Małgoś
Wykopałam jednego białego rozchodnika właśnie i podzieliłam na pół. Czeka w doniczkach. Jeden dla Krysi a drugi może być dla ciebie! Dam ci u Bożenki
Hej!
Polarstern przycięłam po zimie mocno bardzo, bo on silnie u mnie rośnie. Na razie wyglada dobrze- wypuścił nowe listki, dostał nawóz i mam nadzieję, że urośnie i będzie obficie kwitła! Ja roże zawsze przycinam raczej ostro- wtedy mają większe kwiaty, choć trochę mniej ponoć....ale czy to mało? Patrz poniżej
Witam serdecznie
Natrafiłam na Twoj ogród w wątku o brzozie youngii. Własnie zakupiłam dwie te brzózki i zwracam się z prośba o porady. Co zrobić żeby ładnie się zagęszczały? Czym nawozić? Czy podwiązywałaś swoja źeby uformować koronę?
Brzózki kupiłam już uformowane (?) . Żeby sie zagęszczaly trzeba przycinać na równo, na parasol . Ja przycinam latem w sierpniu albo w lipcu, później już nie. Nawożę zwykłym uniwersalnym florovitem. Dwa razy w sezonie- wiosną i latem. Ale ja nie jestem specjalistką, także nie wiem czy dobrze robię....w tamtym roku miałam robaki na nich, takie zieloniutkie, zjadały liście ( latem), musiałam pryskać.... Zwróć na to uwagę . Pozdrawiam