Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 01 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Oj, sorki, że każdemu nie odpowiadam.. ale szkoda dnia na siedzenie przed kompem...
i tu się też już krokusy pojawiły Lubię je...

Z latarenką od Rysia prezentują sie świetnie.. miłe wspomnienie ze spotkania

Ależ kolor krokuśików i drzewo fajnie się prezentuje u mnie na razie żółte Buźiam na niedzielkę co by była miła
ogrodoweimpresjejolki 21:58, 01 mar 2014

Do góry
Jolcia miłej niedzielki i widziałam kiełki zaraz pewnie się wezmą i pokażą więcej mają czas jak to ktoś miły powiedział będą cieszyć dłużej Dziękować za odwiedzinki miłe

Ranczo Edy 21:52, 01 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Masz olbrzymie i ładne bergenie.. moje nich sie wstydzą...

Dzięki Mi chyba miejsce im pasuje Miłej niedzieli

Spotkanie Gardenia - styczeń 2014 21:49, 01 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Witajcie. Właśnie wróciliśmy z Gardenii. Od razu się przyznaje, że nie mam dla Was zdjęć.
Spotkanie było o 11, ale my trochę zmarudziliśmy z parkowaniem, a i wyjechaliśmy później niż planowaliśmy.
W kafejce było już tylko kilka osób: Alisonek z mężem i koleżanka Kasią, Joasia -Wietrzyk , Ewa- Zabaewa z kolegą i my. Wypiliśmy kawkę, chwile porozmawialiśmy i poszliśmy zwiedzać. Już po czasie okazało się, że zdjęć nikt nie zrobił.
...

Ogólne wrażenie bardzo fajne, wielu wystawców którzy oferują swoje produkty, ale myślę, że jeśli ktoś planuje zakupy, to należy jechać do szkółki.

Żałuję że do kafejki nie trafiłam... gapa ze mnie i po prostu nie wiedziałam do której.... szkoda że nie udało mi się z Wami zobaczyć i przy okazji poznać...

Też jestem zdania, że zakupy lepiej zrobić w szkółce niż na targach, ale można było zapoznać się z ofertą sprzedawców i mówiąc szczerze kilku sprzedawców naprawdę nie miało się czym pochwalić i na tle tych lepiej przygotowanych wypadli naprawdę słabo...
Zachwyciłam się tą sośnicą - była bardzo gęsta widać, że ktoś wiedział jak o nią dbać. Przy okazji zapytałam co robić by moja za kilka lat też tak wyglądała

Ogród Eli 21:39, 01 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

dzieci chcą na wędkę ryki łowić
właśnie a to dowód z lata.. jeszcze sprzed mojegp istnienia na forum kij i sznurek= wędka

Ranczo Edy 21:35, 01 mar 2014

Do góry
Witajcie dziewczynki dziś mi nie udało się wybrać do ogrodu takie tam nieudogodnienia i zimno trochę też było czekam do poniedziałku i zacznę od nowa szaleć Cieszę się bardzo że jesteście buźiaki Karolinko,Danusiu,Zawitko,Aniu,Jolu,Irenko,Gosiu,Hanuś,Yolciu,Kasiu, Nati super aż tyle u mnie superaśkich kobietek pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę
Kotka 3D

A to kotka i kot znajomych Kasiu Bawarko popatrz w oczy czarnemu kosmiczne są

Ogród Janiny 21:30, 01 mar 2014

Do góry
U mnie tez chwasty rosną ale na razie ich nie ruszam bo są trochę okryciem przed nocnymi przymrozkami .. Nawet badyli suchych po goździkach nie ruszam bo pod nimi ładnie rosną siewki ..

dostałam nasionka posiałam i zapomniałam co ..

smagliczka już ma pąki

srebrna firletka koło tawułki

dwie miecznice , niebieska ma suche liście przez zimę a biała ma zielone ..

żywopłot ze świerków

coraz ładniej kwitną prymulki .

posłonki tez ładnie przetrwały zimę ..

zielony rozchodnik po zimie jest trochę czerwony

krokusy coraz ładniej wyglądają

a to robota mojego pieska .. Trochę szkody mi robi tym kopaniem ,nawet okładanie kwiatów kamieniami nie pomaga i wszystko co podkopie przenoszę do nowego ogrodu za siatką ..
Ogród cioci 21:24, 01 mar 2014

Do góry
Na dobranoc

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:23, 01 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Ale jesteście kochani

Fotka katalogowa
...pięknie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:18, 01 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Chciałabym się bardzo lubieżnie pochwalić moim tegorocznym walentynkowym prezentem

I kffiatuszki na dobry początek tygodnia.
U mnie na termometrze 14 stopni!!!

Zachorowałam. Gabisiu napisz proszę na priva gdzie i za ile można je kupić. W maju mam okrągłe urodziny
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:10, 01 mar 2014

Do góry
Jestem nowa i wklejam moje psiaki. Ogród ma 30 arów i jakoś to ogarniam przy takich psach
z Brutusem ( dalmatyńczykiem) jest mniejszy problem. To chodzący spokój.
Kauzkazica Jadwiga to większy żywioł.

Pozdrawiam
Moje trudne początki, domek przy lesie. 21:02, 01 mar 2014

Do góry
Luckaa napisał(a)

Mam problem jak przyciąż tego cyprysa i szmaragda, niedługo dopadne sie do niegoz nożycami i niewiem jakiego kształtu im nadać, stożki, trapezy, kwadraty, owale, pomysły mile widziane.

Widać, ze mają ciasno. To chyba nie cyprys, a cyprysik?
Ja bym pozostawiła je w formie stozkowej, tylko nieco wyrownała. Niezle okazy juz masz.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:55, 01 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

To moje niskie iryski nie z cebulki a z kłącza tak kwitły po przesadzeniu
piękne teraz się zastanawiam dlaczego ich u siebie nie mam ale się poprawię
Nieuporządkowana działeczka. 20:51, 01 mar 2014

Do góry

wymiary na zdjęciu. Drzewa to tylko sadzonki 3 letnie niezbyt urosły najwyższe ma ok 200m, słońce jeśli jest to jest cały czas żadnych dużych drzew dookoła jedynie z rana sąsiad zasłania ale to już o 8,9 słońce jest, działeczka znajduje się na spadku w stronę południa tak jak szczałka pokazuje, zamierzam wprowadzić zmiany ale nie wiem czy będą słuszne oczko chciałam przenieś tak gdzie teraz jest jagodnik a jagodnik tam gdzie oczko, tylko nie wiem czy to będzie dobry pomysł bo w tedy oczko będzie znajdować się w najwyższym punkcie działeczki ;/ tam gdzie stoi huśtawka chce zrobić altanę a huśtawkę postawić pod orzecha włoskiego na razie ma ok 100 cm no i nieszczęsny kominek planuje jakoś przenieś tak by był z drugiej strony altany aha i maliny przesadzić za winogrona i na "samym dole zrobić wielka rabatę tak od bramy wejściowej w dół czyli przez wszystkie drzewka ozdobne poprzesadzać je oczywiście i tam gdzie jest puste pole do warzywnika w sumie to zapomniałam rosną tam 2 dęby jakieś 30 cm chce je przesadzić w kąt i zrobić taki mini lasek, (w tym rogu gdzie się drzewka ozdobne kończą) a przed nim czy w jego zagłębieniu takie miejsce z ławeczka. Trochę dużo tego. Jutro postaram się być na działce to porobię pare zdjęć ale za bardzo nie ma czym się chwalić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:37, 01 mar 2014

Do góry
W ostatnich dniach przeprowadziłem wielkie kulkowanie Zmniejszałem rozmiar leszczyny z około6x6m do 3x4m. Gałęzie które zostały (a było ich baaardzo dużo) musiałem pociąć na małe kawałeczki sekatorem, a grubsze ciachałem piłą lisi ogon, na szczęście akumulatorową. Mimo to na sekatory patrzeć nie będę przez kilka dni, a dłonie bolą do dziś
Dzisiaj zdzierałem darń w miejscu obecnych działań. Zmieniam, powiększam, modernizuje i mam nadzieję ulepszam warzywnik Pracy jest okropnie dużo, ale walcze.
Pozostało zrobić skrzynie, a raczej ramy. Przesadzić kilka drzewek owocowych. Kupić i posadzić żywopłot grabowy i bukszpanowy, przekopać ziemie i wyrównać teren. Nie wiem co jeszcze
Na zdjęcia się to na razie nie nadaje, panuje totalny chaos i w tle panoszy się złom pobudowlany od siostry czekający na wywiezienie.
Schematyczny plan działań
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 20:36, 01 mar 2014

Do góry
wspomnienie lata

jesieni

zimy

Mój ogród ulega ciągłym zmianom, nie jest tak piękny jak wiele innych na tym forum, ale ja go lubię, bo stale się zmienia, dojrzewa rośnie i jest mój.
Porządkuję szpaler hortensji przesadziłam Limelicht, została do przesadzenia Incredibal Invici.. coś tam, zostaną same białe anabelki, ale co im w nózki posadzić , nie wiem.
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 20:35, 01 mar 2014

Do góry
Boję się ciąć bukszpany. Nie wiem, mam jakiegoś dziwnego stresa.
Spójrzcie na to zdjęcie, czy to znaczy, że powinnam ściąć całe te jasne przyrosty, zeby móc formowac w kulę? Gigantyczne te przyrosty.
Mój kawałek raju II 20:33, 01 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie będzie tam u mnie w rogu brzozy Aniu, jednak. Umbra, a na miejsce kloników buki pendula na 1,7 m.

Dziękuję za radę

Nie ma za co Kindzia, no tak sobie pomyślałam ja mam jednego buczka malutkiego jeszcze nie wiem jak odmianowo, przebarwia się na rudy jesienią i nie zrzuca liści na zimę zdjęcie z listopada

Kindzia pisz na Kwiatowy ogródek
Ogród cioci 20:16, 01 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A to u sąsiadki Piękne poduchy

Prosiłam o fotki a nie 6 stron do nadrobienia od 15:00 :
Poduchy sąsiadki czadowe a jakie kanciki. Czy możesz sie spytać jak to zrobiła, że jej wrzośce rosna z lawenda? I sprawdż kiedy bedzie cięła lawende
Rododendronowy ogród II. 20:12, 01 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Bogdzia to dokładnie jezioro Czchowskie tuż obok Rożnowskiego. Czaple były dwie, ale jedna bardzo szybko mnie zauważyła i zerwała się do lotu…zresztą ta na zdjęciu też zaraz odleciała…szkoda bo śliczna była. Jak będę w tej okolicy i znajdę chwilkę czasu to postaram się zrobić kolejne zdjęcie…może oprócz czapli będą też kormorany…..

Bogdzia, a dla twojego wnusia ode mnie łabędzie (też na jeziorze Czchowskim)….najpierw dzidziuś a potem jego rodzice

Miłego weekendu

Dzięki za zdjecia , wnuś obejrzał i dziekuje.Miłej niedzieli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies