Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 07:13, 28 kwi 2014

Donia72 napisał(a)
Witaj Anitko Czemu ja wcześniej nie znałam Twojego ogrodu? Pięknie jest u Ciebie

Dziękuje, choć do piękności mu daleko! W wolnej chwili odwiedzę Twój ogrod!
Anita1978 07:14, 28 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Wyspa kwiatów w morzu soczystej zieleni............super
Z jednej z twoich kapustek rozchodnikowych poprosze mały fragmencik.
Ja mam dwa ale oba jednakowe, te jasno rózowe. A one swietnie wyglądaja cały sezon, teraz już są ładne, mają taki ciekawy sinozielony kolor a jak kwitną po koniec lata to super sie komponuja z trawami.

Małgoś
Wykopałam jednego białego rozchodnika właśnie i podzieliłam na pół. Czeka w doniczkach. Jeden dla Krysi a drugi może być dla ciebie! Dam ci u Bożenki
Anita1978 07:19, 28 kwi 2014

iwonadm napisał(a)
Anitko wiosna w pełni u Ciebie zachwyca
Gratuluję bo strasznie cieszą takie widoki. Na jakim etapie jest Twoja Polarstern?

Hej!
Polarstern przycięłam po zimie mocno bardzo, bo on silnie u mnie rośnie. Na razie wyglada dobrze- wypuścił nowe listki, dostał nawóz i mam nadzieję, że urośnie i będzie obficie kwitła! Ja roże zawsze przycinam raczej ostro- wtedy mają większe kwiaty, choć trochę mniej ponoć....ale czy to mało? Patrz poniżej

Edyta10 07:34, 28 kwi 2014

Cudo ta róża !
reni 07:45, 28 kwi 2014

Anito pięknie wyglądają te kępy tulipanów...na róże czekam z utęsknieniem ..pozdrawiam
kolagn 11:08, 28 kwi 2014

Witam serdecznie
Natrafiłam na Twoj ogród w wątku o brzozie youngii. Własnie zakupiłam dwie te brzózki i zwracam się z prośba o porady. Co zrobić żeby ładnie się zagęszczały? Czym nawozić? Czy podwiązywałaś swoja źeby uformować koronę?

Ogród masz przepiękny, zaznaczam sobie wątek
MagdalenaK8 11:41, 28 kwi 2014

Anitko przyleciałam, oglądnęłam, składam spóźnione i bardzo serdeczne życzenia z okazji urodzinek.
Buziam
Anita1978 14:13, 28 kwi 2014

Edyta10 napisał(a)
Cudo ta róża !

W tamtym roku niestety miała czarną plamistość. Zobaczymy w tym sezonie! Dziękuję
Anita1978 14:13, 28 kwi 2014

reni napisał(a)
Anito pięknie wyglądają te kępy tulipanów...na róże czekam z utęsknieniem ..pozdrawiam

Ja też
Anita1978 14:17, 28 kwi 2014

kolagn napisał(a)
Witam serdecznie
Natrafiłam na Twoj ogród w wątku o brzozie youngii. Własnie zakupiłam dwie te brzózki i zwracam się z prośba o porady. Co zrobić żeby ładnie się zagęszczały? Czym nawozić? Czy podwiązywałaś swoja źeby uformować koronę?

Ogród masz przepiękny, zaznaczam sobie wątek

Brzózki kupiłam już uformowane (?) . Żeby sie zagęszczaly trzeba przycinać na równo, na parasol . Ja przycinam latem w sierpniu albo w lipcu, później już nie. Nawożę zwykłym uniwersalnym florovitem. Dwa razy w sezonie- wiosną i latem. Ale ja nie jestem specjalistką, także nie wiem czy dobrze robię....w tamtym roku miałam robaki na nich, takie zieloniutkie, zjadały liście ( latem), musiałam pryskać.... Zwróć na to uwagę . Pozdrawiam