Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 22:02, 04 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Gosiu, kochana dopiero skończyłam pracę i sorry że nie odebrałam .... Dzięki za wiadomość

Jolu są trzy wielkości kulek 80 zł, 30 zł i 25 zł. Stożki po 60. Cudne są Wklejam ci fotkę Dla porównania środkowa z Ikea

Chatka Baby Jagi 21:31, 04 mar 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
No i wszędobylskie u mnie przebiśniegi....

Piękne robisz zdjęcia ... takie wyraziste.... mus zmienić aparat i zapisać się na kurs foto (napisz na PW co to za sprzęt)

A skoro przebiśniegów u Ciebie dostatek ... nie chciałabyś się troszkę podzielić z koleżanką? ...pomyślę co mogę dać w zamian .... oczywiście oprócz Matyldy

Życzę powrotu do zdrowia i mówię stanowcze NIE dla powracającej zimy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 04 mar 2014

Do góry
Popatrz sobie na to, takie rzeczy potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. Niech lepiej się nie przyznaje ten, który jest za to odpowiedzialny Cały dzień zmarnowany.

Co do wiewiórki, do jednej mam 25km, a druga 1km od mojego wydziału i to jest najbardziej niebezpieczne, jedynie co mnie powstrzymuje to wyprawa przez miasto z doniczką
Moje zmagania ogrodowe 21:12, 04 mar 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Ewelino co u ciebie?

Jak nazywała się taka śliczna hortensja którą pokazywałaś w tamtym roku?

Marta, kolejny raz dzieciaki podziębione i mają przymusowe wolne od przedszkola, co za tym idzie ja mam wolne od ogrodu. Wczoraj udało się tylko poczyścić byliny, pociąć trawy i hortki, ale trawnik przydałoby się zacząc grabić, a czasu nie ma.

Pewnie chodzi Ci o biuściastą na haju według nazewnictwa Małej Mi (czyli Hayes starburst), bo ją co chwila pokazywałam

Jak nie o tę chodzi to mam jeszcze Pinky Winky, Limkę i Magical Candle, poszukam jak coś zdjęć.

Pozdrawiam
A miało być tak pięknie.... 21:09, 04 mar 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Mam jeszcze dylemat z innymi trawkami
Ta była zlota,miedziano złota ,kiedy kupowałam.

Ciąć czy czesać ? nie mam bladego pojęcia
Kostrzewa owcza

Ciąć,czy czesać ?

Renia -pierwsza carex ..nie tnie się ich tylko wyczesuje najlepiej nawet grzebieniem , podobnie kostrzewy też nie tniemy tylko obrywamy od dołu zaschłe a czuprynki z wierzchu zostawiamy .

stipę to cięłam dopiero wczoraj ...ona bardzo wrażliwa ...
Mazury i mój kawałek ziemi 21:03, 04 mar 2014

Do góry
Przedszkole patyczkowe Pinki Winki.Limka i Vanile Fraise Renhy ale czy się uda zobaczymy.
W kamiennym kręgu od początku 21:01, 04 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Szukając tulipanów wiedziałam, gdzie zaglądnąć, uwielbiam te twoje tulipany, szkoda wielka tej całej reszty co ją budowa zabrała, ale to samo życie, ja się boję co to będzie jak będą nam w przyszłości kanalizację zakładać buu, nie chcę nawet o tym myśleć

Cudownie już ci wschodzą tylko patrzeć jak zakwitną, będę do Ciebie na kawkę wpadać i podglądać tulipanki

Podziwiam Twoją pracę, prawdziwe rękodzieło gratuluję zdolności i cierpliwości Aniu

Agatko, zapraszam na kawkę ajakże...a co do budowy, to myslałam , że zniszczeń będzie mniej....a to dopiero początek....w drugiej części ogrodu będzie oczyszczalnia....tam też będą zniszczenia....na fachowców nie ma bata
Co się stało kwiatom ... 20:55, 04 mar 2014

Do góry

I owoce dla miłych gości
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:50, 04 mar 2014

Do góry
Wrzosiec - nawet nie wiem ile on ma lat... sadziła teściowa kiedyś dawno temu - rozrósł się... teraz wygląda ładnie - tylko jak przekwitnie to już nie aż tak - więc ja pewnie bym go pociachała, ale wtedy nie byłby taki ładny jak kwitnie a po lewej przycięta tawuła - jak się tak przyglądam to nie wiem czy jeszcze jej nie ciachnę

i drugi wrzosiec - młodszy

miodunka się szykuje do kwitnienia

No i póki co to byłoby na tyle - teraz idę do Was
Ogród u stóp klasztoru 20:49, 04 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kobieto powiedz mi jaki trejaż zamówiłaś i gdzie go dasz? dumam czym zastąpić te moje wieżyczki przy różach

ANIA , AGATA ----- jak będzie już gotowa w ogrodzie to pokażę .
pergola do róży flamantaz , bo drewniana zgniła i złamała się pod ciężarem i wiatrem .
ten jesienny huragan ją załatwił ...., ale i tak wytrzymała 10 lat ...

Ogród w skali mikro :) 20:45, 04 mar 2014

Do góry
Oooo .. Mammmmm

Figa .. Specjalnie dla Filipa

Nie jest zbyt często focona , bo stoi tuż przy kompostowniku....
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:45, 04 mar 2014

Do góry
A tak poza tym to się nic nie dzieje ogrodowego - po fajnej i ciepłej sobocie i paru godzinach w ogrodzie teraz przerwa - bo praca, bo zimno, wietrznie i nieprzyjemnie...

Fotki przyciętych iglaków - a te żółte nie były przycinane bo sobie pomyślałam coby z nich coś "wyciąć" - np. takie "bałwanki" zrobić - jeszcze zobaczę

mój spodek "skosmiczny"

Co się stało kwiatom ... 20:40, 04 mar 2014

Do góry

Po górskich wędrówkach należy się posilić, zapraszam wszystkich na małe co nieco z własnej wędzarni

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:23, 04 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mając tyle wprawy, nie straszne Ci poprawy.

Anek, ten czerwony to nie ,Gracillimus', bo ten inaczej się zwiesza. Może jednak 'Malepartus'?

Pszczółka wszytko możliwe ... na pewno będą to stare odmiany, bo te trawy posadziłam wiosną 2009 roku.. synuś wrócił ze Stanów i nic tylko posadź trawy i posadź trawy.. wiec kupiłam zebrinusa i te dwa miskanty, wsadziłam pod płotem i rosły...... i jesienią sie spodobały Wiec od razu powstała trawiasta rabata na bazie tego co miałam i z dokupionych.... Kupowane w naszej szkółce u Pana bylinowego. Sprawdziłam ofertę Pana bylinowego..... i może to być tak dużo ..ze chyba pozostanie NN..albo sie w końcu wybiorę z kłosem i listkiem dla porównania i ustalę

Jeszcze raz noram i porównuję.... podobny z kłosa jest Rotsilber .. ale jest on za niski, Fernen Osten, ale to dość nowa odmiana i ma srebszysty pobłysk na końcach ..... i największe prawdopodobieństwo jest, że to Malepartus.. możesz mieć rację
Kłosy z bliska (liść z białym paskiem na środku)

I jesienią

Co się stało kwiatom ... 20:08, 04 mar 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
w nagrodę archiwalny komplet pieczątek ze schronisk w Karkonoszach nawet widać daty

to z mojego zeszytu rajdowego -o dziwo jeszcze go mam

Wspaniała nagroda bardzo mi się podoba
Ostnica - Stipa 20:03, 04 mar 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Bogumiło Twoje widzę,że po pikowaniu dostały większe doniczki i więcej miejsca mają na rozrastanie.Ja posiałam do takiej szklarenki,doniczuszki mają 4x4 cm i pewnie zrobiłam błąd,że posiałam w szklarence.Czy też będę musiała je potem przesadzać do większych doniczek by miały miejsce na rozrastanie?
Jak to możliwe,że udało Ci się "złapać" 1 nasionko? mi nabierało się w palce po kilka i potem pensetą żmudnie wybierałam i zostawiałam i tak kilka bo reszta gdzieś się wepchnęła pod ziemię,ech żmudna praca,zobaczymy co wzejdzie

Trawkę wybierałam pęsetką.Pikowałam do opakowań po serkach...korzonki rozrastają się płycej,będą miały więcej miejsca.Nie przelej i nie przykrywaj.Do gotowej ziemi do sadzonek dodałam piasku.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:01, 04 mar 2014

Do góry
A to mi eMuś cyknął fotkę jak walczyłam z lampkami, które wieszał synuś, wiec upchał na samych czubeczkach.... miałam długiego drąga z bosakiem na końcu i walczyłam.. Jeszcze schować łosia z saniami spod domku i mogę czekać na kolejne święta Z drzewek na któych ja wieszałam było łatwiej

Leśne Wzgórze 19:59, 04 mar 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No jasne, że Matylda!!!
Ona mnie tu przyciąga jak magnes

Ale latarenki też urocze

hihihi to proszę Matylda w biegu (aparat niestety nie nadążał ze złapaniem ostrości):

Co się stało kwiatom ... 19:58, 04 mar 2014

Do góry
w nagrodę archiwalny komplet pieczątek ze schronisk w Karkonoszach nawet widać daty

to z mojego zeszytu rajdowego -o dziwo jeszcze go mam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:58, 04 mar 2014

Do góry
Obiecane na dziś pismo obrazkowe.... krokusy wielkokwiatowe się pokazały, ale brak słoneczka i zimno... są zamknięte.
Zmusiłam sie do wyjścia by przyciąć moja hortkę, milin... przy okazji pościągałam lampki z drzewek.... Jednym słowem prace na wysokości.
Jak "biegałam" po pergoli nie mam zdjecia, ale to była walka, aby odsupłać to co tam rośnie i niczego nie zniszczyć.. Milin wymaga radykalnego cięcia.. ale po milinie wspinają sie powojniki, które już zarosły mi całą pergolę. Wszystko wyplątane.. do tego dwie aktinidie.. mało mnie szlag nie trafił.. ręce prawie odmroziłam.. drabina za krótka aby wskoczyć na samą górę.. po prostu masakra.. Ale dobra wiadomosć jest tak, że powojniki w tym roku pokażą co potrafią.. już wszystkie puściły listki.. ależ poszalały z przyrostem..
dla przypomnienia moje powojniki i pergola z milinem.. wydawała sie taka wielka... a zarosłą w 3 lata..

I na każdym boku powojniki ... (jest jeszcze inny, ale on tak pomalutku)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies