Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:45, 24 lut 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Rabatki wyglądają tak (jeszcze niestety nietknięte wiosennymi porządkami......z braku czasu)

u mnie widoki niemal identyczne i widzenia na szybką zmianę też na horyzoncie nie widzę ...
czasu totalnie brak...

zapracowana kobieta macha
Salvia - szałwia 17:35, 24 lut 2014

Do góry
Czy to mogą być siewki szałwi?

Coś takiego wyrosło obok szałwi i nie wiem czy to niszczyć? Pewnie to zielsko ale pytam aby nie mieć wyrzutów
Leśne Wzgórze 17:32, 24 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Zaglądam z rewizytą, leśny ogród, zupełne przeciwieństwo mojego. Wspaniale Ci z nim idzie, czy Ty masz u siebie kaliny? Pozdrawiam Ciebie i przyjaciółkę.

Mam kalinę koralową słabo kwitła w tym roku, mam 5 krzewów posadzonych blisko siebie.
A to jedyne zdjęcie jakie znalazłam:
Metamorfozy ogrodowe 17:27, 24 lut 2014

Do góry
Agacia - dziękuje

megabasia - drzewko na przedostatnim zdjęciu to wierzba całolistna ( Salix integra Pendula)
to jej chwilowa miejscówka, wiosną przeprowadzka.
Tak jak pisałem wcześniej kropla w morzu musielibyśmy w lotto wygrać, aby obsadzić całość.
Jeszcze 37 lat do emerytury do tego czasu damy radę hihi

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 17:27, 24 lut 2014

Do góry
Do przesadzenia mam:

cisy, które już wcześniej pokazywalam, 2szt.

tuje brabant, ponad 2 metrowe, 4 szt.

tuje brabant, 80cm, 5 szt. nie mam zdjęcia troszkę je widać na ostatnim zdjeciu

choinka, nad ktorej losem debatuję

tuje szmaragd, 70cm, 2szt. nie mam zdjęcia

swierk srebrny, jeszcze malutki, ale ładnie rośnie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:26, 24 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Chciałam Wam jeszcze pokazać maluchy które zakwitły w zeszłym tygodniu w ogrodzie mojej mamy. Kupiłam je jesienią dla niej - tak na próbę bo ani ona ani ja nie miałyśmy jeszcze tych małych irysków a ja nie miałam pomysłu gdzie je wsadzić Ślicznotki z nich Jest luty a one już kwitną od tygodnia !

Te iryski są cudne, szkoda że tak mało kupiłaś.
Polecam tę stronę, tanio można je kupić jesienią w dużych ilościach
http://cebule-kwiatowe.pl/
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:23, 24 lut 2014

Do góry

Ten widoczny z bramki brzydki kąt też zakryłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:20, 24 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
ambrowiec lada dzień wystartuje, kupiłam 2 lata temu, miał z 60-70 cm, teraz już ponad 2 metry

trawy uwolniłam ze sznurków, wyczeszę i jeszcze pomyślę, czy czubki ścinać; żurawki w dobrej kondycji, tulipany wychodzą na maksa....jakoś gorzej liriope, nie wiem czy jej nie przymroziło, no nic, czekam co dalej

Śliczne zdjęcia jak zwykle dałaś,
ambrowca zazdroszczę tak pozytywnie, dobrze się zadomowił i pewnie niedługo będzie szalał
żurawki ożywiają wszystko wokół
i zdjęcia z mrozikiem też fajne
W kamiennym kręgu od początku 17:07, 24 lut 2014

Do góry
Małgosiu, Ewciu, Iwonko, Bogusiu, oto dowód na to, że nie próżnuję

Ogród z łezką 17:06, 24 lut 2014

Do góry
Długo chodziłam koło mojej nie całkiem wyzdrowiałej koreanki...wreszcie ją ogoliłam...ale bidula się ostała. Ciekawe czy się zbierze...

Ogród z łezką 17:04, 24 lut 2014

Do góry
Ogród z łezką 17:03, 24 lut 2014

Do góry
Promanalem opryskane wszystko, no prawie, bo M zapomniał o dwóch różach na salonowej rabacie...trudno. Trawy i powojniki uciachane, inne badziewia wystające po zimie też. Zostały hortki na jutro i opryskać żurawki na lichy muszę. Żarły mi je jesienią i przetrwały zimę!!! Zresztą taka zima, potrafiły się skutecznie schować. Myślałam, że źle widzę...są!!! Zieloniutkie jak młode listki i opasłe, wstrętne!!! Jutro się z nimi rozprawię, zaraz rano!

Dużo już wyłazi z ziemi, ostróżki, tojady, rozchodnik, nawet tawuła zaczyna! Pozostaje mieć nadzieję, że zima się z nami pożegnała definitywnie!

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:59, 24 lut 2014

Do góry
I przerzucam na nową strone rabaty z tarasem

Powojnika już mam wybranego - Polish Spirit, 3 szt.

Teraz już z górki Jeszcze coś na 1, 2 i 3 i mogę kopać

Żart..... oczywiście zero pomysłu co mogłabym tam dać...

Pomyslałam, ze mogłabym tam wrzucic ze 3 kulki bukszpanowe...
Witam wszystkich SERDECZNIE!!!!! 16:56, 24 lut 2014

Do góry
Witam! Jestem tu nowa,ale już zdążyłam przejrzeć kilka wspaniałych ogrodów.Jestem pod ogromnym wrażeniem panującej tu wszechobecnej fascynacji naturą.
Postanowiłam dołączyć do Was ponieważ kocham naturę i jej piękno tak samo jak Wy.
Uwielbiam sadzić,siać,przesadzać,upiększać i zachwycać się roślinami,wypoczywać na trawie, w cieniu drzew otoczona bujną roślinnością.
Niestety nie mam jeszcze swojego wymarzonego zielonego zakątka ale wszystko jest na najlepszej drodze.
Dostałam od wuja działkę-jest wąska(14,90m) i długa.
Nie długo ruszamy z budową domu.
Ja osobiście zajmę się jego otoczeniem ponieważ na razie jest tam smutno i ponuro.
Mam nadzieję na porady ze strony fachowców czyli od Was.
Poniżej zamieszczam zdjęcia swojej działki,na razie niestety pustej.Pozdrawiam Was serdecznie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:55, 24 lut 2014

Do góry
hacone scięta - ciekawe ile przy tym rozdeptałam tulipanów.... to była ostatnia chwila na ścięcie tej trawy...

Tu jeszcze przed

a pokazuje to tylko dlatego że ta runianka mnie zwyczajnie denerwowała....zaczęła chorowac już w tamtym roku... oj, nie byłabym dobrym lekarzem bo nie zawalczyłam o zdrowie pacjenta tylko od razu poszła na stos.... !

Tu po - obraz nędzy i rozpaczy

Dodatkowo pies zmasakrował mi troche tej rabaty bo zaczał kopać w niej !!!
Musiałam zasypac dziury, widać te żółte to tulipany... kamienie na razie musza byc - tylko one go powstrzymuja...

I znów musze się zastanowic co dac w ten pas zamiast runianki... nie wiem czy dam sie ponownie na nia namówic... chyba że ktoś baaardzo będzie mnie przekonywał....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:49, 24 lut 2014

Do góry
No i rabata gotowa do demolki

Budza sie różne byliny

Zawilce

jarzmianka

I orliki od Małej Mi - ciekawe jaki kolor
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:46, 24 lut 2014

Do góry
Plan na dzis zrealizowany w 2/3

Nie pryskałam Promanolem tylko dlatego że sie ochłodziło (było 7 st ale zimny wiatr tak mi doopsko schłodził...), nie chciało mi się jeszcze w wodzie taplać...

Hortensje mam pociachane tak nisko (dla potomności)

Sesleria po wizycie u fryzjera-sadysty

Przy sprzątaniu rabaty dojrzałam maleństwo Frosted

No i czosnki wychodzą... i zadałam sobie najczęściej pojawiające się pytanie na ogrodowisku tej zimo-wiosny - "czy nie za wczesnie?"

Ku spełnianiu marzeń............. 16:31, 24 lut 2014

Do góry
Witam! Jestem tu nowa,ale już zdążyłam przejrzeć kilka wspaniałych ogrodów.Jestem pod ogromnym wrażeniem panującej tu wszechobecnej fascynacji naturą.
Postanowiłam dołączyć do Was ponieważ kocham naturę i jej piękno tak samo jak Wy.
Uwielbiam sadzić,siać,przesadzać,upiększać i zachwycać się roślinami,wypoczywać na trawie, w cieniu drzew otoczona bujną roślinnością.
Niestety nie mam jeszcze swojego wymarzonego zielonego zakątka ale wszystko jest na najlepszej drodze.
Dostałam od wuja działkę-jest wąska(14,90m) i długa.
Nie długo ruszamy z budową domu.
Ja osobiście zajmę się jego otoczeniem ponieważ na razie jest tam smutno i ponuro.
Mam nadzieję na porady ze strony fachowców czyli od Was.
Poniżej zamieszczam zdjęcia swojej działki,na razie niestety pustej.Pozdrawiam Was serdecznie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:30, 24 lut 2014

Do góry
Nikita ta wersja chyba trafna

Kasia kobiecie a zwłaszcza gdy to jest "prawdziwa baba" się nie odmawia

na początek zrobimy nastrój

bez komentarza

a w ogrodzie przygotowanie do wysypania kamyków na nowej (jesiennej) rabacie

na rabacie od lewej jałowiec Golden Carpet, świerk Glauca Pendula, jałowiec Wiltonii, kosodrzewinka, świerk serbskiBruns, z tyłu sosna górska Orange Sun i Ophir
na dole jałowiec chiński Plumosa Aurea
Moje poletko 16:26, 24 lut 2014

Do góry
Celinko to ja też ci kwiatucha posyłam na ten drugi roczek,i zeby był lepszy od poprzedniego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies