Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Kuba 19:33, 14 sie 2015

Kurcze dla mnie różnica między tymi hortensjami jest niemal niewidoczna, gdybym musiała się zdecydować na jedną odmianę chyba nie dałabym rady...
babka 23:02, 14 sie 2015

Kuba napisał(a)
Kurcze dla mnie różnica między tymi hortensjami jest niemal niewidoczna, gdybym musiała się zdecydować na jedną odmianę chyba nie dałabym rady...

I tu właśnie tkwi mój problem ale różnica jest zauważalna, P.B są bardziej okazałe i efektowniejsze.
Limki duże niższe a przecież w opisach czytałam że do 3m dorasta
Dziękuję Ilonko za piękne porównanie. Nie zmienia to faktu, ze dalej mam problem, które wybrać. P.B czy DIAMANTINO. Może zerkniesz do mnie?
inag 00:36, 15 sie 2015

nawigatorka napisał(a)
Id na miejscu kupuje identyczne.będzie zatem dobrze.u Ciebie na pewno.a porównanie hortek profeska.musze zatem pomyśleć o Pb bo myślałam że ladniejszychnod limek nie ma.

To wyłącznie kwestia gustu. Dla mnie zdecydowanie PB są górą
inag 00:38, 15 sie 2015

Kuba napisał(a)

Uwierz mi, że na żywo jest spora różnica. Zdjęcie jakoś to przekłamuje. To zupełnie inne odmiany.
inag 00:44, 15 sie 2015

babka napisał(a)

I tu właśnie tkwi mój problem ale różnica jest zauważalna, P.B są bardziej okazałe i efektowniejsze.
Limki duże niższe a przecież w opisach czytałam że do 3m dorasta
Dziękuję Ilonko za piękne porównanie. Nie zmienia to faktu, ze dalej mam problem, które wybrać. P.B czy DIAMANTINO. Może zerkniesz do mnie?

Gdybyś je zobaczyła na własne oczy dopiero wtedy dostrzegłabyś jak bardzo się różnią..
Pewnie i dorosną do trzech metrów (choć ciężko mi to sobie wyobrazić) ale nie tak radykalnie cięte.. Czytałam nie raz, że hortensje mocno przycinane mają mniej kwiatów ale dużych a te rosnące bez cięcia wypuszczają o wiele więcej kwiatów ale maleńkich. Ciekawe czy tak jest?
Idę do Ciebie
Luki 10:31, 15 sie 2015

Z tym radykalnym cięciem i wielkimi kwiatami to raczej prawda, tak powiedziała mi właścicielka szkółki, w której uprawiają ponad 20 odmian

Pięknie wygląda taki szpaler hortensji, ja właśnie zastanawiam się nad Polar Bear, Magical Monlight i Phantom, tak sobie zbieram za i przeciw. U Ciebie mam punkt dla Polar Bear
Viola 11:12, 15 sie 2015

inag napisał(a)

Dziewczyny to Wam chociaż coś pościelę, żebyście na korze nie leżały co? i lojalnie ostrzegam: nie zdziwcie się na widok pająków, jaszczurek i innych takich
A, no i o 5 rano włącza się podlewanie

Pająk ostatnio mnie udziabał w piętę, do lekarza musiałam iść bo noga mi jak bania spuchła, dostałam jakieś sterydy i kortyzon, czy coś takiego. Taki mały, a taki wredny (ten pająk) To podlewanie to już może być , ale jakbym jaszczurkę z bliska zobaczyła, to nie ręczę za siebie.
inag 14:05, 15 sie 2015

Luki napisał(a)
Z tym radykalnym cięciem i wielkimi kwiatami to raczej prawda, tak powiedziała mi właścicielka szkółki, w której uprawiają ponad 20 odmian

Pięknie wygląda taki szpaler hortensji, ja właśnie zastanawiam się nad Polar Bear, Magical Monlight i Phantom, tak sobie zbieram za i przeciw. U Ciebie mam punkt dla Polar Bear

Niestety ani Magical Moonlight ani Phantom nie widziałam na własne oczy ale na zdjęciach w internecie są piękne.. Dla porównań najlepiej byłoby ustawić je obok siebie albo by wypowiedział się ktoś kto ma wszystkie te odmiany... Znając Ciebie na pewno dokonasz słusznego wyboru
inag 14:14, 15 sie 2015

Viola napisał(a)

Pająk ostatnio mnie udziabał w piętę, do lekarza musiałam iść bo noga mi jak bania spuchła, dostałam jakieś sterydy i kortyzon, czy coś takiego. Taki mały, a taki wredny (ten pająk) To podlewanie to już może być , ale jakbym jaszczurkę z bliska zobaczyła, to nie ręczę za siebie.

Nawet mi nie pisz o czymś takim... Ja niczego się nie boję, ani myszy, ani szczurów, węży itd. ale pająki... Nawet to słowo trudno przechodzi mi przez gardło...
Jaszczurki kocham! Śliczne są przecież i takie słodkie Boisz się ich naprawdę???
babka 14:36, 15 sie 2015

Wiem, że Mała Mi ma Phantom, jako jedyna chyba polecana na słoneczne rabaty. Można podpytać ale pamiętam, że chwaliła ją sobie

Jaszczurki są przesłodkie Codziennie wydzieram je z paszczy mojego kota i ratuję im życie.
Pająków mniej się boję właśnie dzięki jaszczurce, która u mnie przebywała na rekonwalescencji. No przecież musiałam czymś ją karmić