Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:45, 26 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bardzo łatwo grzebać w piachu,
Ale spróbujcie kiedyś sami
wykopać coś z gliny rękami.
W dodatku zróbcie to z precyzją,
inaczej bez korzeni rośliny zgniją.
A w tym ogrodzie jest ogrodniczka,
Co nie potrzebna jest jej doniczka.
Rośliny przesuwa "sześcianami".
ani się ziemia nie osypuje,
ani korzonek się nie zepsuje.
Na nowe miejsce jadą rośliny,
z "rodzimą ziemią", jak te hrabiny.
A wszystko to, kochana Pani,
Dzieje się u Małej Mi - Ani.

Haniu jesteś Kochana Wnuki muszą za tobą szaleć

Tulipany chyba Tobie sie pokłoniły... a nie od ciężkich główek i deszczu...

Mala_Mi 20:52, 26 kwi 2014

Mirella napisał(a)
Ewolucje na dachu , metamorfozy, wszystko widziałam, ogród pięknieje jest bardzo ładnie

Mirella, dziś skończyłam sadzić na wsiowej... jeszcze dojdą moje siewki z nasionek.... ale już koniec najgorszego przerzucania prawej flanki na lewą.. mogę odetchnąć z ulgą..
Zamieniłam miejscami różanecznika z hortensją.. mam nadzieję, że przeżyją ten zabieg... oj i zapomnialam podlać.. jutro rano muszę.... nie zapomnieć
Widok nieaktualny Prawy rh zamienił sie z hortensją.. rh miało za dużo słońca, a hortka miała za dużo cienia latem.. wiec teraz rh będzie miał słoneczko, a hortka latem.. i mam teraz 3 rh w kupie

A tu widać kawałek hortki, która zmieniła lokalizację

Co wyłamałam w okolicy to moje.. ale i tak mam wszytko za gęsto.. dalię posadziłam na ścieżce dojściowej za otoczenie ogrodu... tak napakowane, że nawet jedna dalia się nie zmieściła. a dalie musiałam posadzić , bo głupie w ciemności mi szalały.. Jestem mistrzem upychania ..

Anita1978 20:54, 26 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bardzo łatwo grzebać w piachu,
Ale spróbujcie kiedyś sami
wykopać coś z gliny rękami.
W dodatku zróbcie to z precyzją,
inaczej bez korzeni rośliny zgniją.
A w tym ogrodzie jest ogrodniczka,
Co nie potrzebna jest jej doniczka.
Rośliny przesuwa "sześcianami".
ani się ziemia nie osypuje,
ani korzonek się nie zepsuje.
Na nowe miejsce jadą rośliny,
z "rodzimą ziemią", jak te hrabiny.
A wszystko to, kochana Pani,
Dzieje się u Małej Mi - Ani.

Ale,to fajne!
Mala_Mi 20:55, 26 kwi 2014

bociek napisał(a)
Anek, obejrzalam pismo obrazkowe i ja nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz. Chyba jestes kosmitka
Melduje, ze ruszyla tojesc od Ciebie. Dziekuje Aniu bardzo bardzo

Laskotki dla Muminka, buziaki dla Ciebie Kobieto ze Stali

To uważaj bo tojeść orszelinowata piękna ale ekspansywna..
I lecę obiecane fotki.... i szlag mnie trafia bo nie mogę oddać urody tego i owego Bo u mnie to jednak chyba całość robi wrażenie, a nie pojedyncze egzemplarze.. a całość wychodzi na fotach mikro, a nieczytelność makro

To moje dwa powojniki... ponad 3 metrowa pergolę przywłaszczyły jak swoją.. ico????? Wcale nei widać, że to ładnie kwitnie

Konstancja30 20:56, 26 kwi 2014

Anek ta rabata co kończy "moją" jakby alejkę jest cudna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mniejsza o to gdzie rh a gdzie hortka ... miszcz jesteś i to nie tylko upychania ...
Juzia 20:59, 26 kwi 2014

Hahaha... pokłony tulipanów w kierunku Hani się udały

Pisałam wcześniej o twoim trawniku...ale posta wcięło i nie zauważyłam.. marzę o takim zielonym dywanie jak Twój!!!
Mala_Mi 20:59, 26 kwi 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Wpadam od czasu do czasu a tu normalnie czyli ruch jak we młynie. Pooglądałem wspomnienia i metamorfozy. Bardzo mi się podoba ta laska co spaceruje po wieńcach.

Zbyszek laska to była.... to rok 2007 , teraz jest Babcia .... ale bez problemu pospaceruje .. tylko widok nie ten

I fotki młodszych egzemplarzy.. orliki w blokach startowych

I najpiękniejsza biżuteria na listkach orlików (inne piękne krople to na przewrotniku i na lotosie)... z tego powodu bo poszłam po aparat, a jak go wzięłam w łapy to ... naprodukowałam..

Konstancja30 21:02, 26 kwi 2014

ależ łobuzy ładne !!!
Mala_Mi 21:04, 26 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieząco. Komentarza nie napiszę bo i tak wszystkiego nie da sie skomentowac , pedzisz jak trąba powietrzna tyle tylko różnicy że za Tobą zostaje porzadek .
\
Bogdzia... bezrobocie ma tę zaletę, że ogród wreszcie uporządkowany.. na tyle na ile ja to mogę zrobić Jeszcze chwaściki i kosmetyka, ale wreszcie przesadzone to co czekało od dawna

A teraz powiedz mi co to za rh.. udało mi sie znaleźć foto rh którego reanimujemy.... zresztą chyba z dobrym skutkiem
Kolor chyba zbliżony do Alfreda... tylko rysunek inny.. . plamki w brąz wpadają....

AgnieszkaW 21:06, 26 kwi 2014

Podziwiam foty - pięknie Aniu. Przerzucanie z flanki na flankę daje niesamowite rezultaty Ja też powoli zabrałam się za bylinówkę, ale wolno mi to idzie, chyba do czerwca nie skończę (mój M dzisiaj pomógł przesadzić wielkie tawuły na skarpę - niech sobie tam rosną...). Pozdrawiam z deszczowego Jurajskiego