Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Ivvvona 11:14, 05 kwi 2014

Pięknie będzie z tymi serbami. U Ciebie trawy już ładnie ruszyły, moje jeszcze śpią, niestety.
Juzia 11:17, 05 kwi 2014

Ale czyściutka robota!

A czemu masz tak teren obniżony?
Juzia 11:19, 05 kwi 2014

Ale trawska Ci już porosły!!!!
U mnie gdzieniegdzie pojedyńczy kłos widać... a rozplenice to jeszcze śpią na bank
asica 11:20, 05 kwi 2014

No piknie jest !
U mnie z prac ogrodowych nici, pogoda z brzydką mżawą. Czemu zawsze na weekend się psuje. Ma sie przejaśnić po południu, ale mam gości, więc nici z prac. Idę chociaż sałatę napikować.
Jagodaa 11:23, 05 kwi 2014

Po pierwszym strzyżeniu

Żurawki pięknie u mnie przezimowały i właściwie wcale nie wymagały czyszczenia. Aktualnie wypuszczają porcję świeżych listków, zauważyłam też pąki kwiatowe - strasznie szybko.

Do wczorajszych prac wykonanych mogę jeszcze doliczyć porządki w rozmnażalniku. Oczyściłam sadzonki żurawek, trzmieliny i posianą w zeszłym roku szałwię.
Jagodaa 11:26, 05 kwi 2014

Dziewczyny, będę pisać później. Baaaardzo mi miło, że mnie odwiedzacie. Teraz lecę choinę sadzić, bo wczoraj przygotowałam już teren z grubsza pod nią , a pogoda niepewna. Zimno, musiałam się na cebulkę ubrać, z czasem warstwy na pewno będą znikać .

Miłego weekendu! Bez deszczu! (sobie też tego życzę)
bleebla 12:07, 05 kwi 2014

Nie znam sie na żurawkach bo jesienia posadziłam moje pierwsze egzemplarze ale jestem w szoku, że już pąki mają.
Trawniczek pięknie zieloniutki. Ja z moim jeszcze nic nie zrobiłam. Pierw chcę zwalczyć koniczynę bo jak tak dalej pójdzie to będę miała polanę a nie trawnik
Trawy ozdobne już duże u Ciebie. Jeszcze trochę i nie będzie łyso
gusiarz 15:04, 05 kwi 2014

Jaguś pieknie wyszło z serbami... wszystkie równiutkie... jak malowane. Bardzo dobry pomysł. Turzyce rzeczywiście i u nas listki mają nie ten teges... dużo fajniejsze jest FC
leon60 15:26, 05 kwi 2014

Trawy ruszyły na całego u mnie cisza... serby w donicy mniam bardzo mi się podoba
Farbę wstępnie wybrałam ale oglądać będę w poniedziałek i jak będzie ok to kupuje
U mnie nici z pracy, przesadziłam 5 limek i zmarzłam okrutnie, miało być ciepło a tym czasem wieje, ze głowę chce urwać
Jagodaa 17:02, 05 kwi 2014

Czy ja mogę poprzycinać jeszcze o tej porze boczne przewodniki tego świerka?

Ma dziwny pokrój . Przez to, że wypuścił strasznie długie przyrosty, rozszerza się dziwnie w górę, tworząc odwrócony stożek .