Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 16:16, 20 lut 2014

Do góry
Mój leń gdzieś odszedł więc uwaga, bo będzie się chciał gdzieś przykleić Słonko wyszło więc i ja w ogród ruszyłam Emuś kochany przywiózł mi podarek i tym oto sposobem sprowokował mnie do działania Oto co wykonał

Trzeba było coś tam włożyć Weszłam do kwiaciarni i zatkało mnie od tych piękności

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:12, 20 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie dziewczyny radzą coś zimozielonego Hortki i miskanty na wiosnę wycinasz i jest łyso. Żurawki jak nie ma ostrej zimy zdobią cały czas, moje na dzień dzisiejszy wyglądają jak na jesień zeszłego roku Jak nie żurawki to może obwódka z bukszpanu lub kule?
Mam u siebie z wczoraj projekt, hortki, miskanty, bukszpan i carexy biało-zielone. Zapraszam

Kule z bukszpanu zaplanowałam na rabacie po prawo, na żwirku a poza tym obwódke z bukszpanu z kolei chciałam dac na różance, wiec nie wiem czy z tym bukszpanem tam tez sie jeszcze "pchac".
Ten fragment rabaty jest troche schowany za wielkim, szerokim świerkiem wiec z okien ani z tarasu nie widze go zimą, a to przemawia za zurawkami bo zima i wczesna wiosna nie bede go oglądac i to że "łysy" nie bedzie mi przeszkadzac az tak bardzo . Dopiero jak wiosna sie zacznie na dobre, tak ze spędza sie czas w ogrodzie to bede oglądac ten fragment ogrodu.
Raczej mysłałam o rabacie w takim charakterze jak u Any, (wkleje jej rabate) a u niej sa przed hortkami wyższe rozchodniki a niższe pietro to zurawki, z boku ma miskanty gralicimusy, moze tak to zaaranzuje jak tu :

W ogródku Iwony 16:11, 20 lut 2014

Do góry

To Ewo mój chory perukowiec - wygląda jakby usechł. W tym miejscu najlepiej już nie sadzić.
Chatka Baby Jagi 16:07, 20 lut 2014

Do góry
Aktinidia Ostrolistna.... Mnie bardzo smakuje... w tym roku robiłam soki.. rewelacja

Zaczątek ogrodu 16:06, 20 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tu może widać lepiej, dodałam jeszcze dwie "kostki", w których możesz posadzić coś na pniu w otoczeniu 'czegoś". Podobnie powinny być obsadzone kostki z prawej strony, by nawiązać do całości.
. Ważne jest też, by wytyczając rabaty - kostki, było miejsce na przejazd kosiarki do trawy.

Agnieszko Twoja sugestia to delikatnie połączenie wjazdu z pasem tujek-rabat. Nie tak, jak ja rozrysowałam????
Chatka Baby Jagi 16:05, 20 lut 2014

Do góry
To może przy okazji wrzucę parę zdjęć z początku tej jesieni...

( 02.10.2013 )

Moja Aktinidia... w tym roku wyjątkowo bogato obrodziła....

Zaczątek ogrodu 15:58, 20 lut 2014

Do góry
Tu może widać lepiej, dodałam jeszcze dwie "kostki", w których możesz posadzić coś na pniu w otoczeniu 'czegoś". Podobnie powinny być obsadzone kostki z prawej strony, by nawiązać do całości.
. Ważne jest też, by wytyczając rabaty - kostki, było miejsce na przejazd kosiarki do trawy.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:49, 20 lut 2014

Do góry
jeszcze coś z obłoków
nadlatuje wiosna

uporządkowałem (wyciąłem) dolne partie, szkółkarze tego nie robią bo wiadomo a później rosną takie popaprańce
daglezja Glauca Pendula i świerk serbski Pendula

w daglezji dodatkowo podniosłem boczna gałązkę i zrobiłem z niej nowy przewodnik wycinając resztki starego
Piaskownia na zakręcie 15:47, 20 lut 2014

Do góry
Mój jest taki malutki

i ma już takie pąki

Zaczątek ogrodu 15:45, 20 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wymyśliłam taki układ rabat, myślę, że jest w miarę spójny, może Ci się przyda ten pomysł...(poszerzyłam i złagodziłam podjazd i ścieżkę do domu)

Dziękuje Agnieszko bardzo za pomoc. ten wjazd właśnie tak myślałam zrobić i zlikwidować ten zawijas.
W ogródku Iwony 15:42, 20 lut 2014

Do góry
mój jest taki malutki.

I ma już takie pąki

Chatka Baby Jagi 15:36, 20 lut 2014

Do góry

Cudowny taras, piękny stół. Już wcześniej pisałam, że jestem zauroczona Twoim ogrodem i chatką. Córcia też śliczna.
Zaczątek ogrodu 15:36, 20 lut 2014

Do góry
Wymyśliłam taki układ rabat, myślę, że jest w miarę spójny, może Ci się przyda ten pomysł...(poszerzyłam i złagodziłam podjazd i ścieżkę do domu)
Zaczątek ogrodu 15:30, 20 lut 2014

Do góry
W ogródku Iwony 15:20, 20 lut 2014

Do góry

Też go kupiłam, ale Twój chyba większy
Znowu na wsi 15:17, 20 lut 2014

Do góry
Greckie też mi się podobają, marzy mi się cały łan na wiosnę lub mniejsze "plamki". A wracając do Ghity - nie Ghity, zastosowałam twoją metodę, porównałam i mi pasowało. Więc chyba kolor na zdjęciu przekłamany. Ale będę prowadzić dochodzenie i ustalanie nazwiska w obecnym sezonie bo szkółka, a raczej olbrzymia "szkoła" niezbyt daleko ode mnie.

A teraz pokażę mój obcięty na łyso mirt za radą Gabrieli, żeby się pozbyć mączlika. Stan po mniej więcej tygodniu. To się nazywa "wola życia"

Moja codzienność - ogród Oli 15:03, 20 lut 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Dzisiejsze obrazki

ale masz czyściutko rybki fajnie widać w oczku ja właśnie jade na grabiach, uff, a w przerwie kukam na forum
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:02, 20 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na dobranoc.. mam już cały miesiąc...

Pozdrawiam Cie Aniu
Najpiekniejszy widok jaki mozna sobie wymarzyc
Bedzie taka mala gadula pewnie po babci hi hi hi
Sliczne malenstwo niech zdrowo rosnie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:51, 20 lut 2014

Do góry
Muszę odszukać wątek Konstancji.... poszukać instruktarzu.. ale nie teraz...
Edit.. sfociłam moje tiarelki dla Ciebie.. rosną za górką i rododendronami.... ona jest po prawej, ale na foto nie weszła.. i liczę, że sie szybciej rozrosną, bo to nasadzenie sprzed 2 lat.. z takich mikro zdzińdzibołków, które uszczknęłam z moich w innym miejscu.
Fajne wychodzą Ci foty z nowego aparatu.

Ogródek Anity 14:41, 20 lut 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
naprawdę? chyba nawet zamówiłam też taką jak masz na zdjęciu pomponową, chciałam posadzić ok 8 obok siebie w rozstawie co 15-20 cm, myślisz, że trzeba je dalej odsunąć od siebie?
widziałaś u mnie w wizualizacji?

Moim zdaniem za blisko. Te kępy u mnie są 2- letnie. Miały już po chyba 30 kwiatków. W pierwszym roku to szału nie było, ale w drugim tak jak na zdjęciach. Las jeżowkowy

Te czerwone to z jednej sadzonki, te pełne różowe też z jednej

Czyli tutaj masz 2 sadzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies