Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:48, 22 kwi 2023

sarenka napisał(a)

Wow super!

Co do ślimaków, po deszczu pierwszy raz zebrałam u siebie jakieś 40 sztuk bezdomnych....i to na małym kawałku...nigdy nie miałam z nimi problemu i oby tak zostało.

To ci zazdroszczę małej ilości ślimaków. Ja mam nieużytek za płotem i stamtąd mi całe armie przyłażą .
Nowa12 21:50, 22 kwi 2023

Jednak to chyba bodziszek Rozanne ale faktycznie na maksa podpędzony.
A w związku z tym mogę go dać na rabaty czy nie za bardzo?

Nowa12 21:54, 22 kwi 2023

Trzeba uwiecznić 5 minut świdośliwy. Bo potem taki zwykły krzaczor z niej jest . Dobrze że chociaż owoce pyszne ma.

Nowa12 21:56, 22 kwi 2023

Wykopałam zmasakrowaną różę i wsadziłam do donicy. Nie wiem czy coś z niej będzie chociaż tam jakieś zielone z dwóch miejsc wypuszcza.

Wykopałam całą ziemię z dołka po niej i powiększyłam dołek, żeby wsadzić inną różę. Dodatkowo zabezpieczyłam ją stojakiem. Może moje chłopaki ją nie połamią . Nawaliłam tam stojaków ale trudno bo dwie róże mi się pokładają więc też muszą mieć podparcie.

LIDKA 22:44, 22 kwi 2023

Aga pokaż testojaki w całości. Rozglądam się za obeliskami ale ładne stalowe to drogie są.

Nowa12 23:44, 22 kwi 2023

LIDKA napisał(a)
Aga pokaż testojaki w całości. Rozglądam się za obeliskami ale ładne stalowe to drogie są.

Też chciałam ładne stalowe ale są poza moim zasięgiem cenowym .
Kupiłam zwykłe za 50 zł zielone i przemalowałam na czarno sprayem. Ale mają 3 poziomy wysokości więc dwa mam na 195 cm a ten ostatni na ok. 150 cm. Byla jakie są ale na razie mi takie wystarczą.

sarenka 07:20, 23 kwi 2023

Nowa12 napisał(a)

To ci zazdroszczę małej ilości ślimaków. Ja mam nieużytek za płotem i stamtąd mi całe armie przyłażą .

Też mam nieuzytek za płotem
Do tej pory nie miałam z nimi problemu, z tymi łysymi, ale widzę, że w tym roku już tak łatwo nie będzie.
Dziś będę zamawiać właśnie jakiś środek na nie. I na mrówki jeszcze potrzebuje bo te się już rozpanoszyły i są w bardzo dużej ilości.

Masz może stojak z Lidla?
Martka 09:30, 23 kwi 2023

Nowa12 napisał(a)
Klon Katsura to już wielki mi urósł.
Po raz pierwszy od kiedy go mam zaczyna kwitnąć. Pozostałe klony nigdy mi nie kwitły.

Piękny spacer u Ciebie odbyłam, Katsura jest cudny. Lubię jego zmienność i będę podziwiać u Ciebie, wspominając jedną piękną wiosnę z nim, jaką dane mi było przeżyć rok temu Świdośliwy faktycznie pokazują. Ja bym profilaktycznie potrzymała bodziszki w donicach i posadziła za jakieś dwa-trzy tygodnie, gdy ziemia będzie cieplejsza.
Nowa12 10:29, 23 kwi 2023

sarenka napisał(a)

Też mam nieuzytek za płotem
Do tej pory nie miałam z nimi problemu, z tymi łysymi, ale widzę, że w tym roku już tak łatwo nie będzie.
Dziś będę zamawiać właśnie jakiś środek na nie. I na mrówki jeszcze potrzebuje bo te się już rozpanoszyły i są w bardzo dużej ilości.

Masz może stojak z Lidla?

Mam te stojaki z all... może w Lidlu są te same. Nie widziałam.
Mrówek mam co roku zatrzęsienie. Skąd tego tyle się bierze.
Nowa12 10:34, 23 kwi 2023

Martka napisał(a)

Piękny spacer u Ciebie odbyłam, Katsura jest cudny. Lubię jego zmienność i będę podziwiać u Ciebie, wspominając jedną piękną wiosnę z nim, jaką dane mi było przeżyć rok temu Świdośliwy faktycznie pokazują. Ja bym profilaktycznie potrzymała bodziszki w donicach i posadziła za jakieś dwa-trzy tygodnie, gdy ziemia będzie cieplejsza.

Mój Katsura już będzie miał chyba z 5 lat i dobrze rośnie. Ale wiadomo jak to z klonami. Jeden sezon z werti i po nich. Więc trzech już nie mam ale reszta na razie żyje i cieszy oko .
Jeszcze chyba tak jak mówisz potrzymam bodziszka w donicy.