3 wyjdzie w praniu
- 3 Carex Praire Fire
- 5 Carex Frosted Curls
- opcjonalnie nowy rozchodnik o ciemnych kwiatach
- Śliwa Pissardi lub Nigra

I największy problem to bukszpany przy wejściu, myśle nad trzema opcjami:
- 3 większe kule od największej do najmniejszej
- 6 troszke mniejszych kul bardziej porozrzucane
- lub to do czego mnie najbardziej ciągnie 3 stożki plus 4 kule w układzie takim jak w jednym z ogrodów Danusi, myśle, że moge wykorzystać zdjęcie z artykułu. Tyle, że w odbiciu lustrzanym (bez cisa bo to już sfera marzeń )

Nie ukrywam, że trzecia wersja najbardziej kosztowna i nie mam pojęcia gdzie znajde 3 stożki w przystępnej nie rujnującej cenie .... ale co zrobie, że najbardziej mi się podoba taka wersja.
Może ktoś coś doradzi lub ześle na ziemie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies