Mam i mogłabym. Ale specjalnie dla ciebie pocykałam tak by były na jednym zdjęciu, łatwiej porównać.
Generalnie Pink jest ciut wyższa o ok 20cm, mniej sztywna, drobniejsze ma kwiaty i intensywniejszy, bardziej cukierkowy kolorek.
Sweet ma kwiaty większe, bardziej spłaszczone. Kolorek jest jaśniejszy i jakby w zimniejszym odcieniu. Taka elegancka w odbiorze.
Zdjęcia nie najwyższych lotów bo słońce w twarz..
Powyżej Pink, dołem Sweet
bliżej Sweet, z tyłu Pink
Pamiętaj że to wszystko zeszłoroczne, letnie sadzenie. Z czasem może ewoluować.
Przygotowujemy miejsce pod nową rabatę, pomysł jest, żeby były tam kwitnące:
Jeszcze trochę zostało do wykopania, a potem nawiezienia lepszej ziemi. Jak się kształt wyklaruje, to spróbuję naszkicować co bym chciała.... A jest tego duuuużo
Helen, ciężko będzie, bo tam jest też WSZYSTKO
Turzyce z brzegu, lilak palibin, piwonia, Sama Wielka Ona - Pomponella , lawendy, rogownica, gaury, jeżówki białe, bodziszek R., pysznogłówka.
Dalej klon (trochę stłamszony), z jeżówkami, floksami, mikołajkami. I szałwie jeszcze. I pewnie jeszcze coś, ale chwilowo więcej grzechów nie pamiętam Wiosną - cebulowe
Aaaa, i czosnki tam są, te główkowate
Martka, to co widoczne na dole zdjęcia to mój rogal Miał być zdominowany przez limki, które malutkie kupowałam jesienią, a został zdominowany przez Mgduskowe maczki, które szczodrą ręką tam sypnęłam dwa razy
Jak maczki się zeschną - rabata do przeróbki jesiennej
Ciemna purpura to róża burgundy Iceberg - zostaje, obok faktycznie pysznogłówka - wylatuje, tylko czekam aż się chłodniej zrobi
Są tam też rozchodniki, jeżówki, naparstnice, grujecznik, którego nie widać na zdjęciach i cała masa różności innych Jak się dobrze zagłębić w to zdjęcie to widać niebieskie punkciki - oczywiście bodziszek R. On jest WSZĘDZIE