Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

nicol21 23:07, 26 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)

Pani Ewelinko...wyczuwam delikatny sarkazm

Ale jak widać pani Ewo - poskutkowało i focie som!!!
Fajnie u Ciebie! żurawki superanckie. a konwalnik się kiedyś odbije i będzie wielki i czarny

ale sąsiad ma haszcze!! one Ci zacieniają Twój ogródek czy znośnie jest? mój sąsiad ma super wielkiego iglala. z jednej strony widzę mniej domów, ale z drugiej ten cień... nie może być tak żeby był i wilk syty i owca cała.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magda70 20:17, 27 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)
Moje "czesławki" co rosną od Tatusia. Jesienią dostałam... kosiarką jeździłam po nich a one ... takie uparte... jak czesławek

I piękne są...mnie się te hosty z białym paskiem najbardziej podobają...
ewakatowice 20:44, 27 kwi 2014

Magda70 napisał(a)

I piękne są...mnie się te hosty z białym paskiem najbardziej podobają...

Madziu,
hosty...i cala masa "zielonych roślin" podoba mi się strasznie
Odwiedzając wasze ogrody wszystko mi się podoba a u mnie juz nie szczególnie.
Głównym powodem wynika to z mojej niewiedzy jak dany gatunek prezentuje się w poszczególnych porach roku... Jak się rozrastają...jak pieknieja lub jak np.byliny usypiają.
Wpierw chciałam stworzyć na "szybko"ogródek jak na przysłowiowych zakupach...z czasem...nabieram dystansu...ot.
ewakatowice 20:51, 27 kwi 2014

nicol21 napisał(a)

Ale jak widać pani Ewo - poskutkowało i focie som!!!
Fajnie u Ciebie! żurawki superanckie. a konwalnik się kiedyś odbije i będzie wielki i czarny

ale sąsiad ma haszcze!! one Ci zacieniają Twój ogródek czy znośnie jest? mój sąsiad ma super wielkiego iglala. z jednej strony widzę mniej domów, ale z drugiej ten cień... nie może być tak żeby był i wilk syty i owca cała.

żurawki, lubią widocznie takie warunki.
Czy zacieniaja...ech masakra.
Ewelina, ja wczesną wiosną siedziałam z 20 metrów nad ziemia i piłowalam gałęzie sąsiadów.
Trawa nawet nie chce rosnąć przy modrzewiu, wiecznie susza pod nim nawet po mocnych i dłuższych deszczach, jak zawieje to zbieram szyszki z gałązkami.Zmora ten mój krajobraz.
Może i da się to pogodzić kupując rośliny nie takich gabarytów.

Konwalnik...już powoli wyczerpuje moją cierpliwość. Nie wiesz może czy on tak zawsze "kaprysi"?
izabela75 21:51, 27 kwi 2014

Ale widzę ze się do żórawek przekonałaś, czyli już Ogrodowiskowa jesteś, bo jeszcze dłuuuuugo nie będę.
ewakatowice 21:56, 27 kwi 2014

izabela75 napisał(a)
Ale widzę ze się do żórawek przekonałaś, czyli już Ogrodowiskowa jesteś, bo jeszcze dłuuuuugo nie będę.

żurawki zakupiłam jesienią ubiegłego roku i trzymam...bo żal mi wywalić...
W dalszym ciągu nie kocham... Są i ot

Kocham czarny konwalnik a ten mnie cholernik nie!!!

Jak znajdę jakieś okazalsze to wymienię na "nowszy model"
Madzenka 22:00, 27 kwi 2014

tusiawka napisał(a)

To mi wygląda jak odrost z podkładki, na której szczepi się drzewo, ale tak wysoko to raczej nie to.
Mój bordowy klon liście na które świeci słońce ma w zupełnie innym kolorze niż te od spodu.

Tak moze być... Ma inne lrzyrosty niż oryginalne, wycięłabym te ciemnozielone liście
ewakatowice 22:08, 27 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tak moze być... Ma inne lrzyrosty niż oryginalne, wycięłabym te ciemnozielone liście

taki trzy "kępy" wyrośniętych dziwolągów na różnej wysokości.
Sądziłam, że to te mniejsze są za mało rozwinięte a nie te duże są anomaliami...

ele2001 22:15, 27 kwi 2014

Dokładnie ta odmiana to butterflay a zielone to albo rewers lub podkładka tak czy inaczej trzeba wyciąć zielone liście bo zdominują odmiane właściwą
ewakatowice 22:28, 27 kwi 2014

ele2001 napisał(a)
Dokładnie ta odmiana to butterflay a zielone to albo rewers lub podkładka tak czy inaczej trzeba wyciąć zielone liście bo zdominują odmiane właściwą

Tak też poczynie.Dziękuję za podpowiedzi.
Mam udać się do szkółki gdzie został zakupiony dziwoląg z "reklamacja"?