No piknie jest !
U mnie z prac ogrodowych nici, pogoda z brzydką mżawą. Czemu zawsze na weekend się psuje. Ma sie przejaśnić po południu, ale mam gości, więc nici z prac. Idę chociaż sałatę napikować.
Żurawki pięknie u mnie przezimowały i właściwie wcale nie wymagały czyszczenia. Aktualnie wypuszczają porcję świeżych listków, zauważyłam też pąki kwiatowe - strasznie szybko.
Do wczorajszych prac wykonanych mogę jeszcze doliczyć porządki w rozmnażalniku. Oczyściłam sadzonki żurawek, trzmieliny i posianą w zeszłym roku szałwię.
Dziewczyny, będę pisać później. Baaaardzo mi miło, że mnie odwiedzacie. Teraz lecę choinę sadzić, bo wczoraj przygotowałam już teren z grubsza pod nią , a pogoda niepewna. Zimno, musiałam się na cebulkę ubrać, z czasem warstwy na pewno będą znikać .
Miłego weekendu! Bez deszczu! (sobie też tego życzę)
Nie znam sie na żurawkach bo jesienia posadziłam moje pierwsze egzemplarze ale jestem w szoku, że już pąki mają.
Trawniczek pięknie zieloniutki. Ja z moim jeszcze nic nie zrobiłam. Pierw chcę zwalczyć koniczynę bo jak tak dalej pójdzie to będę miała polanę a nie trawnik
Trawy ozdobne już duże u Ciebie. Jeszcze trochę i nie będzie łyso
Jaguś pieknie wyszło z serbami... wszystkie równiutkie... jak malowane. Bardzo dobry pomysł. Turzyce rzeczywiście i u nas listki mają nie ten teges... dużo fajniejsze jest FC
Trawy ruszyły na całego u mnie cisza... serby w donicy mniam bardzo mi się podoba
Farbę wstępnie wybrałam ale oglądać będę w poniedziałek i jak będzie ok to kupuje
U mnie nici z pracy, przesadziłam 5 limek i zmarzłam okrutnie, miało być ciepło a tym czasem wieje, ze głowę chce urwać