Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

kaisog1 21:20, 23 kwi 2014

malkul napisał(a)

O matko, i kolejan zagadka do rozwikłania, bo mi właśnie zależy na mocniej różowej. A skąd wiesz że lars ciemniejsza? daj linka to lunkę a może ktoś z odwiedzającch Cię tu kojarzy i pomoże rozwikłać zagadkę?

ROMA http://fineartamerica.com/featured/greater-masterwort-astrantia-major-roma-visionspictures.html
LARS http://mlpaysagiste.com/plantes/astrantia-major-lars

Roma jest cała różowa ale jasna w miarę a Lars ma ciemnoróżowe płatki ale te pręciki w środku dają jasną poświatę....
Michael 22:17, 23 kwi 2014

no proszę jak sie pięknie zrobiło w kubusiowie... aż mi miło patrzeć jak sie uwijasz Gosiu...
pozdrawiam cieplutko
Michał
Zielona 22:23, 23 kwi 2014

Byłam. Czy Teściowa wie, jaki ma w Tobie Skarb? Jak tak już wszystko ładnie zaplanujesz, to się Sąsiadki do Teściowej zlecą, a Ty będziesz autorką kolejnych ogrodowych rewolucji Może siłą rozpędu i nasze ogródki nawiedzisz? A potem w rewanżu przyjedziemy do Kubusiowa i pod Twoje dyktando chwasty rwać będziemy, co by Kubusiowo cieszyło Cie czystymi rabatami już pierwszego dnia po przyjeździe. Co Ty na to?
agatanowa 22:55, 23 kwi 2014

Gosia, ja od Ani Monteverde do Ciebie przybiegłam z racji tych mszyc i mleka na nie. Proszę podpowiedz niedoświadczonemu, jak mszyce mlekiem traktowac, żeby ich nie mieć.
barbara_kraj... 23:13, 23 kwi 2014

Ech, Gosia! Ja już trzeci rok przemeblowanie na działce robię i do końca daleko, a Ty w pół dnia prawie całą robotę wykonałaś!
Tess 23:40, 23 kwi 2014

No, to się nazywa rewolucja!
Proces o tyle drastyczny, co krótki

Kawał roboty odwaliłaś. Trudnej, bo przeróbki są o wiele bardziej upierdliwe, niż zakładanie nowego ogrodu.
Matka 20:26, 24 kwi 2014

Gosiaku, skaczę po stronach Twojego wątku i szukam zdjęć cudnych rabat!i nie mogę się napatrzećmuszę skopiować sobie do inspiracji i 'paczeć' co chwilka!
kaisog1 20:45, 24 kwi 2014

Michał dzięki! Ojjj będę się uwijać już od jutra

Marta sąsiadki już się zlatują Mam ubaw jak tak po cichaczu podglądają. Jakby nie można podejść i pogadać Ale jedna z sąsiadek przychodziła codziennie i gadała ze mną....i cieszę się z tego bo, któregoś dnia przyniosła książkę, w której pokazała mi stare zdjęcie swojego ogrodu - nie mogłam uwierzyć, bo zobaczyłam na zdjęciu ogród francuski! Zasugerowałam, że warto to odnowić ale sąsiadka powiedziała, że nie miałby się kto tym zając
Marta ze mnie żaden projektant, ja raczej do łopaty sie nadaję niż planowania Chętnie bym do Was powpadała a i Was do siebie zapraszam - i bez konieczności rwania chwastów

Agata ja właśnie od Ani ten przepis mam i to chyba było tak: 2l wody na 1l mleka jak masz 0,5% mleka to 1:1 - to do spryskiwacza i opryskujesz. Trzeba to robić codziennie.

Basieńko w jakie pół dnia? Tydzień mi to zajęło No ale ograniczona czasowo byłam, bo i po Kube pojechać, dom obrobić ....

Tessi juz wiem, że NIENAWIDZĘ przeróbek!

Bogda Ty nie pacz tylko działaj..... ale widziałam u Ciebie, że plan poszedl.....

kaisog1 20:50, 24 kwi 2014

To jeszcze jedno miejsce

Przed i Po (teraz są już żurawki, hortensja, miskanty i hakonechloa oraz turzyce ale zdjęcia nie zrobiłam)

Matka 20:52, 24 kwi 2014

Bo wiesz, że ja z planami na bakier