Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:51, 02 kwi 2014

Brzoskwinia kwitnie, ale owoców będzie malutko, bo ją strasznie ścięliśmy Ledwo kilka drobnych gałązek zostało, bo całe konary poszły na ognisko

Hiacynty focę póki kwitną

Tulipany wynalazki zabierają się za kwitnienie, miały być typu Ice Cream, już widzę że będą zwykłe papuzie, zielone.. hmm chociaż takie też kupowałam na jesień, więc te lodowe może gdzie indziej??

Bergenia się nieśmiało zabiera

Kwitnąca runianka? hmm
popcorn 15:57, 02 kwi 2014

Hiacynty w cieniu i prawie w trawniku i pod jałowcem , zmarniały zupełnie.. do wykopania jesienią i przeniesienia:

Uwielbiam mini tulipanki botaniczne, urocze są

Papuzie białe już mają spore pąki:

Ubiegłoroczna jagoda kamczacka. Miałam już tę odmianę, Duet chyba, ale najpierw pół krzaka spaliłam nadmiarem nawozu.. a resztę złamałam kosiarką masakra

I kolejne hiacynty:

Miłego popołudnia! Fajrant, jadę Małgosi zawieźć roślinki (w końcu
Sebek 16:03, 02 kwi 2014

Już fajrant? Faaajnie masz Wiosna u Ciebie piękna - tulipany już mi się podobają
popcorn 18:10, 02 kwi 2014

Sebek, znaczy koniec pracy zarobkowej, czas po Młodą, robić obiad i do ogródka Praca nigdy się nie kończy

pozdrawiam!
Anita1978 21:31, 02 kwi 2014

Ładne te tulipki botaniczne! ja mam botaniczne krokusy i żonkili jakieś!
popcorn 08:55, 03 kwi 2014

hej Anitko! Prawda? Pokażesz Twoje? Krokusy chyba widziałam, ale żonkile botaniczne??

Dzisiaj pochodziłam - rano przed 8mą - chwilę po bazarku, była boooska drewniana ławka, taka nadgryziona zębem czasu. Tylko 80 zł. Stałam chyba z 5 minut przy gościu, kombinując jak ją zabrać do siebie. Ale stwierdziłam że transport kosztowałby drugie tyle, a po rozebraniu (żeby wcisnąć jednak do mojego polo) mogłoby nie być czego skręcać,.. no i wyobraziłam sobie minę mojego M, gdyby ją zobaczył... odpuściłam
Zadzwoniłam do Kasi, ciekawe czy ją kupi, w Jej ogrodzie ją widzę jeszcze bardziej niż u siebie... ech. Wproszę się na kawkę żeby na niej posiedzieć

Pole zaorane, nareszcie można normalnie oddychać na dworze Mała rzecz a cieszy
Posiałam wczoraj groszki na świeżo odebranym trawnikowi kawałku ziemi, wzdłuż podjazdu. Jeszcze dzień dwa i się z tym zadaniem uporam W weekend zamierzam rozbebeszyć kompostownik, żeby wypełnić skrzynki. Na wierzch ziemia leży kupiona w workach. I siejemy dalej
M wybiera się znowu do Warszawy, więc cały weekend w domu siedzimy z Młodą.

A na razie do pracy! Miłego dnia!

Mala_Mi 09:11, 03 kwi 2014

Moja brzoskwinia co roku miała morze kwiatów... i nigdy ani jednego owocu.. w zeszłym roku wycięłam spore drzewo.... Byle przymrozek .. i było po owocowaniu. Szkoda miejsca na taką kapryśnicę.

Ale ja w innej sprawie.. kupiłam pełne ciemierniki.. po 12,50. Wiec już nie trzeba
popcorn 09:14, 03 kwi 2014

hej Aniu!

zła brzoskwinia! Moja kwitnie i owocuje, aż za dobrze Ale urosła wielka, nie przycinana 2 lata dotarła na wysokość okna pokoju Młodej na piętrze... więc ciachnęliśmy ją mocno.

Zazdroszczę Ci tego zagłębia u Ciebie!! A u nas nie ma, nawet po 15 (po obniżce z 20)... ZAZDROSZCZĘ!!! Idę zobaczyć do Ciebie, jakie!
GabiK 11:55, 03 kwi 2014

Karola, kiedy Ty wreszcie wybierzesz się do Warszawy razem z mężem? Wiem, nudna jestem w tej sprawie....

Zbierasz 3 kg bobu, jesz 3 tyg i jeszcze masz co mrozić? To ile Wy tego jecie? Przecież 3 kg to na 3 obiady.

Runianki zawsze tak kwitną. Moja w zeszłym roku kwitła trochę, a teraz jest cała w kwiatach.
popcorn 11:59, 03 kwi 2014

Gabi, bób jem tylko ja. Młoda nigdy nie próbowała, ale nie lubi, tak jak M Urywam sobie po paręnaście strąków i mam co jeść, raz, dwa razy w tygodniu? A 3kg to zebrałam po tym podskubywaniu, po ścięciu wszystkiego.

Runianki chyba przegapiłam kwitnące rok temu, może gdzieś byliśmy? Albo jak u Ciebie, słabo kwitła, a teraz wszystkie pokazują kwiatuszki

pozdrawiam!