Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Tess 22:44, 02 kwi 2014

kitek81 napisał(a)
Wszyscy mają clematisa, mam i ja

Rubens też był miałam wielki dylemat, ale chciałam, żeby pachniał, a kwiaty identyczne i mam nadzieję tak samo mocno będzie kwitł !

Ja nadal czekam na dostawę

Ale kawał roboty odwaliliście!
A jaką ty służbę miałaś?
06:59, 03 kwi 2014
A gdzie się takiego clematisa sadzi?
kitek81 09:32, 03 kwi 2014

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, fajne zdjęcia z jaszczurką, udało ci się. A awokodo jak będzie egzotycznym drzewkiem to chyba do domu? Nie za bardzo się na tym znam. U ciebie prace ogrodowe idą w takim tempie, że niedługo będziesz miała naprawdę piękny ogród. Pozdrówka.

tak, awokado do domu będzie zobaczymy, co mi z tego wyjdzie kolejny eksperyment
prace posuwają się do przodu i mam niezłą motywację, bo jednak trawa dużo zmieni na wyglądzie, nawet jeśli jeszcze siatki nie będę miała obsadzonej ale może na jesień znów damy radę coś z pieniążków wygospodarować i kupić parę drzewek
pozdrawiam :*
kitek81 09:34, 03 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
Awokado widzę sadzisz. Ale odważna jesteś, ja to się boję byle tulipana posadzić a co dopiero takie cudo

jak to w Toruniu mówią "rydzyk fizyk" zobaczysz, jak już zaczniesz robić w ogrodzie, wsadzisz pierwsze roślinki, coś sama wyhodujesz to i odwagi nabierzesz wierzę w Ciebie
pozdrawiam
kitek81 09:35, 03 kwi 2014

Marta7 napisał(a)
Kasia pozdrawiam i sił życzę na dalsze wykopy.Oby pogoda dopisała!

dzięki, bo dużo sił się przyda i kciuków, żeby wszystko zadziałało jak należy
kitek81 09:36, 03 kwi 2014

Tess napisał(a)

Ja nadal czekam na dostawę

Ale kawał roboty odwaliliście!
A jaką ty służbę miałaś?

dziękuję, robimy co możemy dobrze, że nie z przymusu, a z satysfakcją
kitek81 09:38, 03 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
A gdzie się takiego clematisa sadzi?

ja swojego dam przy pergoli od huśtawki, tylko huśtawka na razie w planach i marzeniach ale miejsce wiem, gdzie będzie stała, wymiary też, to potem dostosuję ławkę do klematisa
clematis to pnącze, więc musi mieć podporę, pergolę, ścianę, żeby miał na czym się podeprzeć
buźka :*
Maria667 11:22, 03 kwi 2014

Uwielbiam clematisy!
To bardzo wdzięczne, obficie kwitnące i piękne pnącza. Ostatnio zakupiłam dwa białe. Puściłam na brzozy fastigiata. Mam nadzieję, że biały kolor kwiatów będzie ładnie nawiązywał do białej kory.
kitek81 11:29, 03 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Uwielbiam clematisy!
To bardzo wdzięczne, obficie kwitnące i piękne pnącza. Ostatnio zakupiłam dwa białe. Puściłam na brzozy fastigiata. Mam nadzieję, że biały kolor kwiatów będzie ładnie nawiązywał do białej kory.

o to też fajny pomysł, nie wpadłabym na to, że po drzewie można by było puścić jednak jeszcze duuuużo muszę się uczyć i odwiedzać Wasze ogrody w celu poszukiwania inspiracji! tylko kiedy, jak nie mam na nic czasu :/ nawet wieczorem oczy przed kompem mi się same zamykają :/
pozdrawiam serdecznie :*
kitek81 19:30, 03 kwi 2014

dzisiaj dalszą część przekopaliśmy pod nawadnianie, jutro po drugiej stronie domu i w weekend pewnie już rozciągamy rury i ustawiamy puszki
zaraz idę kłaść dzieciaki spać i jeszcze czeka mnie pikowanie pomidorków