Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Luckaa 15:10, 01 mar 2014

Hej pozdrawiam wiosennie.
justi 20:46, 15 mar 2014

Dziękuję Luckaa i pozdrawiam również. U mnie nudą wieje. Wysprzątałam tylko trochę rabatki.
justi 18:51, 20 mar 2014

Dziś pierwszy dzień WIOSNY!!! Z tej okazji zakupiłam sobie hortkę.
A jutro zamierzam opryskiwać ziemię rosahumusem. Czy ktoś z Was używał tego środka w opryskiwaczu? Czy nic się tam nie zapycha? Będę wlewać rozcieńczony już środek przez sitko, więc może sie uda bez problemów.

Może dosadzę bluszczyk bo donica za duża trochę. Co robicie z tymi marketowymi hortkami jak przekwitną, do gruntu ???
KasiaWB 19:25, 20 mar 2014

witaj wiosennie nareszcie od razu lepiej człowiekowi
hortka ładna, ale nie wiem co z nią później, bo mam same bukietowe )
Pozdrawiam
p.s. wybierasz się na targi ogrodnicze?
justi 19:46, 20 mar 2014

Kasiu teraz to nie wiem czy pojadę na targi, za wcześnie. Może się skuszę, bo rok temu nie byłam.
KasiaWB 19:51, 20 mar 2014

Podobno ma być lepiej nowa formuła ....zobaczymy
AniaDS 12:59, 23 mar 2014

Śliczna hortusia
Mam podobną, też kiedyś wczesna wiosną kupiłam i od tamtej pory jeszcze mnie uraczyły swoim kwieciem.
Miłej niedzieli Justynko .
Agacia 21:49, 23 mar 2014

Śliczna hortka i super donica, gdzie ją kupiłaś?
justi 19:25, 24 mar 2014

Aniu posadziłaś tą hortk do gruntu jak przekwitła czy hodowałaś w donicy do następnego kwitnienia?

Agatko dziękuję, donicę to kupiłam rok temu w ogrodniczym u siebie na miejscu.

Dziś i wczoraj opryskałam wszystko rosahumusem i florovitem a teraz leje. Jutro chyba jakiś nawóz w granulkach posypię. A w przyszłym tygodniu polecę jeszcze raz dolistnie florovitem. Bukszpanów nie ciacham jeszcze, czekam aż puszczą nowe przyrosty. Przycięłam jedynie kostrzewy, bo one później ładniejsze.

parę fotek

teraz

oraz to samo miejsce rok temu... i już niebawem, gdy zakwitną tulipany posadzone w kostrzewach

parę bratków sobie kupiłam w takim bordo kolorze, jeszcze takich nie miałam, zawsze były żółte, białe i niebieskie

Gocha 11:36, 30 mar 2014

Witaj Justyna. Piękne te tulipany i bratki oczywiście też. Moje ulubione kwiaty. Ja też mam je w ogrodzie. Czy tulipany sadziłaś bezpośrednio w ziemi czy w jakiś pojemnikach. Moje tulipany ciągle zżerają nornice.Z jakich okolic Lublina lub okolicy jesteś jeżeli mogę spytać?