Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilcza Góra 08:53, 27 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Zdumiewające prawda ???

piękne...
To jednak nie diabeł tkwi w szczególe......
Rododendronowy ogród II. 08:51, 27 lut 2014

Do góry
Wszystkich wirtualnie częstuje dziś pączkami , w realu robic nie będe bo wole pobyc w ogrodzie. Miłego i smacznego dnia zyczę.

Rododendronowy ogród II. 08:48, 27 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Te rurki są tak cienkie, że tu nie ma co spawać Śrubki tak malusie, że sie porozkręcały w tydzień od skręcenia. I co skręciliśmy ponownie, to sie rozlatywały...
Ale zwykły chłop co ma spawarkę, może zwykłe druty zbrojeniowe pospawać, potem pomalować i gotowa..
albo kupić tę tania z allegro... połączenia jak sie będą rozlatywać związać opaskami (jak u mnie) i postoi kilka lat..
U mnie tak to wygląda.... pasuje pergolę już pomalować.. foto po roku uzytkowania.. wszytkie poąłczenia są na takich opaskach, pokazują je żółte strzałki..
Zamówiłam podpory pod róże, ale robią sie już rok.. podpory z drutu zbrojeniowego

Ale ta róża już sie chyba w tym stojaku zostanie Podoba się jej w takim więzieniu Bo kształt podpory jest fajny, a zawsze mówię, że wyznacznikiem każdego przedmiotu jest u mnie stosunek ceny do jakości... za te pieniądze.. jakość jest właściwa... A opaski kosztują grosze
Bogdzia pozdrawiam... i muszę oddać sie sprawom służbowym.. a potem hyc do ogrodu...

Albo kupić nowe śrubki , dłuższe i dać kontrnakrętki czyli po 2 nakrętki .. tylko, że jak u mnie róża duża wiatr wiał.. to pergola z luźnych kawałków pracuje i śrubki były po prostu urywane W zacisznym miejscu może nie będzie nią tak huśtać.

Aniu dzięki za poglądowe przedstawienie sprawy. Nie tylko mnie to interesuje więc tym bardziej potrzebne. .Dobrego dnia dziś życzę.
Ogród Janiny 08:35, 27 lut 2014

Do góry
Wiosna i do mnie wreszcie doszła ale rano są jeszcze spore przymrozki więc w ogrodzie mało co robię bo boję się jeszcze odkrywać kwiaty .. Pomału tylko przycinam suche badyle .. Po zimie wcale nie mam siły ,tak się człowiek odzwyczaił od gimnastyki ogrodowej że trochę popracuje w ogrodzie i ledwie do domu wchodzi , ale za kopanie jeszcze się nie biorę bo ziemia za mokra ..

Kalina o zielonych liściach ładnie przetrwała.

derenia widać z daleka ..

goździki tez ładnie przetrwały

jasnota ładnie się płoży na rabacie ..

nawet się pokazały pączki na ligustrze i hortensji pnącej ..

Wiosna pomału wkracza w nasze ogrody ..

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:34, 27 lut 2014

Do góry
ostatecznie wyrok na trzmielinę zapadł eksmisja bez wskazania (chwilowo) lokalu zastępczego
a Niuńka oczywiście sprawdza solidność prac

Ogródek Anity 08:20, 27 lut 2014

Do góry
Torty artystyczne - dekoracje tortów 08:10, 27 lut 2014

Do góry

Tort na 8 urodziny córci
Rododendronowy ogród II. 08:05, 27 lut 2014

Do góry
Te rurki są tak cienkie, że tu nie ma co spawać Śrubki tak malusie, że sie porozkręcały w tydzień od skręcenia. I co skręciliśmy ponownie, to sie rozlatywały...
Ale zwykły chłop co ma spawarkę, może zwykłe druty zbrojeniowe pospawać, potem pomalować i gotowa..
albo kupić tę tania z allegro... połączenia jak sie będą rozlatywać związać opaskami (jak u mnie) i postoi kilka lat..
U mnie tak to wygląda.... pasuje pergolę już pomalować.. foto po roku uzytkowania.. wszytkie poąłczenia są na takich opaskach, pokazują je żółte strzałki..
Zamówiłam podpory pod róże, ale robią sie już rok.. podpory z drutu zbrojeniowego

Ale ta róża już sie chyba w tym stojaku zostanie Podoba się jej w takim więzieniu Bo kształt podpory jest fajny, a zawsze mówię, że wyznacznikiem każdego przedmiotu jest u mnie stosunek ceny do jakości... za te pieniądze.. jakość jest właściwa... A opaski kosztują grosze
Bogdzia pozdrawiam... i muszę oddać sie sprawom służbowym.. a potem hyc do ogrodu...

Albo kupić nowe śrubki , dłuższe i dać kontrnakrętki czyli po 2 nakrętki .. tylko, że jak u mnie róża duża wiatr wiał.. to pergola z luźnych kawałków pracuje i śrubki były po prostu urywane W zacisznym miejscu może nie będzie nią tak huśtać.
Salvia - szałwia 07:58, 27 lut 2014

Do góry
Ja kocham swoją szałwię... myślę, że miłością odwzajemnioną

tak patrzę teraz to koniczyna też mnie kocha chyba... ta z trawnika...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:47, 27 lut 2014

Do góry
Tak tak się dzieje ale i duży ból głowy jak to wszystko pogodzić ha ha

Przesadziłam ----a teraz okrywam i odkrywam ------tyz mam zajęcie ha ha.
Ogródek Anity 07:13, 27 lut 2014

Do góry
U mnie dzisiaj rano przymrozek i szron. Ale już wychodzi powoli słonko. Mam nadzieję,że będzie tak jak wczoraj 10 stopni
Kwiatowy ogródek Monteverde 07:11, 27 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Pączki usmażone można świętować częstujcie się

życzę całej braci ogrodowiskowej sutego Tłustego Czwartku lub Mardi Gras jak kto woli

Aniu, pączki wyglądają tak smakowicie że się skuszę na jednego bo przypominają mi pączki mojej mamy. Ja niestety pączków nie smażę, czasami zdarzy mi się tylko faworki zrobić.
Pysznego tłustego czwartku
Czy wrzuciłaś może przepis na pączki do ogrodowiskowej kuchni?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 06:03, 27 lut 2014

Do góry
Znalazłam jeszcze takie zdjęcie, żebyś miała pogląd, siedzę przdkompem, ale tak to już chcę iść do ogrodu a tu ciemno jeszcze.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 05:58, 27 lut 2014

Do góry
Danusiu, podgladam często, chwila z ogrodami daje mi odprężenie i chęci do działania , choć tych nie brakuje.Teraz tak, floksów tych płożących nie mam ale nie mam gdzie ich posadzić, więć dziękuję.Teraz parę słów dorady, proszę nie obraź się ale wiem że jeszcze jesteś na etapie nauki sztuki ogrodowej, tak jak my wszyscy zresztą.
Dąbrówka rozłogowa, którą Ci przywiozłam ponoć rośnie też w słońcu. Moja rada, wykop ją całą porozdzielaj i posadz każdą roślinkę oddzielnie, one sie b dobrze przyjmują, można to zrobić już.Dallię, te kłącza, bulwy, które miałaś mieć w garażu, posadź do doniczki wysadzisz w maju do gruntu, można je porozdzialać jak jest duża karpa, chociaż nie wiem czy to twój kolor- są czerwone. Miskant to Kleine silberspinne, on ma ok 1m wysokości, żeby był niższy można ściąc kwiatostany, zakwita jak na miskanty szybko, w sierpniu chyba. Marcinki daj gdzieś do tyłu, żeby Ci nie psuły efektu rabaty różanej.Pytaj proszę, bo zapomniałam co tam jeszcze ci zawiozłam?
Na zdjęciu miskant jesienią

Zastanów się nad ligustrem, ja to juz przerabiałam i nie chcę go więcej, fajny jest, szybko rośnie, ale bardzo dużo przy nim pracy, byłam najszczęśliwsza jak go sie pozbyłam, a korzenie to filc sięgające daleko.
Ogród w Puszczykowie 01:40, 27 lut 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

....

tak było latem

.....

Podoba mi się namiocik, oj podoba ....
Ty koniecznie musisz go odpowiednio wkomponować, a ja znaleźć u siebie miejsce na takowy

U mnie cebulowe też wychodzą.... no to czekamy, aż zakwitną....
Leśne Wzgórze 00:29, 27 lut 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Juziu, Matylda też pozdrawia

Witaj oglądam te Twoje wiewiórki czy one są przez Ciebie oswojone, bo widać, że odważnie sobie poczynają na Twoich włościach fantastyczne zdjęcia pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 26 lut 2014

Do góry
Aniu czy te iryski kupuje się jesienią?, bo jeżeli tak to szkoda.
Co z tym ogródeczkiem począć 23:41, 26 lut 2014

Do góry

Co z tym ogródeczkiem począć 23:31, 26 lut 2014

Do góry
Latarenki są nareszcie !
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:30, 26 lut 2014

Do góry
Pączki usmażone można świętować częstujcie się

życzę całej braci ogrodowiskowej sutego Tłustego Czwartku lub Mardi Gras jak kto woli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies