Mój leń gdzieś odszedł więc uwaga, bo będzie się chciał gdzieś przykleić Słonko wyszło więc i ja w ogród ruszyłam Emuś kochany przywiózł mi podarek i tym oto sposobem sprowokował mnie do działania Oto co wykonał
Trzeba było coś tam włożyć Weszłam do kwiaciarni i zatkało mnie od tych piękności
Kule z bukszpanu zaplanowałam na rabacie po prawo, na żwirku a poza tym obwódke z bukszpanu z kolei chciałam dac na różance, wiec nie wiem czy z tym bukszpanem tam tez sie jeszcze "pchac".
Ten fragment rabaty jest troche schowany za wielkim, szerokim świerkiem wiec z okien ani z tarasu nie widze go zimą, a to przemawia za zurawkami bo zima i wczesna wiosna nie bede go oglądac i to że "łysy" nie bedzie mi przeszkadzac az tak bardzo . Dopiero jak wiosna sie zacznie na dobre, tak ze spędza sie czas w ogrodzie to bede oglądac ten fragment ogrodu.
Raczej mysłałam o rabacie w takim charakterze jak u Any, (wkleje jej rabate) a u niej sa przed hortkami wyższe rozchodniki a niższe pietro to zurawki, z boku ma miskanty gralicimusy, moze tak to zaaranzuje jak tu :
Tu może widać lepiej, dodałam jeszcze dwie "kostki", w których możesz posadzić coś na pniu w otoczeniu 'czegoś". Podobnie powinny być obsadzone kostki z prawej strony, by nawiązać do całości. . Ważne jest też, by wytyczając rabaty - kostki, było miejsce na przejazd kosiarki do trawy.
uporządkowałem (wyciąłem) dolne partie, szkółkarze tego nie robią bo wiadomo a później rosną takie popaprańce
daglezja Glauca Pendula i świerk serbski Pendula
w daglezji dodatkowo podniosłem boczna gałązkę i zrobiłem z niej nowy przewodnik wycinając resztki starego
Greckie też mi się podobają, marzy mi się cały łan na wiosnę lub mniejsze "plamki". A wracając do Ghity - nie Ghity, zastosowałam twoją metodę, porównałam i mi pasowało. Więc chyba kolor na zdjęciu przekłamany. Ale będę prowadzić dochodzenie i ustalanie nazwiska w obecnym sezonie bo szkółka, a raczej olbrzymia "szkoła" niezbyt daleko ode mnie.
A teraz pokażę mój obcięty na łyso mirt za radą Gabrieli, żeby się pozbyć mączlika. Stan po mniej więcej tygodniu. To się nazywa "wola życia"
Pozdrawiam Cie Aniu
Najpiekniejszy widok jaki mozna sobie wymarzyc
Bedzie taka mala gadula pewnie po babci hi hi hi
Sliczne malenstwo niech zdrowo rosnie
Muszę odszukać wątek Konstancji.... poszukać instruktarzu.. ale nie teraz...
Edit.. sfociłam moje tiarelki dla Ciebie.. rosną za górką i rododendronami.... ona jest po prawej, ale na foto nie weszła.. i liczę, że sie szybciej rozrosną, bo to nasadzenie sprzed 2 lat.. z takich mikro zdzińdzibołków, które uszczknęłam z moich w innym miejscu.
Fajne wychodzą Ci foty z nowego aparatu.
Moim zdaniem za blisko. Te kępy u mnie są 2- letnie. Miały już po chyba 30 kwiatków. W pierwszym roku to szału nie było, ale w drugim tak jak na zdjęciach. Las jeżowkowy
Te czerwone to z jednej sadzonki, te pełne różowe też z jednej