Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 08:36, 28 kwi 2014

reni napisał(a)
Pięknie to wygląda..pozdrawiam

Tak tak z daleka całkiem nieźle a z bliska w jednym z gorszych miejsc
Ale się nie poddam - jestem gotowa nie do bitwy tylko do wojny z nimi. Proch został rzucony
Wizytówka mojego ogrodu - trawnik z mrówkami
Ania74 08:43, 28 kwi 2014

asiach napisał(a)
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać

Ależ pięknie!!! Wzdycham sobie
malgorzata_s... 11:55, 28 kwi 2014

Asiu ja też dzielnie walczę z armią mrówczą. Co podniosę kamień to mrowisko No i jeszcze mszyce sobie hodują w najlepsze No to wojna
asiach 12:50, 28 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu ja też dzielnie walczę z armią mrówczą. Co podniosę kamień to mrowisko No i jeszcze mszyce sobie hodują w najlepsze No to wojna

Gosiu, pod kamieniami masz a co z trawnikiem ??? Czy jego chociaż omijają szerokim łukiem?
Co do mszyc to jeszcze nie zauważyłam!
Ale, ale nie wiadomo -dzisiaj sprawdzę !!!
Mirella 21:00, 28 kwi 2014

asiach napisał(a)
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać

Przepiękny obraz

Asia doradzisz mi w sprawie sosny?
Betka 21:54, 28 kwi 2014

Tak piękny ogród można oglądać bez końca Pozdrawiam
asiach 22:03, 28 kwi 2014

Mirella napisał(a)

Przepiękny obraz

Asia doradzisz mi w sprawie sosny?

Dziękuję za miłe słowa.
Co do sosny to już napisałam kiedyś w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/4315-kolorowy-ogrod-do-kapitalnego-remontu?page=22
"... Moim zdaniem sosna nie zbyt nadaje się do kształtowania. A to z tego względu, że jesienią stare igły żółtną i gałęzie robią się w tym miejscu goludkie. Możesz np. podciąć dolne gałęzie i formować w kulę. Nowe przyrosty skracać np. o połowę i wóczas zagęści się korona i drzewo będzie miała bardziej zwarty pokrój..."
To była moja wypowiedź ale chyba nie przypadła do gustu Gosi. Ale ja miałam sosnę i starała się ją formować i szczerze mówiąc był to niewypał i już jej nie mam. Może Ty lub Gosia będziecie formować i Wam się uda. Ja trochę eksperymentuję ale to co mi wychodzi to wszystko ma małe igiełki - jałowce, cisy, modrzewie . Takim wdzięcznym materiałym byłabu tuja, cyprys, bukszpan ... Może ktoś ma większe doświadczenie w tej dziedzinie i może sam robił i wyszło. Moze tak jak pisałm trzeba uszcykiwać nowe przyrosty tak aby przyrost był krótszy i wtedy to prazentuje się lepiej. Mnie nie wyszło
Pozdrawiam i przepraszam, że nie pomogłam
Kapibara 22:14, 28 kwi 2014

asiach napisał(a)

Ooooch....miodzio!
ja tez muszę, jutro urlop się skończył, no po prostu dramat

Nie wyglądasz Asiu na babunię od chrustu - ale się uchachałam
Miłego tygodnia!

Marga 22:19, 28 kwi 2014

Mirella napisał(a)

Przepiękny obraz

Zgadzam się. Też mi się tak skojarzyło. Jak by ktoś namalował
Czasami trudno mi uwierzyć, że ludzie( tu Asiach ) mają tak niesamowicie piękne ogrody!
Oczywiście zapisuje w inspiracjach. Pomysł ze schodkami z bali i kamyczków również. Właśnie o takie schodki mi chodziło
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:30, 28 kwi 2014

Betka napisał(a)
Tak piękny ogród można oglądać bez końca Pozdrawiam

Twój też, a nowy awatarek adekwatny do niego
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies