Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 06:03, 27 lut 2014

Do góry
Znalazłam jeszcze takie zdjęcie, żebyś miała pogląd, siedzę przdkompem, ale tak to już chcę iść do ogrodu a tu ciemno jeszcze.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 05:58, 27 lut 2014

Do góry
Danusiu, podgladam często, chwila z ogrodami daje mi odprężenie i chęci do działania , choć tych nie brakuje.Teraz tak, floksów tych płożących nie mam ale nie mam gdzie ich posadzić, więć dziękuję.Teraz parę słów dorady, proszę nie obraź się ale wiem że jeszcze jesteś na etapie nauki sztuki ogrodowej, tak jak my wszyscy zresztą.
Dąbrówka rozłogowa, którą Ci przywiozłam ponoć rośnie też w słońcu. Moja rada, wykop ją całą porozdzielaj i posadz każdą roślinkę oddzielnie, one sie b dobrze przyjmują, można to zrobić już.Dallię, te kłącza, bulwy, które miałaś mieć w garażu, posadź do doniczki wysadzisz w maju do gruntu, można je porozdzialać jak jest duża karpa, chociaż nie wiem czy to twój kolor- są czerwone. Miskant to Kleine silberspinne, on ma ok 1m wysokości, żeby był niższy można ściąc kwiatostany, zakwita jak na miskanty szybko, w sierpniu chyba. Marcinki daj gdzieś do tyłu, żeby Ci nie psuły efektu rabaty różanej.Pytaj proszę, bo zapomniałam co tam jeszcze ci zawiozłam?
Na zdjęciu miskant jesienią

Zastanów się nad ligustrem, ja to juz przerabiałam i nie chcę go więcej, fajny jest, szybko rośnie, ale bardzo dużo przy nim pracy, byłam najszczęśliwsza jak go sie pozbyłam, a korzenie to filc sięgające daleko.
Ogród w Puszczykowie 01:40, 27 lut 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

....

tak było latem

.....

Podoba mi się namiocik, oj podoba ....
Ty koniecznie musisz go odpowiednio wkomponować, a ja znaleźć u siebie miejsce na takowy

U mnie cebulowe też wychodzą.... no to czekamy, aż zakwitną....
Leśne Wzgórze 00:29, 27 lut 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Juziu, Matylda też pozdrawia

Witaj oglądam te Twoje wiewiórki czy one są przez Ciebie oswojone, bo widać, że odważnie sobie poczynają na Twoich włościach fantastyczne zdjęcia pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 26 lut 2014

Do góry
Aniu czy te iryski kupuje się jesienią?, bo jeżeli tak to szkoda.
Co z tym ogródeczkiem począć 23:41, 26 lut 2014

Do góry

Co z tym ogródeczkiem począć 23:31, 26 lut 2014

Do góry
Latarenki są nareszcie !
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:30, 26 lut 2014

Do góry
Pączki usmażone można świętować częstujcie się

życzę całej braci ogrodowiskowej sutego Tłustego Czwartku lub Mardi Gras jak kto woli
w Oborze też mogą być ogrody 23:24, 26 lut 2014

Do góry
Czy te moje poczochrańce sprzed domu mogę teraz uczesać??? bo troszkę igły im się nastroszyły we wszystkie strony i już nie widać chmurek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:23, 26 lut 2014

Do góry
Wiem, że po widokach, jakie funduje Tobie Twój ogród masz wyobraźnię na temat tego, jak mogą wyglądać konkretne zestawienia roślin, ale... może zechcesz zerknąć. Na pierwszym green carpet, na drugim czerwony berberys strzyżony.
Ogród Dominiki 22:50, 26 lut 2014

Do góry
Potwierdzam, że Bliźnięta to dobry znak.

Gosiu, trochę się nadmiaru tej "wesołości" obawiam...
Ewo, gratuluję zakupu.

Co z tym ogródeczkiem począć 22:39, 26 lut 2014

Do góry
Ciesze sie niezmiernie że tak licznie przybiegliście na pomoc Odpowiadam więc zbiorowo Na tą chwilę stanęło na tym że .....
Dam wieczko z desek ,na ścianie powtórzę motyw ,bez kółka
Wieczko będzie w kwadracie (chociaż kółko też by chyba pasowało ? czy nie ?) i pomysł Tesi fajny żeby podsadzić studnie bukszpanem ,na tyle oczywiście żeby nie przeszkadzał w pobieraniu wody
Albo dać na donicy zółtą trzmielinę i podsadzić studnie trzmieliną.
Ale to wyjdzie w praniu

Mowa o kloniku była tylko w kwestii inpiracjii ja nic nie mówiłam że chcę do donicy klon
Wiem ze klon przymarza ,a ja bym chyba chciała tam dać coś zimozielonego .

Marta święte słowa Kobieta mówi jedno, myśli drugie, przeczuwa trzecie, czwarte wie, a piąte robi Wydrukuje i powieszę Emusiowi na lodówce może mnie w końcu zrozumie ( chociaż nie liczę na to )

Jeszcze jedno
Patrze na to zdjęcie i myślę sobie czy nie ładniej by wygladało jak by ta studnia i ewentualnie ściana była z takich samych deseczek jak płot .To jest jak by na jednej linii wzroku ......czy już przesadzam ???

Bardzo wam wszystkim dziękuję za porady i przepraszam za zbiorowa odpowiedz ,ale idę lulać jutro trochę stresa sobie zapodam
Jadę na rezonans i będą znowu dłubać igłami w moim kolanie

A i jeszcze hicior ....doszły latarenki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogrodowiskowe inspiracje 22:34, 26 lut 2014

Do góry
lenka napisał(a)
Od kilku dni oglądam moje bukszpany - no zobaczcie sami przecież to są młode przyrosty...

Chciałam zrobić oprysk Promanalem, ale w tej sytuacji sama nie wiem czy na te bukszpany nie jest już za późno?

Ja bym śmiało pryskała promalanem .....
wydaje mi się , że one mają jakiegoś szkodnika to:
miodówkę bukszapnową - zobacz i poczytaj tu .... Dana zamieściła linka odnośnie szkodnika....
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-co-neka-bukszpany-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=16

lub
roztocza .... tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-co-neka-bukszpany-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=18

nie jestem ekspertem ale zauważyłam na listkach białe kropeczki i zwinięte listki .... nie wygląda mi to na młode przyrosty ale mogę się mylić .... tym bardziej teraz promalan ....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:58, 26 lut 2014

Do góry
Dziękuję Wam dziewczynki

Wstawiam zdjęcia dla Beaty, ale robione już przy szarówce z lampą. Mam nadzieję, ze wystarczą.

Moje Beatlesy po fryzjerze (pewnie można by i krócej...)

Jeżówka - Echinacea 21:50, 26 lut 2014

Do góry
Następna jeżówka do kolekcji.
Jeżówka - Echinacea 21:47, 26 lut 2014

Do góry
Jeszcze jedna jeżówka
Ogrodowiskowe inspiracje 21:46, 26 lut 2014

Do góry
Od kilku dni oglądam moje bukszpany - no zobaczcie sami przecież to są młode przyrosty...

Chciałam zrobić oprysk Promanalem, ale w tej sytuacji sama nie wiem czy na te bukszpany nie jest już za późno?

Jeżówka - Echinacea 21:44, 26 lut 2014

Do góry
Jedna z moich jeżówek
Liliowiec - Hemerocallis 21:40, 26 lut 2014

Do góry
Oto i jeden z moich liliowców

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:34, 26 lut 2014

Do góry
Oto nowy wianek, który został wykończony pięknymi kwiatkami hand made by Ewa z Katowic z Szeregowego

Sorki za jakość zdjęcia, ale robione z tableta.

Śliczne kwiatki, jeszcze raz serdecznę dzięki Ewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies