Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:09, 19 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
[b]Ciemierniki dziś sfociłam...

ale wszystkie jeszcze w pąkach.. dużo pąków mają..

Anek, ja może nie na temat ale dlaczego masz tak dużo ciemierników. Jak i dlaczego? To przecież ja zakładam poszycie z ciemierników pod bzem koralowym..... . I w tym tylko roku (że powiem tak jak to się mówi w mediach) posadziłam 13+7. Ale efektów dalej nie ma.

Moje ogrodowe marzenia... 18:55, 19 lut 2014

Do góry
adom1206 napisał(a)
Żurawki odpadają bo za duże słońce z tej strony.Kiedyś w tym miejscu wsadzone były i nie dały rady.A kulek bukszpanowych się boję( nie lubię ciąć roślin).Trochę może to nie ogrodowiskowe ale już tak mam.Tylko z trawkami zero problemu

E tam nie taki diabeł straszny
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:49, 19 lut 2014

Do góry

Aniu bardzo ładnie u Ciebie to zdjęcie nasuwa mi pomysł z latarenkami u mnie (latarenka śliczna). Przeglądam Twój wątek kolejny wieczór, podpatruję, troche czytam. Doszłam do 170 strony więc jeszcze mi trochę zostało. Myślę, że wybiorę się do Pisarzowic to poznamy się w realu. Na razie pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 18:48, 19 lut 2014

Do góry
Szałwia omączona sama zadbała o ilość.Zebrałam nasionka z niebieskiej{biała mnie mnie zachwyciła,widać brązowiejace,przekwitnięte kwiatostany}.W jednym pojemniczku wyszły 3,w drugim 4...tyle mi wystarczy.
Moj ogrodeczek 18:47, 19 lut 2014

Do góry
Witajcie moje pierwsze wiosenne kwiatki

Pszczelarnia 18:45, 19 lut 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ewa u mnie wiosennie

pozdrawiam .......

Wiosna
Pozdrawiam
martek
Pszczelarnia 18:43, 19 lut 2014

Do góry
Ewa u mnie wiosennie

pozdrawiam .......

Mój 4 arowy azyl... 18:41, 19 lut 2014

Do góry
mniaaaaaaaaaaaaaaam ale pojadłam
kolacja jak marzenie ....

storczyki też bardzo lubię

Kolorowe Rabaty Martek 18:36, 19 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cały tort Ci przyniosłam , a co tam , nie bede Cię ograniczac.

Bogdziu,ale jestem spuchnięta,słodko,owocowo,tortowa za wszystkie czasy.strasznie pycha szkoda było psuć dekoracji ,ale od niej zaczęłam.Dziękuję
Polecam się na przyszłość )))))
Buziak wielki,pozdrawiam
martek
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:35, 19 lut 2014

Do góry
Witam,

Pani Danusiu chciałabym i ja skorzystać z Pani cennych rad. Na początku zapytam o obsadzenie żywopłotu. Kombinuje żywopłot mieszany, zależy mi na szczelnym zasłonięciu się od strony pola. Nie wiem czy już nie popełniłam błędu sadząc ekran z cisa za sosną. Sosna była posadzona w tym miejscu na początku budowy. Czy cisy nie są za blisko płotu i sosny? Dalej posadziłam trzy świerki serbskie w linii sosny i teraz też się zastanawiam czy nie lepiej przesadzić je pod płot? Ile prawidłowo powinny być posadzone serby od płotu?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:35, 19 lut 2014

Do góry
Witam,

Pani Danusiu chciałabym i ja skorzystać z Pani cennych rad. Na początku zapytam o obsadzenie żywopłotu. Kombinuje żywopłot mieszany, zależy mi na szczelnym zasłonięciu się od strony pola. Nie wiem czy już nie popełniłam błędu sadząc ekran z cisa za sosną. Sosna była posadzona w tym miejscu na początku budowy. Czy cisy nie są za blisko płotu i sosny? Dalej posadziłam trzy świerki serbskie w linii sosny i teraz też się zastanawiam czy nie lepiej przesadzić je pod płot? Ile prawidłowo powinny być posadzone serby od płotu?

Piaskownia na zakręcie 18:32, 19 lut 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Mam zamiar nabić je na druta i wbić w ziemię, tak żeby wyglądały jakby leżały na ziemi. Pierwszy raz zrobiłam takie kule więc nie mam doświadczenia jak będą się zachwywać na powietrzu. Mój M mówił, żebym nie stawiała ich na słońcu bo się skurczą, ale to sama sprawdzę w praktyce.

Pomysłowa z Ciebie kobiet Dorotko
Może kiedyś zgapię od Ciebie jak pozwolisz.
Piaskownia na zakręcie 18:26, 19 lut 2014

Do góry

Mam zamiar nabić je na druta i wbić w ziemię, tak żeby wyglądały jakby leżały na ziemi. Pierwszy raz zrobiłam takie kule więc nie mam doświadczenia jak będą się zachwywać na powietrzu. Mój M mówił, żebym nie stawiała ich na słońcu bo się skurczą, ale to sama sprawdzę w praktyce.
Mój 4 arowy azyl... 18:19, 19 lut 2014

Do góry
Dzisiaj upiekłam babkę ziemniaczaną. Nawet nie przypuszczałam, że ona taka sycąca Emowi też smakowała. To był mój debiut!

Ogród Eli 18:17, 19 lut 2014

Do góry
praca po ciemku choć pod latarnią

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:15, 19 lut 2014

Do góry

Hortensja Ripple płatki ma jak love you kiss, którą kupiłam parę lat temu, ale kwiat miała nie płaski tylko pompon, czyli ja też mam Ripple.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:15, 19 lut 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Martuś ,piękny zestaw kolorystyczny kwiatów kupiłaś .Ja wczoraj kupiłam maciejkę ,żeby nie zapomnieć ,bo w tamtym roku miałam kupić i nie kupiłam ,i zamówiłam kilka róż .pozdrawiam

Reniu ja w tamtym roku maciejkę posiałam przed rożą Boniką,tworzyły zgrany duet,a jaki zapach

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:06, 19 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No pojemniki rewelacja i pomyslec, ze takie cudenka poszły na śmietnik, masz w nich dziury porobione? Ładnie to wyglada tylko chyba bardziej i czesciej podlewac musisz? CZy tak jak nadura da? Jezeli dobrze pamietam to w zeszłm roku kupowałas róże kanadyjskie? Rosna dobrze i jestes z nich zadowolona? Bo sie zastanawiam. Chce kupic tez roze biale pnace bardziej do cienia bo pergole chce zakryc. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia. U nas dzis pochmurno i tak szaro bardzo bo ten sląski syf o tej porze roku najbardziej dokucza, ze w sumie z maską za chwile bedziemy wychodzic. Zazdroszcze Ci tego czystego powietrza

Danusia w tych pojemnikach czas samoczynnie wyżłobił dziury A podlewam normalnie jak wszystkie kwiaty w pojemnikach.Jeśli chodzi o róże kanadyjskie to niestety nie mogę Ci dać wyczerpującej odpowiedzi-część z nich ma się dobrze i pięknie kwitła,ale były też bardzo marne sadzonki zasuszone z jedną łodyszką i one ledwie co żyją-ale mam nadzieję że odbiją,póżniej jeszcze dokupywałam roże inne i już mi się wymieszały,ale najładniej kwitła mi ta

Nasza szefowa poleca różę Pauls Lemon Pillar,Constance Spry,Pilgrim i Winchester Cathedral
Danusia nie zazdroszczę Ci tego powietrza na Śląsku-przeprowadzaj się do nas
Pozdrawiam serdecznie
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:01, 19 lut 2014

Do góry
Ania zdjęcia letnie dla poprawy nastroju, dopiero wczoraj w kąciku pod murkiem odkryłem parę przebiśniegów, jak tak dalej pójdzie to znowu jakieś drzewko ogolę na łyso
dzisiaj robiłem eksperyment z szczepieniem magnolii zdobyłem od sąsiada kawałek gałęzi żółtej i zaszczepiłem kilka zrazów na swoich starych różowych magnoliach
może coś wyjdzie

kolejny klucz gęsi przeleciał czyli jest nadzieja na wiosnę

miłki oczywiście zeszłoroczne ale u niektórych już kiwitną

a u mnie ziemia jeszcze zmarznięta
Mój 4 arowy azyl... 17:59, 19 lut 2014

Do góry
Po krótkim odpoczynku zaczynają kwitnąć moje storczyki. Pozostałe na razie w paczkach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies