Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 01 mar 2014

Do góry
Tu się zrobiło pusto..... wydaje sie, że mam tak dużo miejsca.. ale wiem, że to złudzenie... tu jest dżungla...

A na froncie tulipany i czosnki wystartowały.. jak będzie brzydko..to wyciepię.. ciekawe jak to będzie wyglądało..
Jurajski Ogród 18:45, 01 mar 2014

Do góry
idzie wiosna...

Ogród cioci 18:44, 01 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Gosiu witam właśnie jak pisałaś to wrzuciłam zdjęcie zobacz

Widziałam Ja mam sadzonki

Moja działka. 18:39, 01 mar 2014

Do góry
Dziś zrobiłam zakupy ,a póżniej sadzenie

Domowe
A teraz ogrodowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:38, 01 mar 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przepiękne krokusiki, wszystkie bez wyjątku
U mnie też mokro... w serbach mam chwaściory ale ciężko wejść a reszta już wysprzątana

Ooo i tu też zmiana awatarka.. ja już sie gubię. dobrze żeś jeden Leon.. to nie mam problemu z ustaleniem ktoś jest... i pamiętaj.. trąbisz kiedy tniemy iglaki.. i to trąb u mnie, bo ja już nie wyrabiam u siebie
Ja w pielenie się nie bawię.. nawet nie patrzę na takie cóś.. nie bawię się w sprzątnie, tylko cięcie i to z grubsza.... zawsze muszę być gotowa na brak czasu dla ogrodu.. priorytet wyciąć co do wycięcia.. a jak będzie czas to kolejne sprawy...
I pierwszy kwiatek przylaszczki.. dostałam od Bogdzi...

Ogród Magdalenka 18:38, 01 mar 2014

Do góry
Kule przed wejściem som, trawy przycięte, róże i hortensje. Brak kwitnących , ale może jutro zahacze o ZC

pozostałe kulki na razie są tu

Pozdrawiam Was i bięgnę szykować się na imprezę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:37, 01 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

skrót NN to taka bez nazwy, bez odmiany

Jak im się kartki zgubią i nie wiedzą jaka to odmiana bo nie kwitnie. Tego kupowałam w ciemno.

U nas za taką sadzonkę musiałabym dać okołon50-60 zł a tam za 30 kupiłam

Wow ale piękny, faktycznie warto było!
Kto wie, może jedną też wezmę taką NN by miło się zaskoczyć, przecież jak kolor nie będzie pasował to zawsze można przesadzić gdzie indziej
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 01 mar 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
oj te krokusy robią karierę na forum łączka w lutym... no dziś już marzec...coś niesamowitego a fotki z trawingu naprawdę super oby wilka nie było

Ela ... oby..... i Cream Beauty.. jeść się nie da.. ale .. nakarmić oczy można... potem w tym miejscu kwitną krokusy Joaśki Darck i tulipany tarda.... narzyce wyżarłą muchówka... ale i tak nic po nich, bo potem magnolie się rozpychają... mus przestawić ścieżkę Bo ciąć magnolii nie będę

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:32, 01 mar 2014

Do góry
Karina napisał(a)
Super krokusiki, wiosna, wiosna, pięknie, pozdrawiam

Odpozdrawiam.. i pytam się gdzie wątek???

I jakieś testy z parteru Nawet nie wiem gdzie to robiłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:30, 01 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Przybiegłam na fotki, by oczy nacieszyć Aniu, ja też już pociachałam trawy, bo ruszyły...

Agnieszka.. ja dziś oczy miałam jak pięciozłotówki... tak wcześnie to ja traw nie cięłam, krokusów nie miałam.. zwykle peirwsze były koło 8 marca....
Wycięte byliny i odsłonił się widok na świąteczne choinki Berberysom i irgom ani gałązka nie zmarzła, tak samo budlejom... i niech tak sie zostanie..
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:28, 01 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Aniu ale wcześnie u Ciebie krokusy kwitną,cudnie wygladaja

To rekord krokusowa... w 2009 ten stan było ok. 20 marca, 2010 19 marzec, 2011r 21 marzec, 2012 - 20 marca, 2013 - 8 kwietnia (ale przedzierały się przez śnieg).. teraz 1 marca....
Wniosek prosty.. zima nie wróci.. bo średnia musi wyjść na zero
Różnice w pierwszym krokusie były spore, ale stan łączek i gatunków zwykle oscylował jednakowo....
Trawy cięłam zwykle koło połowy marca... dziś o tydzień za późno

Tyle z obserwacji.... kolejne kępy irysowe się pojawiają..

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:24, 01 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

To moje niskie iryski nie z cebulki a z kłącza tak kwitły po przesadzeniu

Niekłopotliwe roślinki. Tez takiem mam, chociaż wydaje mi się, że bardziej fioletowe. Będę jeszcze mieć błękitne i żółte.
Spotkanie Gardenia - styczeń 2014 18:18, 01 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 01 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale u Was dzisiaj piękna pogoda u nas szaro buro... Ale to i dobrze bo ja dzisiaj Ogrodowisko nie mogę nic robić

Rewelacji to nie było.. raz chmury raz słoneczko... i zimny wiatr.. oj ten wiatr mi dziś narozrabiał...
i łączka inna z parteru
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:14, 01 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Idzialam fotki z pozycji parteru
U mnie pierwsze iryski zakwitły a wielkokwiatowe krokusy wyłażą powoli, bo u mnie susza... Pewnie coś muszę podlać. Lecę na ogrodu.

U mnie mokro.... nie muszę podlewać.. oj te krokuski lubię Miałam ich wielką kępę, ale przesadzałam coś.. i je wykopałam.. i nie pamiętam gdzie zakopałam ale wymieszałam je z innymi wykopanym.. a to już nie będzie to samo

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 01 mar 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
Super zdjęcia Aniu, teraz wydaje się, że jest ich milion więcej

Jest ich tylko kilkaset...
A to bidoki sadzone 2009.. miały sporo śwatłą, ale krzaki rosną, a one muszą sie bardzo wyciągać do słoneczka.. chyba muszę je już przesadzić..
Mirkowy ogród (początki) 18:11, 01 mar 2014

Do góry
Witaj Mirko, poczytałam o Twoim rozmnażaniu roślin, sporo się podszkoliłam, chociaż i ja też mam swoje sukcesy. 20 lat temu na wielkanoc dostałam kilka gałązek bukszpanów do koszyczka, ale, że było ich za dużo powtykałam w prawie puste skrzyneczki z pelargoniami na balkonie. Zapomniałam o nich i jakie było moje zdziwienie na jesieni gdy wyrzucałam umarznięte kwiaty , a tam były pięknie ukorzenione bukszpany. Mam je do dziś i jeśli pozwolisz pochwalę się nimi acha dziś ścięłam hortensję i wstawiłam do wody , ale w poniedziałek zgodnie z zaleceniami wsadzę w ukorzeniacz i do ziemi.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:10, 01 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu ja też dzisiaj leżałam na trawie dla fotek Zimna ziemia jeszcze i szybko wstałam bo Oliwka i Zuzia chciały leżeć z ciocią Buziam

No tak.. leżenie o tej porze to "wilk" murowany.... nie możesz dawać złego przykładu.. potem zajrzę na efekty leżenia
A to efekty cięcia. I dla Ani moja jarzębina plącząca..

Było

Jest
Ogród Eli 18:06, 01 mar 2014

Do góry
wczoraj jeszcze wyciachałam trawy ...nie wiele ich mam obcięłam drastycznie starą wierzbę Hakuro czy odpowiednia pora czy nie... trudno...już po ciachaniu, aż 2-ch pryszczy na ręce się nabawiłam

a tego giganta muszę podzielić ...oj będzie ciężko

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:03, 01 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

pięknie wyszło zdjęcie ja nie mam trawki na "uwalenie" pozdrówka podcięłaś jarzębinę a klon przestał płakać?

Anuś.. na trawkę zapraszam do siebie... pokój dla gości jest A trawy duuuuuużo.......
Jarzębiny chyba nie będziemy ciąć.. bo ma tendencje do wykrzywiania sie z powodu większej liczby gałęzi z frontu niż z tyłu.. a tak podpiera sie na swoich gałązkach.. a klon płacze
I poziom trawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies