Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 09:20, 24 kwi 2014

i takie tam różne co mi wpadło w aparat

zdjęcia nie oddają uroku brunery

miodunka kwitnie nieprzerwanie już chyba z miesiąc i robi się z nie wielkiii smok

anna_g 09:22, 24 kwi 2014

anna_g 09:29, 24 kwi 2014

A teraz prośba Ale najpierw historyjka - posadziłam moje trzmieliny taka ucieszona, wczoraj przycięłam je ciut, dosadziłam tam żurawki które jeszcze mi zostały z rozsadzania - nie bardzo je lubię ale tymczasowo wykorzystałam i taka bardzo happy pytam mojego młodszego nieletniego jak też mu się podoba praca mamusi. Na co dziecko niewdzięczne, okrutne, małpiszon jeden zielony mówi tak: "eeeeee no jakoś tak biednie to wygląda.... nic tu nie kwitnie, te drzewka mają takie cienkie patyki, to zielone to tylko same liście, żurawek wcale nie widać.... eeeeee... no i znowu przycinasz to w kulkę, nie mogłabyś to zostawić żeby się tak rozrastało???.... bieda....".............. Mamusia: "Wiesz co, dziecko kochane, Ty na pewno masz jakieś lekcje do zrobienia i najlepiej to idź je robić już teraz...."

No to tak mnie dziecko pocieszyło, co nie znaczy że racji nie miało ale... ja przecież wiem że na razie to bieda bo to dopiero początek jest... W tym roku - obwódką będą kwitnące jednoroczne i te żurawki jeszcze niewidoczne. W przyszłym roku - jako że go sama ukorzenię będzie obwódka z buksików - ale co dalej - co proponujecie w środek - może ciut z tyły po bokach - myślałam o mniejszych miskantach pasiastych - chyba ten Apache nie rośnie za duży... Proszę Was po propozycje bo widzicie że straciłam w oczach potomka

MagdalenaK8 10:50, 24 kwi 2014

Pikne zakupki. Serce się raduje...
Pozdrawiam
Kindzia 11:01, 24 kwi 2014

Matko, aleś nawaliła wiadomości...po kolei
Przywrotnik faktycznie urodziwy z tymi kropelkami, marmoladki wypasne jak nie wiem co! I takie właśnie jaśniejszy kolor żurawek bym pod trzmieliny posadziła, zrób im skarpeki. I wcale Młodziak racji nie ma, małe kuleczki trzmielinowe, bo młodziutki, nie martw się, już Ci pisałam, szybko urosną. Dobrze, że obcięłaś, zagęszczą się i będą prima sort.
Poluję na berberysy orange rocket, chcę je dosadzić do moich zieloniutkich rocketów, nawet nie wiedziałam, że takie czerwone też som ! Trawki nie zidentyfikuję, ja słabizna w te klocki! Madżen będzie wiedziała, albo Bociusia
Ta brunera faktycznie urodziwa, nawet nie wiedziałam, że z takimi malutkimi listkami też jest. Zawsze mi się kojarzyła z dużymi srebrzystymi, białymi liściorami...czy mi się pomerdało???
Tulipany piękne masz!!! O innych bielusieńkich kwiatuszkach nie wspomnę

Co to za zielone koło trzmielin? Ślepa jestem już i jedno to mi się z piwonią kojarzy...Żywopłocik by tam pasował jak ulał...

O płotku z buksika pogadamy...może mam pewien pomysł, tylko mi przypomnij w sobotę. I już się boję, żebym Twoich nożyc nie zapomniała...chyba jakiś węzełek sobie uwiążę...
anna_g 12:07, 24 kwi 2014

Kindzia - dzieki za solidny odzew

Po pierwsze - Orange Rocket mają u Kapiasa - większe niż te co ja kupiłam tak mniej wiecej ze dwa razy - no może półtorej ceny nie powiem ale pewnie ok 15 zeta. Mają na pewno bo się zastanawiałam który wziąć - na moje potrzeby tamtem jednak za bardzo czerwony.

Dobrze widzisz - to zielone pod trzmielinami to piwonie - bo tak sobie wymyśliłam że one to sie rozrosną - ładnie tam rosną - w zeszłym roku sadzone malutki straszliwe - w tym roku ta większa ma pąki... A jak sie na zielono rozrosną to fajne te trzmieliny wystawać będą. Dlatego nie wiem czy skarpety by tam pasowały bo i tak piwonie je z czasem zarosną.

Brunera dobrze Ci się kojarzy i nic Ci się nie pomerdało - ona teraz ma małe liściorki i kfiatuchy a potem duże mocne liście, zielono srebrzyste.

Bielusienkie kwiatuszki to nie moje Gęsiówka - śliczna.

A nożyc to proszę plis nie zapomnij Buziole

Madzia no raduje się raduje, aż się ciągle muszę chwalić
atena35 12:34, 24 kwi 2014

Pięknie, pięknie, pięknie
anna_g 13:44, 24 kwi 2014

dzięki, dzięki, dzięki Tosia
Ivvvona 15:47, 24 kwi 2014

Kolejne piekne zakupki, a z młodymi to już tak jest. Mój syn też mi kiedyś powiedział "po co ty ciągle coś wymyślasz w tym ogródku, przecież 10 lat temu też było ładnie", no i ręce mi opadły.
anna_g 15:54, 24 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Kolejne piekne zakupki, a z młodymi to już tak jest. Mój syn też mi kiedyś powiedział "po co ty ciągle coś wymyślasz w tym ogródku, przecież 10 lat temu też było ładnie", no i ręce mi opadły.

Ha ha ha - no to nas nieźle dzieciaki podsumowują Mój nieletni na szczęscie nie pamięta jak było 10 lat temu bo nie daj boże jeszcze by mi powiedział że było ładniej