Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:13, 15 sie 2015

Do góry

Bardzo lubie zestawienie kocimiętki, rozchodnika i berberysa Artropurpurea Nana, ale u mnie w zbyt cienistym miejscu

Tutaj coś muszę wywalić bo za dużo wszystkiego

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:08, 15 sie 2015

Do góry

Dla Małgosi Rio na słonecznym stanowisku po upałach, wyblakła ale się trzyma

Tutaj moja ulubienica Gunsmoke i moja malutka w stosunku do niej nóżka

Na Łowieckiej 14:05, 15 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Z tym radykalnym cięciem i wielkimi kwiatami to raczej prawda, tak powiedziała mi właścicielka szkółki, w której uprawiają ponad 20 odmian

Pięknie wygląda taki szpaler hortensji, ja właśnie zastanawiam się nad Polar Bear, Magical Monlight i Phantom, tak sobie zbieram za i przeciw. U Ciebie mam punkt dla Polar Bear

Niestety ani Magical Moonlight ani Phantom nie widziałam na własne oczy ale na zdjęciach w internecie są piękne.. Dla porównań najlepiej byłoby ustawić je obok siebie albo by wypowiedział się ktoś kto ma wszystkie te odmiany... Znając Ciebie na pewno dokonasz słusznego wyboru
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:04, 15 sie 2015

Do góry
To troszkę zdjęć z wczoraj

Rabata, która obecnie jest na tapecie... cały czas myślę i kombinuję.

Panoramy... mało co widać

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:50, 15 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To się nieźle załatwiłeś, ale znam ten ból kiedy założenie krótkiego rękawku już jest bolesną czynnością, a na ramionach można by jajka usmażyć Przechodziłem to 3 tygodnie temu Polecam Penaten na oparzenia

Kupiłem jakieś cudo w rossmanie Ale Penaten muszę zapamiętać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:45, 15 sie 2015

Do góry
To się nieźle załatwiłeś, ale znam ten ból kiedy założenie krótkiego rękawku już jest bolesną czynnością, a na ramionach można by jajka usmażyć Przechodziłem to 3 tygodnie temu Polecam Penaten na oparzenia
System automatycznego nawadniania 10:38, 15 sie 2015

Do góry
Ja taki projekt od razu wyrzuciłbym do kosza i nie marnował pieniędzy na coś co ogrodu nie podleje. Ja nie jestem specjalistą i wiem tyle co widziałem i przeczytałem, ale tak nie rozmieszcza się zraszaczy by tylko zakryć trawnik, pomijam fakt, że zraszacze leją po rabatach. Tak rozmieszczona linia kroplująca nie podleje rabat o ile jest to oznaczenie lini kroplującej.
Projektanci Gardeny chyba nie mają pojęcia o nawadnianiu i radzę skorzystać z usług firmy zajmującej się tym na poważnie. Na dodatek system tej firmy jest drogi i za same złączki zapłaci się majątek. Przykładowo ich złączki skręcane są kilkakrotni droższe od tych dostępnych w innych sklepach z systemami nawadniającymi.
Na Łowieckiej 10:31, 15 sie 2015

Do góry
Z tym radykalnym cięciem i wielkimi kwiatami to raczej prawda, tak powiedziała mi właścicielka szkółki, w której uprawiają ponad 20 odmian

Pięknie wygląda taki szpaler hortensji, ja właśnie zastanawiam się nad Polar Bear, Magical Monlight i Phantom, tak sobie zbieram za i przeciw. U Ciebie mam punkt dla Polar Bear
Moja codzienność - ogród Oli 23:08, 14 sie 2015

Do góry
Jak dobrze, że już leżę bo upadek byłby bolesny
Elewacja jest tak genialna, że wygląda na zdjęciu jak by wyszła spod rąk najzdolniejszego grafika komputerowego, idealnie w każdym calu. Już się nie mogę doczekać detali no i całości oczywiście.
Jesteście niesamowici
Zakątek z fioletową ławeczką 17:29, 14 sie 2015

Do góry
Jak chcesz je mieć w tym miejscu to nie w donice, nie ma takiej potrzeby, zrób to jednak dopiero we wrześniu jak takie upały miną. Chyba, że nie chcesz teraz na nie patrzeć to możesz do donic aby się odbudowały i jak będą ładne to do gruntu, ale to już zapewne wiosną.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:41, 14 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj na samą myśl o remoncie robi mi sie słabo, wspieram w tym trudnym czasie. Oby szybko i sprawnie. Trawki szkoda, ale na szczęście odrośnie, tylko teraz trzeba na nią patrzeć.
No i nie powiem fachowcy mają niezły rozrzut, u mnie by takie coś nie przeszło, by robiąc jedno niszczyli drugie

Łukasz jak przyszłam do domu to wyobraź sobie moje słownictwo.Panowwie mieli szczęście że już ich nie było. Krzysztof mnie hamuje bo to firma w ktorej kuzyn pracuje
Zakątek z fioletową ławeczką 12:08, 14 sie 2015

Do góry
Myślę, że żurawki trzeba oczyścić i posadzić do świeżej ziemi, tutaj mają najzwyczajniej za sucho. Warunek żurawek w słońcu to dużo wody. Moje nie są żadne przypalone przez upały, ale mają cały czas wilgoć.
Wierzba może i ładna, ale zabiera całą wodę z rabaty.
Może jednak warto wymienić na jakieś mnie pazerne drzewko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:05, 14 sie 2015

Do góry
Violu takie giganty jakie wczoraj upolowałem na pewno poszły by w licytacji za wysoką cenę, w sumie aż się smiałem jakie okazy potrafię wychodować, ale schowały się w bylinowej

Donia już lecę

Iwonko czy ty chcesz, aby poszedł z torbami i debetem na koncie matko prawie wszystko co chciałbym mieć, a nie mam miejsca
Aureola bardzo dobrze rośnie w półcieniu, na słońcu będzie mocno blaknąć, na słońce podobno ta zwykła Macra się nadaje i Albostriata
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:57, 13 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Małgosiu obudzę się pewnego dnia rano, a w ogrodzie kolejka do kasy z wykopanymi roślinami z ogrodu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:53, 13 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Iwonko powoli powoli w skalniak wliczają się tylko zapomniane ogrodowo rojniki. Hakone zostaje i będę rozmnażać
Jeżeli chodzi o hakonechloa to jest to odmiana Aureola, też chciałbym zieloną mackre, ale jeszcze nigdzie nie spotkałem

Dzięki za wyprowadzenie z błędu, co nie umniejsza wcale faktu, że taką trawkę chcę do mojej donicy. Czy na słońcu daje radę? Czy ona do cienia?
W sprawie Mackra odbierz wiadomość na maila
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:09, 13 sie 2015

Do góry
Ojj na samą myśl o remoncie robi mi sie słabo, wspieram w tym trudnym czasie. Oby szybko i sprawnie. Trawki szkoda, ale na szczęście odrośnie, tylko teraz trzeba na nią patrzeć.
No i nie powiem fachowcy mają niezły rozrzut, u mnie by takie coś nie przeszło, by robiąc jedno niszczyli drugie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 13 sie 2015

Do góry
Alka ja to zauważyłem, że ogólnie w dużym cieniu wszystko kiepsko rośnie, nawet hosty każda roślina potrzebuje troszkę światła by dobrze rosnąć, ale oczywiście to tylko moje obserwacje

Małgosiu Rio znosi słońce wybitnie dobrze przy upałach liście pobladły, ale się nie spaliły na dodatek ładnie to teraz wygląda. Jutro zrobię zdjęcie bo dzisiaj mnie wybito z rytmu i zapomniałem, koszenie skończyłem po ciemku

Iwonko powoli powoli w skalniak wliczają się tylko zapomniane ogrodowo rojniki. Hakone zostaje i będę rozmnażać
Jeżeli chodzi o hakonechloa to jest to odmiana Aureola, też chciałbym zieloną mackre, ale jeszcze nigdzie nie spotkałem

Ewo ze mnie marny handlowiec Możliwe, że jakaś lista powstanie, ale jakoś ja tak nie potrafię...

Ewo777 o dziwo nie przekroczyłem planowanego budżetu no i uważam, że jak na takie efekt i tyle roślin nie wyszło mnie to dużo no, ale fakt zbierać troszkę było trzeba. Na dodatek z tego co już się rozrosło będę mógł obsadzić część rabat u siostry, a to jakby zwracanie kosztów, ale w tym przypadku w takim sensie jak w reklamie chyba

Rabaty są w półcieniu, mają słońce tak do 14 zależy od pory roku bo zimą to tylko troszkę słońca dochodzi, ale to mało ważna detal

Małgosiu obudzę się pewnego dnia rano, a w ogrodzie kolejka do kasy z wykopanymi roślinami z ogrodu
Moja codzienność - ogród Oli 21:51, 13 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Muszę zacząć spisywać co muszę przesadzić bo coś mi się wydaje, że moja Moudry wszystko mi zasłoni w przyszłym roku Cudowne zestawienie.
Jeszcze zdjęcia szpaleru hortensji by się przydały bo w tle już robią szał
... jednak przeoczyłem dwa posty

Łukasz focie hortek były i na pewno jeszcze będą nie na darmo zajmują przecież 17 metrów bieżących na rabacie
Moudry jest piękna i wielka, mam nadzieje, że mi nie zasłoni całej altany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:58, 13 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Skalniak znika definitywnie tylko znowu mam zgryz co zrobić z tymi roślinami...

Łuki, jak zrobisz wyprzedaż, ja zamawiam hakone macra
To chyba ona, czy się mylę?
Moja codzienność - ogród Oli 08:42, 13 sie 2015

Do góry
Muszę zacząć spisywać co muszę przesadzić bo coś mi się wydaje, że moja Moudry wszystko mi zasłoni w przyszłym roku Cudowne zestawienie.
Jeszcze zdjęcia szpaleru hortensji by się przydały bo w tle już robią szał
... jednak przeoczyłem dwa posty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies