Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

jola54 21:20, 13 kwi 2014

Witaj Karolinko! W następnym roku nie kupię gotowej palmy, zawstydziłyście mnie i Ty i Hanusia. Przecież ja mam już w swoim ogródku wszystko co potrzeba by zrobic taką piekną palemkę jak wasze.
Pozdrawiam, buziaki!

moje pierwsze pięknosci dla Ciebie
Karolinek 09:10, 14 kwi 2014

Jolu, witam Cię i bardzo dziękuję za śliczne bratki. I cieszę się, że moja palemka zainspirowała i Ciebie. Miłego dnia
Karolinek 10:16, 14 kwi 2014

Hurrra, gruz wywieziony!!! Szkoda, że dzisiaj pada,prace trzeba wstrzymać.
Tu powstanie kącik wypoczynkowy o powierzchni ok. 4 x 3 m zakończony łukiem. Okalać go będą z dwóch stron rabaty wzniesione, obudowane drewnem i obsadzone wonnym kwieciem i ziołami.

A parę dni temu było tak:

Karolinek 10:30, 14 kwi 2014

Teraz trochę ładniejszych obrazków. Jak to mówi Kora cyt.:"Kocham, kocham, kocham"

Karolinek 10:58, 14 kwi 2014

Karolinek 11:25, 14 kwi 2014

Poszerzyłam i zmieniłam kształt rabaty pod jabłonią. To miejsce jest nasłonecznione tylko w godzinach porannych, więc zagościły tu rośliny lubiące półcień i cień. Na pierwszym planie bergenie, za nimi młodziutkie derenie 'Flaviramea' z 'Sibirica', następnie barwinek na przemian z hostami (jeszcze mało widoczne), środek rabaty do zagospodarowania. A na obrzeżach brunnera z dąbrówką i żurawkami. Po siatce pnie się już bluszcz, ale jeszcze nieokazały, więc prawie go nie widać.

Te trzy bukszpany na dalszym planie muszę przesadzić, coś mi tam nie pasuje. Jak myślicie?

hanka_andrus 11:39, 14 kwi 2014

Ślicznie brunera z dąbrówką kontrastuje. A placyk- jak dla mnie bomba. Emusiowi masaż bicepsów wskazany.
Karolinek 11:47, 14 kwi 2014

Haniu, też mi się podoba to połaczenie, a jeszcze jak się wszystko rozrośnie... Mąż już wymasowany i zadowolony
Karolinek 19:44, 14 kwi 2014

W marcu powiesiliśmy budki, na razie nie ma lokatorów, jedynie gołąb przysiadł na gałęzi i duma jak tu się zmniejszyć, aby skorzystać z gościnności.
Na kompostowniku będą domki dla owadów, a wokół będzie się piął groszek lub nasturcja.
Po świętach zabieram się za zrobienie swoich autorskich mieszkanek dla biedronek i innych pożytecznych stworzonek.

Selly 19:49, 14 kwi 2014

Chmmm, Twoja brunera już kwitnie, a moja jeszcze nie. Jak myślisz czemu ? W końcu wiosnę mamy taką samą .