Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 22:49, 09 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Elu ja tam po nocy mogę jeździć ale kto mnie obudzi 5 rano??? toż to jest absolutny środek nocy - ja bym nawet tych trzmielin nie była w stanie zobaczyć Ale ok. 8.30 mogłabym wyjechać i na 9 tam być Dam znać na pw. do piątku - wszystko zależy od pogody

Ja też uważam ,że te pory tam mają skandaliczne ... Ale to dla hurtowników , więc mus być wyrozumiałym.. Choć wstawać w środku nocy ok 6 i wcześniej nie cierpiem ...
Będę czekać na info .. Buziaki
Mathildis 22:50, 09 kwi 2014

hahaha Ty myślisz czy magnolię dasz radę wcisnąć, a ja się zastanawiam jak zagospodarować te metry by cokolwiek było widać na razie wszystko takie malusie a rabatki o szerokości 11m
Mathildis 22:51, 09 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Cieszę się , jak się moje maleństwo podoba ...u mnie jest mało do pokazywania, bo obszar malusi....

Teraz to się dopiero zaczęło .. Tawuła szara griesheim ( nie wiem ,czy z leksza nazwy nie zmiksowałam ) ma te swoje białe kwiatuchy , bergenia..... Tylko leje u mnie non stop, i jest zimno więc ciężko po ogrodzie a aparatem biegać .... Może jutro się uda coś obfocić

nio u mnie też kfiatuchy na Grefsheim już som...
Juzia 08:41, 10 kwi 2014

Się naczytałam! Ufff...
Nawet o różach czytałam!!! Szok
I o Czarnej...kutej kratce
Nawet o bananach i szerokim łuku

Tu zawsze coś ciekawego napiszą....
elzbieta_g 09:35, 10 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Kindzia twierdzi ,że młode przyrosty będą miękkie .. I chyba dam na mszę ,żeby tak własnie było

Ale kolce, to maaaaa

ja by radziła zdowaśkę klepnąć w domciu, więcej kasy na roślinki będzie
anty-opuchlaków mam parę i opuchlaków jeszcze więcej...chyba się gatunkowo dogadali,czy co...
gierczusia 17:03, 10 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
hahaha Ty myślisz czy magnolię dasz radę wcisnąć, a ja się zastanawiam jak zagospodarować te metry by cokolwiek było widać na razie wszystko takie malusie a rabatki o szerokości 11m

Aaaa.... Co ogrodnik , to ma inksze problema .. Jeden ma za mało , drugi za dużo ... Że też pożyczać areałów sobie nie można
gierczusia 17:50, 10 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

nio u mnie też kfiatuchy na Grefsheim już som...

Oooo .. Śliczna diablica ... Ja ją bardzo lubię .. Taki bezproblemowy krzaczor .. Szkoda tylko ,że tak krótko kwitnie .... Moja też juź szaleje

gierczusia 17:59, 10 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Się naczytałam! Ufff...
Nawet o różach czytałam!!! Szok
I o Czarnej...kutej kratce
Nawet o bananach i szerokim łuku

Tu zawsze coś ciekawego napiszą....

Ajjj Juziu .. Czasem wątek leci jak szalony .... Ma nadzieję ,że się przy czarnych.... kratkach pośmiałaś .... Bo ja owszemi to bardzo ...

To forum to ewidentnie gratisowy lek na depresję i zły humor .. Bez recepty .. I ńie musisz sie konsultować z lekarzem lub farmaceutą

Ps.. Ja też o skórkach bananowych nie wiedziałam
Buziam
gierczusia 18:02, 10 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)

ja by radziła zdowaśkę klepnąć w domciu, więcej kasy na roślinki będzie
anty-opuchlaków mam parę i opuchlaków jeszcze więcej...chyba się gatunkowo dogadali,czy co...

Noo to może ze dwie zdrowaśki .. Dla spokojności ....

Z tymi opuchlakami to niezła plaga jest .... Ja się teraz rozglądam za opaskami lepowymi .. Gorzej jak jaszczura mi się przylepi zamiast opuchlaków .... Zresztą moje jaszczury , to juz sie tak zadomowiły ,źe nawet jak podchodzę bliziutko , to tylko na mnie łypią okiem ,tak jakby chciały zapytać : a ty tu czego ??.. Czemu przeszkadzasz w wygrzewaniu się ??.. Nawet się nie ruszą .. Uciekańie ???... Noo coś ty ...

gierczusia 18:12, 10 kwi 2014

A tak ogólnie to chciałam się z Wami podzielić faktem ,ze dziś przyszedł najbardziej wyczekiwany list ostatnich miesięcy ... Czyli... Bilet na Chelsea Flower Show ... Bardzo się martwiłam ,że coś skopałam podczas rejestracji i całe 100 funtów pójdzie się grzmocic ... Ale ..ufffff... Wszytsko ok .. Bilety dotarły , a jak zobaczyłam ta pieczątkę to prawie do nieba podskoczyłam
Myslałam ,że będzie królowa na znaczku , ale niestety