Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 00:33, 05 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Dokonałem zakupów kolejnych narzędzi ze sklepu Ogrodowiska

Zamówiłam jeszcze grabie , szpadel dla kobiet ( zwykły już mam ) i kosz angielski stylowy do noszenia drobnych narzędzi , piękne sa ... Już nie modę idę doczekac kiedy zacznę ich używać miłej soboty M

zakupy pierwsza klasa.
I piękne powojniki... chyba muszę pomyśleć o jakiejś podporze i posadzić gdzieś takie cuda ... może ten letni śnieżek ...
Ogród cioci 23:17, 04 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Lepiej, żeby ich nie było

chlip, chlip, na takie ceny Emuś nie został przygotowany

Idę, ze łezkami spać, dobrej nocki, muszę jakoś przeżyć tę stratę, chlip popracuję nad tym za rok tyż będą, u mnie czas na wsadzanie grabów i remont

buziam ciesz się buksikami, bo cudne są

Aguś te male po 25 a ładne Kupiłam jeszcze 12 sadzonek na obwódkę po 5 zł. Remont w toku ale kaskę na buksiki miałam utajnioną
Życie w wiejskim ogrodzie 23:12, 04 mar 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Witajcie kochani!

Po mino zimowej aury za oknem dzisiaj udało mi się zdobyć piękne sadzonki Primula Belarina Cream http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I00005eO7kxNd4M4/s/750/750/G015002.jpg Są to pierwiosnki o pełnych białych kwiatach usadowionych nisko w liściowych rozetach

Oto parę zdjęć z sadzenia

Kultury in vitro

Rośliny po wyjęciu z pożywki

Pojedynczy egzemplarz z rozbudowanym systemem korzeniowym

Paleta z posadzonymi prymulami

Myślę że w połowie marca będą już pięknie kwitnąć

Witam się serdecznie, dziś dopiero trafiłam na Twój wątek i przeglądam od początku.

Szukałam tych prymulek i nigdzie nie nie znalazłam. Masz może jakiś namiar na już troszkę podrośnięte Bardzo by mi zależało żeby je gdzieś znaleźć

Lecę w kulki... 23:10, 04 mar 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
...jak pusto to KAPUSTA wpisze się idealnie

Kolorki subtelne...delikatne..tak jak lubię....krem,róż i delikatny srebrny odcień zieleni....
Aniu....mogą być takie kolorki ???
A....i kuleczki....obowiązkowo....maleńkie
Pozdrawiam Aniu....

Aniu, pobiłabyś wszystkich w konkursach florystycznych, jesteś eteryczną, subtelną mistrzynią obrazu.
Gratuluję, to jest niesamowite, ale u Ciebie takich obrazów więcej...
Ogród cioci 23:08, 04 mar 2014

Do góry
Lepiej, żeby ich nie było

chlip, chlip, na takie ceny Emuś nie został przygotowany

Idę, ze łezkami spać, dobrej nocki, muszę jakoś przeżyć tę stratę, chlip popracuję nad tym za rok tyż będą, u mnie czas na wsadzanie grabów i remont

buziam ciesz się buksikami, bo cudne są
Ogród u stóp klasztoru 23:00, 04 mar 2014

Do góry
cebulki wiosenne ...dla Agnieszki ...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:38, 04 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
No to chociaż lepsze zdjęcie wrzucę

W prostocie siła, pięknie!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 04 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Hi hi mam grafitową podłogę i takie same fugi, bo w porzednim domu było wszystko ecru..... Nigdy więcej zwłaszcza gdy pies jest w domu....

Czemu nie napisałaś do mnie 3 lata temu
Miałabym dziś grafitową podłogę zamiast ecru...

No Sebku... przypomniałeś mi o tej okropnej robocie, którą odkładam ile tylko mogę ... hmmm może do jutra zapomnę... a poza tym chyba nie mam zbędnej szczoteczki do zębów w domu

Miejmy nadzieję, że te próbne matury szybko się skończą, bo ileż można czekać na pismo obrazkowe

Ogród to moje hobby 22:15, 04 mar 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Ale cudeńko znalazłeś.
Jak on się ma w naszym klimacie?
Nie przemarza?
W sumie bez jaki by nie był,to nie powinien...
Bardzo mi się podoba. Nadaje się na soliter.

Bez koralowy PLUMOSA AUREA Sambucus racemosa.A tu link i opis:http://www.futuregardens.pl/bez-odm-plumosa-aurea.html
Ogród - Azyl Amatora 22:08, 04 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Zdjęcia z Gardenii:

też mi się to stoisko podobało taki powiedziałabym w takim już nawet nie wiosenny, a w letnim klimacie
Moje trudne początki, domek przy lesie. 22:05, 04 mar 2014

Do góry
Apetyt rosnie w miarę jedzenia. Miala być tylko lobelia a tymczasem brakuje parapetów. Dzisiejdzet zakupki.

Po prostu ogród... 22:03, 04 mar 2014

Do góry
Pojawiły się już bratki w sprzedaży, więc jak tu nie kupić przechodząc obok

Ogród cioci 22:02, 04 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Gosiu, kochana dopiero skończyłam pracę i sorry że nie odebrałam .... Dzięki za wiadomość

Jolu są trzy wielkości kulek 80 zł, 30 zł i 25 zł. Stożki po 60. Cudne są Wklejam ci fotkę Dla porównania środkowa z Ikea

Chatka Baby Jagi 21:31, 04 mar 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
No i wszędobylskie u mnie przebiśniegi....

Piękne robisz zdjęcia ... takie wyraziste.... mus zmienić aparat i zapisać się na kurs foto (napisz na PW co to za sprzęt)

A skoro przebiśniegów u Ciebie dostatek ... nie chciałabyś się troszkę podzielić z koleżanką? ...pomyślę co mogę dać w zamian .... oczywiście oprócz Matyldy

Życzę powrotu do zdrowia i mówię stanowcze NIE dla powracającej zimy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 04 mar 2014

Do góry
Popatrz sobie na to, takie rzeczy potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. Niech lepiej się nie przyznaje ten, który jest za to odpowiedzialny Cały dzień zmarnowany.

Co do wiewiórki, do jednej mam 25km, a druga 1km od mojego wydziału i to jest najbardziej niebezpieczne, jedynie co mnie powstrzymuje to wyprawa przez miasto z doniczką
Moje zmagania ogrodowe 21:12, 04 mar 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Ewelino co u ciebie?

Jak nazywała się taka śliczna hortensja którą pokazywałaś w tamtym roku?

Marta, kolejny raz dzieciaki podziębione i mają przymusowe wolne od przedszkola, co za tym idzie ja mam wolne od ogrodu. Wczoraj udało się tylko poczyścić byliny, pociąć trawy i hortki, ale trawnik przydałoby się zacząc grabić, a czasu nie ma.

Pewnie chodzi Ci o biuściastą na haju według nazewnictwa Małej Mi (czyli Hayes starburst), bo ją co chwila pokazywałam

Jak nie o tę chodzi to mam jeszcze Pinky Winky, Limkę i Magical Candle, poszukam jak coś zdjęć.

Pozdrawiam
A miało być tak pięknie.... 21:09, 04 mar 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Mam jeszcze dylemat z innymi trawkami
Ta była zlota,miedziano złota ,kiedy kupowałam.

Ciąć czy czesać ? nie mam bladego pojęcia
Kostrzewa owcza

Ciąć,czy czesać ?

Renia -pierwsza carex ..nie tnie się ich tylko wyczesuje najlepiej nawet grzebieniem , podobnie kostrzewy też nie tniemy tylko obrywamy od dołu zaschłe a czuprynki z wierzchu zostawiamy .

stipę to cięłam dopiero wczoraj ...ona bardzo wrażliwa ...
Mazury i mój kawałek ziemi 21:03, 04 mar 2014

Do góry
Przedszkole patyczkowe Pinki Winki.Limka i Vanile Fraise Renhy ale czy się uda zobaczymy.
W kamiennym kręgu od początku 21:01, 04 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Szukając tulipanów wiedziałam, gdzie zaglądnąć, uwielbiam te twoje tulipany, szkoda wielka tej całej reszty co ją budowa zabrała, ale to samo życie, ja się boję co to będzie jak będą nam w przyszłości kanalizację zakładać buu, nie chcę nawet o tym myśleć

Cudownie już ci wschodzą tylko patrzeć jak zakwitną, będę do Ciebie na kawkę wpadać i podglądać tulipanki

Podziwiam Twoją pracę, prawdziwe rękodzieło gratuluję zdolności i cierpliwości Aniu

Agatko, zapraszam na kawkę ajakże...a co do budowy, to myslałam , że zniszczeń będzie mniej....a to dopiero początek....w drugiej części ogrodu będzie oczyszczalnia....tam też będą zniszczenia....na fachowców nie ma bata
Co się stało kwiatom ... 20:55, 04 mar 2014

Do góry

I owoce dla miłych gości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies