Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Baśniowy" Ogród

"Baśniowy" Ogród

Basia_1987 22:22, 30 kwi 2014

Bardzo dziękuję, podniosłaś mnie na duchu z tym płotkiem, bo miałam duże wątpliwości co do niego...ale niestety wszędzie nie da się go zrobić, aczkolwiek co najważniejsze zabezpieczone...
Proszę, doradźcie mi co tu posadzić chciałam coś na pniu....róże, lub trzmielinę,a może dalej podciągnąć te kulki na pniu?

A tak wygląda z drugiej strony...

agata19762 22:25, 30 kwi 2014

Basiu płotek całkiem fajnie wygląda...a do tego spełnia doskonale swoją rolę

a nie chciałabyś coś kwitnącego na pniu ???

rozweseli troszkę to miejsce ....
Basia_1987 22:33, 30 kwi 2014

Bardzo się cieszę że zajrzałaś do mnieWłaśnie się zastanawiam nad różą , wiem,że trzeba zabezpieczać na zimę, akurat dla mnie to nie problem, ale tam jest strona wschodnie, więc słoneczka niewiele....
Mala_Mi 23:52, 30 kwi 2014

Basiu.. dziś już nie myślę logicznie.... na różach sie nie znam.. ale może lepiej posadzić zwykłe róże, które wytrzymają wschodnie słoneczko... i im wystarczy, ale takie w formie krzaka..
Jak już ja bym pociągnęła to samo na kiju ... a na dole dała coś co rozjaśni i rozweseli... niestety ja wybieram opcje mniej roboty, mniej strat zimą.. pod Przemyślem takei kulki są bardzo tanio.. możesz dać o żółtym ubarwieniu, albo ciemnozielone i pomiędzy runianki dać róże.. albo coś co przełamie monotonię... po różach pies nie będzie latał...
Tu jest po prostu za pusto.
Sorki.... moje zdanie nie oznacza Twojego zdania..... a płotki.. też muszę mieć i mam, bo .....
Puknij do mnie po weekendzie to pomyśle jeszcze nad twoja skarpą.. ale ja nie umiem projektować.. ja tylko mam jakieś swoje odczucia I ja to kokoszka.. .. mega kokoszka... zapraszam w weekend . Masz czas.... może będzie Konstancja, jak się zdążą urwać po pracy na autobus.. i jest Tercia
Basia_1987 07:06, 01 maj 2014

Dla mnie też pusto, więc kombinuję czym zapełnić tę pustkę, zaglądnę na chwilkę może w sobotę?-Będę dzwonić..Może zwykłe róże to nie głupi pomysł i faktycznie pies będzie mniej ganiał....Jak dostanie szwunga to strzępy lecą z runnianki, a tak to by go wstrzymywało
Mala_Mi 23:32, 01 maj 2014

Zapraszam
Mathildis 22:48, 02 maj 2014

Basia_1987 napisał(a)
Gaga dziękuję za życzenia.
U mnie małe zmiany......Opłotkowałam ogródek przed psem niestety niezbyt urokliwe, ale na razie dość skuteczne.

A tak z drugiej strony....

Ogrodzenie zrobione niskim kosztem: paliki i linka jutowa Zamierzam je jeszcze pomalować na brązowo, i mam nadzieję, że z upływem czasu zmyją się z roślinnością przez co będą mniej widoczne.
Proszę się nie smiać ... hihi, wolę to niż zdeptane roślinki...

Fajny patent anty milusiński Moja sunia już na szczęście ułożona i rzadko zdarza się jej coś uszkodzić....
Basia_1987 23:49, 02 maj 2014

Moja nawet też tak nie psoci, tylko jak dostanie "szwunga" nie patrzy leci jak z torpedy, zabawa wtedy najważniejsza
Tulipanki już przekwitły...

Takie jeszcze miałam, ładne prawda?

Basia_1987 23:51, 02 maj 2014

Basia_1987 20:27, 04 maj 2014

Hej, doradźcie mi proszę, tuje strzyżone w kulki tu pasują? (wizualizacja w fotoshopie) na dole planuję różę okrywową Bonice, rośnie tu na razie runianka i zastanawiam się czy różę posadzić między nią, czy usunąć, bo przecież i tak róża zakryje...