Szałwia wschodzi dosyć szybko i ładnie przyrasta...natomiast cleome trochę kaprysi...ale chyba jej wolno,jest taka dekoracyjna...pozdrawiam chłodno i mgliście...myślałam,że będzie słonecznie.
Iwonko byłam u Ciebie i widziałam, że głównie kupiłaś piwonie. Pokażę Ci moje, chociaż nie wszystkie jeszcze kwitły. Wydaje mi się, że mam jedną z tych co pokazałaś
Moje "maluchy"
Tutaj od góry od lewej: bazylia, niecierpki,petunie, a na dole kolendra, a pod przykryciem szalwia fioletowa.
Tu natomiast u góry trzy kolory pelargonii: biała, fioletowa i różowa; na dole lawenda i pod przykryciem werbena
Nowe listki na bukszpanach
I na na bluszczu
Mam nadzieję, że prognozy Bogdzi i Ani się potwierdzą. Wczoraj byłam w maleńkiej szkółce. Nic nie kupiłam, wizyta była przypadkowa, ale rozeznanie zrobiłam
Mała szkółka pasjonata iglaków, cuda na kiju i nie tylko:
zainteresowały mnie te maleństwa, jako ewentualna zamiana sosny Brepo, której na razie nie namierzyłam, a zostawiłam miejsce w nowym
a tak wygląda po kilku latach
Kasiu to jedyne miejsce , które muszę zostawić dla psiaka
Rabata na pewno będzie mniejsza i z małą ilością zaokrągleń .
Wczoraj dzień intensywny , emuś wyciął drzewo (orzecha)stary był i chory
Nawet nie zdawałam sobie sprawy ile on miejsca zajmował
Zrobiłam przycinanie , małe przesadzanie i sprzątanie .
Rabaty nowej nie zaczęłam , to musi być przemyślane
Wbrew najśmielszym oczekiwaniom udało mi się jeszcze dziś przyciąć hortensje i prawie wszystkie trawy. Największych gracków było mi żal ścinać.... Sprawdziłam, nie ruszyły, cięcie za tydzień.
Jak należy przyciąc takiego bukszpana? Ma długaśne przyrosty. Chcę go formowac w kulę, czy w takim razie powinnam przyciąć mu całą czuprynkę młodych przyrostów?