Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:00, 24 lut 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Dobra rada mile widziana . Nie mam pomysłu na rabatę i przejście na tyły domu. Liczę bardzo na pomoc. Mam dużo tui Danica. Pod oknami posadziłam sporo dodatkowo. Na razie są małe, więc zrobiłam improwizację. Problem mam z przejściem na tyły ogrodu. Te dwie duże płyty okrągłe przylegające do kostki brzydko wyglądają na tle kory. Chciałabym jakoś tu coś przebudować, żeby wysypać chociaż część tej rabaty kamieniem. Ułatwi mi to sprzątanie kostki, bo teraz to kora tylko fruwa wszędzie. Co można z tym zrobić? Czy zmienić kształt tej rabaty? Jak wkomponować choć trochę kamienia, żeby te płyty w nim zginęły? Pomóżcie proszę.

Cześć Borbetka Ja mam coś takiego
Trochę słabo widać, ale chodzi o to, że cały ten pas łącznie z rabatą jest wysypany żwirem i też tędy przechodzimy do ogrodu, pod oknem (widok z okna kuchni).
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 24 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Anek... zwolnij bo nie nadążam....zadyszki dostałam...
1. Świetny pomysł na werbeną... zrobię tak za rok.
2. Masz doświadczenie w kwestii agapantów? Mam mikruska... dwa mikro liście a korzeń z donicy wyłazi...
3. Chcę wiedzieć fszystko nt. róży Queen of Sweden... jak krośnie, na co zapada, jak kwitnie... mam na nią chrapkę
Aniu - buziam, kiziam, miziam i lecę po mojego muminka...Kacperka do przedszkola

1. Świetny.. z jednej zadołowanej w donicy można sporo tego zrobić przez zimę
2. Doświadczenie zerowe. .. nie chciały rosnac więc oddalam
3. Queen - jak królowa... kwiat porcelanowy, dostojny. Trzyma sie sztywno i prosto.. no bo królowa.. kwiaty średniej wielkości.. kolor nietypowy... nie mam przekonania czy pasuje tam gdzie jest.. Królowa musi być chyba sama... albo w otoczeniu takich samych królowych. Ale to takie moje odczucie... U mnie kwieciem się nie obsypała mocno, rośnie wolno, nie krzaczy się.. W pierwszym roku..to szału nie było.... żałowałam, że kupiłam... mam jakieś jedno foto kwiatka.. i to w deszczu... Ale w tym pokazała klasę Ale kwitła jak trzeba dopiero końcem lipca. Może sadzonka byłą jeszcze młoda???

Głowna cecha jakbym miała ja określić.. to chyba, że to najsztywniejsza róża jaka mam... nie wymaga żadnych podpór, wolge się nie kładzie, nie pochyla.. nawet pod ciężarem kwiatów. Zdrowa. ładne liście do samiutkiej jesieni..
Tu strzałką pokazuje cały krzak z jesieni.. inne leżą, albo podparte są, a ta stoi.. ładne ciemnozielone, woskowane liście.

I rośnie tak sobie w buszu..

Przeszperałam foty.. muszę więcej robić zdjęć całościowych..
W kamiennym kręgu od początku 18:40, 24 lut 2014

Do góry
Aneczko piękna robota dużo pracy za Tobą zapowiada się rewelacyjny efekt końcowy

W cieniu - zacieniona 18:33, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bogusiu jakoś nigdy nie zauważyłam że masz tak dużo bukszpanów, teraz jak nie ma liści na drzewach to widac jak ich dużo. U mnie bukszpany marzna prawie co rok brązowe łaty się robia ale nie mam ich dużo więc niezbyt się martwie.Pozdrówka.
Obwódek bukszpanowych ....mam dużo.U mnie bukszpany dobrze rosną,wszystkie są mnożone przeze mnie...mam taki stary krzak,który jest matką wszystkich moich krzaczków.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:32, 24 lut 2014

Do góry
Ewa napisał(a)

Ale piękne doniczki, szczególnie ta biała z cyklamenem mi się podoba.
Na słodkości się spóźniłam, ale co tam ... przynajmniej oczy nacieszyłam
Ogród cioci 18:27, 24 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Krokusy dają czadu

Nie mogę się napatrzeć .... u mnie nadal tylko listeczki.... ale już niedługo.... już za chwilę - mam nadzieję
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:25, 24 lut 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Usuwanie maty-szmaty

Ho, ho, ho
gratuluję decyzji! Też przez to przechodziłam. Nie było lekko, ale warto
Nasz przydomowy ogródek 18:23, 24 lut 2014

Do góry
Przyszłam się przywitać, a tu impreza, złożę życzenia i opuszczę ją po angielsku.
wpadnę innym razem
Wilcza Góra 18:20, 24 lut 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ewcia, na drugą setkę życzę Ci, żeby wiosna szybko przyszła do Wilczej i żebyś szybko znalazła czas na wszystko. Buziaki

Anitko,

mam tylllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pracy zwawodowej, że nie daje rady innych rzeczy nadgonić....ale piękne u Ciebie kwiatki-parapetki
dziękuję żę wpadłaś i chciałam donieść, że napisalam do Ciebie emalie
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:18, 24 lut 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Krokusik

pozdrowienia dla jakże uroczego krokusika - samotnika
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:14, 24 lut 2014

Do góry
Cały ogródek w przebiśniegach

inne też wychodzą kwiatuszki

bodziszki ładnie wyglądają

świeże kwiatki prymulkom się pokazują

w nocy ma być -3 st.
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 18:10, 24 lut 2014

Do góry
Tak wygląda teren z tyłu domu, który mam do zagospodarowania: jest to kwadrat 20m/20m

Taras chcemy powiekszyć, nakreślilam sobie coś takiego

Wzdłuż ogrodzenia planuję szpaler z tuji szmaragd, to koło na środku to basen, miejsce pod basen planujemy wybetonować.
Po prawej stronie domu chciałabym rabatę wzdłuż domu, gdzie bedą wierzby hakuro z tawulami żółtymi, pomysl zaczerpnęlam z wątku Ani lecę w kulki, mniej wiecej tak bym chciala, żeby to wyglądało
nie umiem obrócic zdjęcia

Wilcza Góra 18:05, 24 lut 2014

Do góry
Ewcia, na drugą setkę życzę Ci, żeby wiosna szybko przyszła do Wilczej i żebyś szybko znalazła czas na wszystko. Buziaki
Ranczo Edy 18:05, 24 lut 2014

Do góry
Tak tak dziękuje u mnie już lepiej nawet prawie katar się skończył i oczywiście grabienie już zaliczone bo bym nie zdzierżyła ha ha buźiaki dla wszystkich i miłego wieczorku Danusiu , Nati ,Irenko i Karolinko
Foty wieczorne

Zakochana w ogrodach 18:00, 24 lut 2014

Do góry

Wizualizacja, jest prawie to samo, tylko na dole same trzmieliny i jeszcze pnącze na ścianie.
W kamiennym kręgu od początku 18:00, 24 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Małgosiu, Ewciu, Iwonko, Bogusiu, oto dowód na to, że nie próżnuję

Pięknie Ci to krzyżykowanie wychodzi. Mozolna praca uwieńczona zostanie nieziemskim- a może ziemskim efektem.

Pozdrawiam Aniu
Rododendronowy ogród II. 17:58, 24 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ale bateria nawozów Jak w sklepie

I tak sobie idzie wiosna, i znów będziesz sie na mnie denerwować, ze ja wszytko pokazałam, a u Ciebie nie kwitnie.... aż mam złość do tych moich.. mogłyby dać fory i u Ciebie

Ale co poradzić, że wybrałam jeżeli i idzie o pogodę lepsze miejsce do życia Rodzinka w Białymstoku.. zawsze jak oglądają pogodę to ze złością mówią. "O u Anki znów lepsza pogoda niż u nas "
Oczywiście jest to złość... ale taka nieszkodliwa dla nikogo.. i sie z tego śmiejemy

W tym roku sie nie denerwuj bo i u mnie razem z Twoimi (no nieco tylko później) zakwitly krokusiki co prawda tylko zółte ale jednak i ranniki.Pączki mają tez przebiśniegi. Tu masz dowód.

Pozdrówka sle do Rzeszowa.
Postawić trawkę nad i... 17:55, 24 lut 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...nowe latarenki...

muszę sobie też takie sprawić
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:52, 24 lut 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
maluszki mimo, iż nie ma słoneczka ładnie zakwitły....

uwielbiam ten widok, uwielbiam

machanie z Wilczej
Co z tym ogródeczkiem począć 17:52, 24 lut 2014

Do góry
To ja mam lepszy pomysł i można wtedy zrobić dokładnie tak jak na inspiracji

Robisz donicę na nóżkach nad studnią i maskujesz dojście deskami.
Tylko byście musieli żwirku dużo wysypać żeby zakryło beton.

Żółty prostokąt to maskownica z dwóch desek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies