Otóż kupiłem ją można powiedzieć przypadkiem, bo jest objazd do Bielska no i biegnie przez Pisarzowice. Mają tam dwie świetne szkółki - Pudełek i jeszcze jedna, w której byłem. Obleciałem całą no i znalazłem między jednorocznymi te okazy - 30 zł kosztowały. To dużo czy nie?
No Sebek poszalałeś dziś na zakupach . Ja zresztą też . Kordyliny jednak nie nabyłam bo nigdzie nie spotkałam. Gdzie swoją nabyłeś i za ile?
Nie wiem jak masz daleko, ale wiem że byliny - w tym hosty, są w szkółkach w Bestwince i u Majewskich. Zresztą mieszkasz w okręgu szkółkarskim to powinieneś je tam tanio kupić
Spróbowałem już - póki nie wyłysiała w środku, bo potem już byłoby za późno
Hosty potrzebuję do prostu ładne Najlepiej o dużych liściach oraz muszą być kolorowe. Znacie jakąś stronkę?
Sebek, miałam gdzieś fajną instrukcję, krok po kroku jak formować spiralę. No, ale jak to zwykle bywa jak coś potrzebne to nie moge znaleźć wrrrrr
A jakie ci hosty potrzebne?
A wiesz Kasiu, że ja też - to moja ulubiona bylina
Dziś jeszcze obsadziłem hostowisko, ale zdjęcia nie mam. Ma jeszcze przyjechać na to żwir, no ale ile można czekać? Hosta kupiona jako kłącze, ale z pędami. Powoli się tam zagęszcza, ale potrzeba mi jeszcze z 10 sadzonek. Może znacie jakąś stronę, co sprzedają je tanio, bo w ogrodniczym są, ale nie chcę, żeby się powtarzały.