Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 10:15, 18 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Witaj Bogusiu, dziękuję za odpowiedź w sprawie werbeny, u mnie jeszcze zielonego nie widać ale poczekam. Bardzo ładne wysiewy u Ciebie, ta ostróżka jest rewelacyjna jak na luty. Pozdrawiam.
Ostróżka rośnie bardzo zdrowo....Pozdrawiam.
Mój skrawek zieleni 10:12, 18 lut 2014

Do góry
Witam!
Mam na imię Kinga i jestem cichą wielbicielka waszych ogrodów od kilku miesięcy. Po odkryciu Ogrodowiska buszowałam po nim jak zając w kapuście - to niesamowita uczta dla oczu i ducha. Jak to dobrze, że Danusia - osoba z tak wielką pasją i miłością do ogrodów i ludzi potrafiła skupić wokół siebie tak wielkie grono pasjonatów. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do niego i pomożecie stworzyć własny skrawek zieleni.
Teraz troszkę o moim przyszłym ogrodzie.
Nasza działka na której stoi dom to 1200 m 2. Jak już wspomniałam oglądałam wasze ogrody i Danusi seriale, a zainspirowana nimi postanowiłam zaplanować własny ogród. Narysowałam plan który chciałabym zacząć wprowadzać w życie wiosną. Ponieważ jestem całkowitym laikiem proszę o pomoc, spójrzcie na mój plan i doradzajcie: co przestawić, co zmienić, co dodać lub wyrzucić. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi.
Pozdrawiam i serdecznie wszystkich forumowiczów !!!
A teraz będą zdjęcia.

to był plan całej działki 1:100

przedogródek

Ogród w cieniu brzozy 10:04, 18 lut 2014

Do góry
Ja mam taką Czy to te same ?

Jak chccesz to zaraz usunę to zdjęcie
Moje poletko 10:03, 18 lut 2014

Do góry
Wtorek zapowiada się równie pięknie

dzisiaj pojadę już na działeczkę z sekatorkiem. Powycinam co poniektóre badylki.

jeszcze się zastanawiam nad hortkami ,czy nie za wcześnie...

Do soboty jeszcze trochę daleko, ale już czas zająć się drzewkami i krzakami owocowymi.

A dzisiaj w nocy śniły mi się kwitnące hortensje: To zapewne efekt ogrodowej kotłowaniny myśli przed

snem.

Ogródeczek jagody99 09:56, 18 lut 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Tak u mnie wyglada teraz ostatnie zdjecia

Mając taką zimową scenerię przed oczyma, doradzałaś mi maki i chabry na łąkę? Bardzo dziękuję!
w Oborze też mogą być ogrody 09:49, 18 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
I w końcu mam czas odpisać i popatrzeć co się działo jak my imprezowaliśmy.
Szkoda że Franio szybko padł i musiał iść spać, bo to się równało z tym że mama też szybko wyszła z urodzin,ale i tak imprezka udana
kwitnąco wyglądaszno ale już wiosna miłego dnia
Kubusiowo II 09:45, 18 lut 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Mam dość zimy, na wianek świąteczny nie mogłam patrzeć więc zrobiłam nowy

nie wiem, czy kiedykolwiek widziałam piękniejszy, delikatniejszy wianek wielkanocny...chyba nie ...
...jest wspaniały...
Kolorowy Ogród Geni 09:25, 18 lut 2014

Do góry
[b]Dziś pokarzę kilka host z mojego ogrodu nie mam zbyt wiele [/b]

Przycinanie - cięcie tui 09:23, 18 lut 2014

Do góry
Nie wiem na jakiej wysokości uciąć moje tuje żeby je wyrównać. Na zdjęciu widać że te po lewej są znacznie wyższe od tych po prawej. Wiem że trzeba ciachnąć na rozgałęzieniach pędów, ale jak to zrobić jeśli będę musiała dość sporo je skrócić?

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:23, 18 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Chętnie bym takiego wzięła do pomocy.

Iwonka on do Ciebie nie pójdzie wiesz dlaczego?,bo ma zazdrosną żonę

Ogródkowy chaos u monitki 09:16, 18 lut 2014

Do góry
Ewcia no nie dałam się chociaż z psiurkiem na razie tyle roboty co z dzieckiem

Bociusiu, Marzenko macham do Was

A teraz przedstawiam Wam moją ciekawską asystentkę mam jednak nadzieję że nie ogrodniczkę Na razie uczymy się siebie nawzajem i pracujemy nad pozbyciem się schroniskowych przyzwyczajeń.
Innych zdjęć niestety nie mam...tutaj panna padła ok 21 po trudach dnia ale jeszcze łypie

Znowu na wsi 09:01, 18 lut 2014

Do góry
Jolu, zaglądam, a tu urodzinki więc spóźnione naj... i różyczka w pięknym kolorze różu - Ghita Renaissance
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:59, 18 lut 2014

Do góry
jakbyś pomierzyła wszystko to Ci przygotuję podstawę do projektowania i rysowania
no ale muszę mieć dokładne wymiary
bo na razie to taka luźna zabawa

Ogród cioci 08:52, 18 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

niesamowite zdjęcie, pszczółki na krokusach...w lutym no ale do kogo mają przylecieć jak nie do pszczółkowej cioci nie na darmo nagrodzony ogród
Kubusiowo II 08:36, 18 lut 2014

Do góry
Tu mam takie zdjęcie z bliska samego wianka, bez "ogona"...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:34, 18 lut 2014

Do góry

Aby bylo duże TAK muszę zacząc przygotowywać potrawy na to palenisko..... Qurcze myśle czy mi sie taki biznes opłaca....

Królowa nie gotuje.. i nie przejmuj się, że królowa jest tylko jedna... bo jedna na Podkarpaciu, jedna może być na ziemi wrocławskiej

Kubusiowo II 08:32, 18 lut 2014

Do góry
Selly kupiłam słomiany wianek, mech, jajka przepiórcze, piórka i domek. Wianek obłożyłam mchem (na klej na gorąco i nitkę) - mozna tez kupic od razu pokryty mchem wianek.

Witki brzozowe przyniosłam z podwórka

Umocowałam je za pomocą nitki do wianka. Potem dodałam kawałek kory z brzozy z boku wianka i zamocowałam go na klej a na to jajka i piórka

Później dodawałam kolejne jajeczka i piórka, no i domek - ot cala filozofia Wszystko na klej na gorąco i nitkę
Ogrodowe przygody 08:29, 18 lut 2014

Do góry
po posadzeniu kot sobie ją upatrzył strasznie podrapał pień i złamał gałązki
do tego miała mączniaka
w drugim sezonie masa liści przeważyła koronę i nic nie dało przywiązanie
za to ładnie kwitła i miała ozdobne strąki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies