Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chatka Baby Jagi 13:02, 26 lut 2014

Do góry

super klimacik...
Chatka Baby Jagi 12:55, 26 lut 2014

Do góry
Ania: dziękuję.... a helikopterów na jesieni to pełno było u nas... nie wiem co to jakieś trasy mają czy co ?

A właśnie chciałam wam pokazać jak wygląda u nas grabienie liści... tu akurat na przykładzie sąsiedniej działeczki, ogrodu naszej sąsiadki, którym też się zajmujemy... bo Ona przyjeżdża tylko w lecie na parę dni i nie ma już siły się zajmować ogrodem... ale o tym kiedy indziej, dziś liście i my...

Naszą działeczkę nie wiem jak długo grabię.. jeśli niczym innym się nie zajmuję tylko grabieniem to tak ze 3 dni, a jak coś do tego dochodzi to nawet i tydzień....a jak skończę, to trzeba zaczynać od nowa. Zazwyczaj muszę grabić 2-3 razy całość na jesień i jeszcze raz na wiosnę... W okół nas jest masa dębów które dłuuugo zrzucają liście, a raczej je wymieniają... Nawet w zimie się utrzymują... to taka nasza mała zmora... Ale traktuje to jak dobre ćwiczenie na boczki...

Moje spełniające się marzenie 12:53, 26 lut 2014

Do góry
U mnie na działce wiosny jeszcze nie widać. Za to w domku wiosny coraz więcej.
Parapety zajęte. Na tą chwilę lobelia biała, fioletowa, niebieska wszystkie zwisające

, petunia fioletowa i poziomki regina wypuszczają listki właściwe.

Ale wszystko takie malutkie. Może dzisiaj dla relaksu wysieję też truskawkę zwisającą.
Lawenda wyjęta z zamrażalnika, nie wiem czy prawidłowo mroziłam te nasionka, były umieszczone w mokrej ziemi, zobaczymy... Teraz powędrowała na balkon a za tydzień przyniosę do domu. Ciekawe czy coś wyrośnie.
W planach jest mini warzywnik na działce taki jak u Hani, w skrzynkach drewnianych po owocach. Warzyw to nie dużo mam w planach tylko szczypior, koper, pietruszka, cukinia i dynia na Halloween Te dwie ostatnie to w celach poglądowych, aby dzieci zobaczyły jak rosną, ale nie pogniewam się jeśli będzie leczo z czego zrobić.
Igiełkowy ogródeczek 12:50, 26 lut 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A więc fiolet:

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

Witaj Gosiu
A mi właśnie marzy się fioletowo-niebieska rabata I tak żebym mogła ją podziwiać z okna w kuchni. Tylko najpierw muszę wykarczować stare krzewy, zostawię chyba tylko bez.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:38, 26 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Powinnaś też zmienić login na Misiu... bo zimą śpi.. a wiosną zaczyna działać

Chociaż Misie.. mi się kojarzą z czymś innym, znałam instruktora, któy na wszystkie swoje kursantki mówił Misie BO zawsze słyszał od nich "Nie che mi sie.... itd itp.. długi repertuar mi-siów.

Moje słoneczka dla Cię... cieszą bo widoczne z domciu..

Aniu żebym to ja przespała tą zimę ) sama wiesz jak się chce zrobić wiele rzeczy swoimi siłami, niestety wtedy czasu na nic innego nie zostaje wiele.
Ogród w Puszczykowie 12:29, 26 lut 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Efekty sobotnio-niedzielnych prac:
Przekopane resztki gorczycy, sianej jesienią i trawy, którą ściólkowałam rabaty

pod brzózkami

wokół oczka (a raczej niecki przyszłego oczka )

i w przedogródku
Udało mi się też odszklić szklarnię, którą zdemolował nieco grudniowy huragan Ksawery. Niestety razem z szybkami była zbyt ciężka, żeby przestawić ją na miejsce

Pozostaję pod wrażeniem efektów sobotnio-niedzielnych prac.
Wykonany kawał ciężkiej roboty ....
Masz gdzie działać na wiosnę.......
Zazdroszczę? Choć wstyd się przyznać, ale TAK. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:26, 26 lut 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Pracuj, pracuj, może jeszcze nie wszystko wylazło to nie zdepczesz
Ja swoje obowiązki działkowe deleguję na M. Idzie Mu coraz lepiej
Mam nadzieję, że w najbliższy weekend znowu uda mi się na mały spacerek i rekonesans wpaść, więc zobaczę jakie zmiany przez tydzień

Jola Twój M M to złoty człowiek.. dobraliście sie wspaniale... Was nie można kochać Was sie po prostu uwielbia

A u mnie rosna grzyby.. taka była zima... trza do Hanusi... może jadalne

Wilcza Góra 12:25, 26 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Jak mróz je przemrozi to zakwitną...choć marnie...ale za rok będą piękne
Pozdrawiam Wilczą....wyjąca do księżyca

a jak ... wyję do tego księżyca, wyję
a jak wyję, to co widzę ??? a no to

kilka nocek temu...prawieeee pełnia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:24, 26 lut 2014

Do góry
i dla poparcia mych słów:

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:21, 26 lut 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Aniu, no ja patrzę szukam a tu zamiast ani jest Mała _Mi ..no nie powiem bo pasuje bardzo ale ja dawno nie byłam na ogrodowisku i dostałam pomieszania z poplątaniem pozdrawiam i biegne dalej szukać ogrodów które znam

Powinnaś też zmienić login na Misiu... bo zimą śpi.. a wiosną zaczyna działać

Chociaż Misie.. mi się kojarzą z czymś innym, znałam instruktora, któy na wszystkie swoje kursantki mówił Misie BO zawsze słyszał od nich "Nie che mi sie.... itd itp.. długi repertuar mi-siów.

Moje słoneczka dla Cię... cieszą bo widoczne z domciu..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:18, 26 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Aniu dziękuję że do mnie zajrzałaś, fajnie kogoś nowego poznać
Pozdrawiam i zapraszam częsciej

Bywałam u Ciebie niejednokrotnie... coś tam nawet kiedyś napisałam

Witaj u mnie Kwiatek dzisiejszy...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:16, 26 lut 2014

Do góry
Pokażę obiecane różnice w posadzonych cebulach.. jak szybciej startują cebule już posadzone wcześniej... krokusy te same, od tego samego dostawcy... sadozne w takim samym czasie... tylko o rok różnicy.. warunki te same..bo też pod tymi samymi cyprysami rosną... ta sama wystawa i gleba.. i sąsiedztwo innych roślin... to przedłuzenie pierwszej rabaty..

Sadzone w 2012

A to w 2013

Reszta może wieczorkiem.... lecę do ogrodu....
Jurajski Ogród 12:15, 26 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
No dobra, podzielę się z Wami Proszę się częstować - świeżutkie, prosto z piekarnika:

Ale narobiłaś apetytu. Ty to jesteś super Pani i domu i ogrodu.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:12, 26 lut 2014

Do góry
Gosia - współczuję remontu.. goń chłopaków do roboty niech szybko kończą..

Tosia - w zupełnym cieniu to cebulowe kiepsko rosną.. coś słoneczka muszą mieć ...

Agacia - stripsy to opaski zaciskowe.. jak do kabli elektrycznych... ja jestem zwolennikiem maliny Polana, owocuje latem do późnej jesieni.. i to jedyna odmiana której robale nie lubią... nie trzeba zaglądać do środka czy robaczka nie ma.. owoce duże , soczyste. Malina bezobsługowa, ale jak każda malina lubi leźć na boki. Posadź w jakimś obrzeżu.. to ją ujarzmisz

A ja walczę z wycinaniem w ogrodzie.. masakra... nie wiem co zdeptałam, nie pamiętam gdzie co sadziłam... powycinam z grubsza, a reszta zabiegów pielęgnacyjnych jak podrośnie mi wszytko, bo szkoda deptać..
To wyłysiłam wczoraj....

Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 11:56, 26 lut 2014

Do góry
Mój zbiornik po przykryciu wyglada tak: i z tych kamieni ma tryskac woda albo na tym położę kamień i z niego będzie płynęła woda
w Oborze też mogą być ogrody 11:39, 26 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Alu masz moje krokusiki puki co I miłego tygodnia życzę

Z 2 dniowym opóźnieniem ale bardzo dziękuję za śliczne kwiatuszki
Dziś już środa, czyli za 2 dni weekend
buziaczki Gosiaczku
W kamiennym kręgu od początku 11:33, 26 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Małgosiu, Ewciu, Iwonko, Bogusiu, oto dowód na to, że nie próżnuję

Aniu, tempo masz zawrotne, a efekt
Świetny pomysł na ogrodowy temat. Jaki wymiar tego krzyżykowego obrazu, bo alb nie podałaś, albo przeoczyłam ?

Tulipankom życzę szczęścia w nadchodzących dniach

pozdrawiam i trzymam kciuki aby każdy krzyżykowy listek był na swoim miejscu
Szmaragdowy Zakątek 11:05, 26 lut 2014

Do góry
Masz przepiękny ogród.

A w nim takie urokliwe cacko.......
Ogródek Anity 11:04, 26 lut 2014

Do góry
Anitko, odpowiadam zgodnie z prośba u Ciebie . To czy ciąć powojnik czy nie to głownie zależy od odmiany, kiektóre późnokwitące trzeba ciąć i juz a te wcześniekwitnące wcale. Napisz jakie masz to sprawdzimy. Ja generalnie młode rośliny , posadzone w zeszłym roku, tnę nisko żeby sie wzmocniły . Wszystkie inne tnę zgodnie z zaleceniami dla danej odmiany. Zawsze zostawiam etykiety z nazwa ( bo mam grubo ponad 20 sztuk i potem nie pamietam co gdzie rośnie...) i mam tez zrobimy plan na kartce na wypadek zniszczenia etykiety, i dokładnie zgodnie z zaleceniami tnę. Liście stare na tych powojnikach których nie trzeba obcinać delikatnie usuwam ręcznie, listek po listku... Niektórzy zalecają zostawić ale ja zauważyłam że one często gniją jeśli pogoda jest deszczowa i zagrażają całej roślinie choroba, zreszta tak zalecał Pan Szczepan Marczyński wiec tak robię . Po usunięciu liści wyglada tak

Szkoda ze przed usunięciem nie zrobiłam zdjecia... Zobaczyłabyś różnice
Ogród Janiny 11:01, 26 lut 2014

Do góry
Bogusiu u mnie pochmurnie i chłodno . Wczoraj trochę popracowałam w ogrodzie ale wiatr mocno wiał i wróciliśmy z wnusiem do domu ..

Jak widać wnusio przy wodzie , dobrze że się nie pośliznął bo wpadł by do wody i zięć miałby pretensję do mnie że nie potrzebnie nalegałam na ten zbiornik ..

krokusy już zaczynają kwitnąć ..

nawet biały bratek pokazał pierwszy kwiat ..

bazie i leszczyna tez już kwitną

lawenda ładnie się trzyma , przytnę ja w marcu bo teraz są jeszcze mroźne noce widać już nowe igiełki . ..

wreszcie pokazały się i moje ranniki ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies