Uff właśnie zakończyli prace tynkarskie dzięki Bogu! Masakra jakaś totalna. Ale domek teraz piękny. Jutro do zamontowania kilka lampek i koszenie trawnika.
Opcja nr 1
Za kołem trawnikowym wychodzi meeeeega wielka rabata!!!
Opcja nr 2
Przed kołem trawnikowym musiałabym powiększyć rabatę z kulami bukszpanowymi o 2m...a ona i tak jest już wieeelka!!!
I jak Wam wychodziły te koła dziewczyny???? Bo mi nijak nie wychodzą. Środek obu kółek jest w tym samym punkcie, a zdjęcie nie było robione prostopadle do gleby...dlatego wychodzą elipsy/jaja czy coś w podobie. I kółko na żywo nijak nie chce dobrze wyjść, bo zawsze gdzieś coś nie pasi. I doopa
Od końca marca do początku maja, choć rzadko, to spotykany w całym kraju jako wędrujący, tak więc całkiem możliwe . Może uda Ci się sfotosić przystojniaka ...
Ciekawy jestem koloru Waszych siewek, zazwyczaj są w różnych odcieniach różu, ale zdarzają się białe i czerwone. U mnie pąki jeszcze małe ...
Za to ciemierniki przyjęły się bez problemu po późnojesiennym sadzeniu i zachwycają ...
Podpora Kasiu jest super... muszę pomyśleć.
Z wszystkich wymienionych przez Ciebie roślin, nie udało mi się tylko zrobić sadzonek z berberysa (ponoć to bardzo łatwe) i budleji. Z resztą poszło gładko. Jeśli chodzi o cegły to kładłam je bez podsypki i zaprawy, Świetnie się trzymają jak długo? zobaczymy.
W wątku o rozmnażaniu horci jest naprawdę dużo informacji, jest też o ich hartowaniu.
Mam na działce klona palmowego, ale rośnie jak chleb przy przysłowiowej......co rok przemarza. Tam gdzie jest skalniak to bardzo słoneczne ale też wietrzne miejsce, boję się że sobie biedak tam nie poradzi.