Alka ja to zauważyłem, że ogólnie w dużym cieniu wszystko kiepsko rośnie, nawet hosty

każda roślina potrzebuje troszkę światła by dobrze rosnąć, ale oczywiście to tylko moje obserwacje
Małgosiu Rio znosi słońce wybitnie dobrze przy upałach liście pobladły, ale się nie spaliły na dodatek ładnie to teraz wygląda. Jutro zrobię zdjęcie bo dzisiaj mnie wybito z rytmu i zapomniałem, koszenie skończyłem po ciemku
Iwonko powoli powoli

w skalniak wliczają się tylko zapomniane ogrodowo rojniki. Hakone zostaje i będę rozmnażać

Jeżeli chodzi o hakonechloa to jest to odmiana Aureola, też chciałbym zieloną mackre, ale jeszcze nigdzie nie spotkałem
Ewo ze mnie marny handlowiec

Możliwe, że jakaś lista powstanie, ale jakoś ja tak nie potrafię...
Ewo777 o dziwo nie przekroczyłem planowanego budżetu no i uważam, że jak na takie efekt i tyle roślin nie wyszło mnie to dużo no, ale fakt zbierać troszkę było trzeba. Na dodatek z tego co już się rozrosło będę mógł obsadzić część rabat u siostry, a to jakby zwracanie kosztów, ale w tym przypadku w takim sensie jak w reklamie chyba
Rabaty są w półcieniu, mają słońce tak do 14 zależy od pory roku bo zimą to tylko troszkę słońca dochodzi, ale to mało ważna detal
Małgosiu obudzę się pewnego dnia rano, a w ogrodzie kolejka do kasy z wykopanymi roślinami z ogrodu