Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 16:12, 23 mar 2014

Ten William Morris- szukałam i pokazał mi się jakiś Pan -jest taki sobie,

ale już różyczka - pewnie to to zakochanie- prześliczna.
Kasik 16:13, 23 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu pierwsza kropla śliczna Funkie już takie wielkie??

Myśle Małgosiu, że to zależy od gatunku. Niektóre jeszcze śpią, a niektóre tak pięknie wychylają dziobki.
Kasik 16:14, 23 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
U mnie hosty jeszcze śpią, forsycja w fazie żółtego pączka i dopiero kończą kwitnienie krokusy.

Jeszcze troszkę Haniu i wszystko "buchnie" tysiącem odcieni zieleni i kolorami wiosny.
Kasik 16:43, 23 mar 2014

Rozchodnik- co ja mam z nim począć?

I moje nowe skarby

hanka_andrus 17:02, 23 mar 2014

A chcesz dużo rozchodników? Możesz położyć go na bok i szpadlem rozciąć na pół, a potem jeszcze na pół każdą część. Już będziesz miała 4 szt. Ale na moje oko i z 10 sadzonek, albo i więcej się wykroi.
Zależy co planujesz i gdzie go chcesz mieć. Dobrze się ukorzenia, to gałązki bez korzeni też możesz sadzonkować. I nie bój się cięcia roślin. Begonie śliczne.
Bogdzia 17:52, 23 mar 2014

Nie wiedziałam że begonie juz można kupic , muszę sie wybrac po nie. Rozchodnik śliczny a Ty jakbys zmartwienie miała. Podziel i bedzie mnóstwo kwiecia o które nie trzeba za bardzo dbac.
Kasik 18:00, 23 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
A chcesz dużo rozchodników? Możesz położyć go na bok i szpadlem rozciąć na pół, a potem jeszcze na pół każdą część. Już będziesz miała 4 szt. Ale na moje oko i z 10 sadzonek, albo i więcej się wykroi.
Zależy co planujesz i gdzie go chcesz mieć. Dobrze się ukorzenia, to gałązki bez korzeni też możesz sadzonkować. I nie bój się cięcia roślin. Begonie śliczne.

Chciałam go wkomponować przed hortensamii, ale one jeszcze małe, a rozchodnik do 1 metra rośnie. Myślałam tak naprawdę o tym bordowym, ale mama miała tylko taki.
Podzielę go i powsadzam niech rośnie, a potem zastanowię się nad nim jak hortki urosną i pokażą swoja wysokość.

Dzięki Haniu.
Kasik 18:03, 23 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Nie wiedziałam że begonie juz można kupic , muszę sie wybrac po nie. Rozchodnik śliczny a Ty jakbys zmartwienie miała. Podziel i bedzie mnóstwo kwiecia o które nie trzeba za bardzo dbac.

Bogdziu właśnie je posadziłam. Mam je pierwszy raz i myślę, że nie ostatni, To fajne wypełniacze i ozdobniki rabat zimozielonych. A z rozchodnika się cieszę tylko mnie przeraził swoją wielkością.

Pozdrawiam
Bogdzia 18:25, 23 mar 2014

Kasik napisał(a)

Bogdziu właśnie je posadziłam. Mam je pierwszy raz i myślę, że nie ostatni, To fajne wypełniacze i ozdobniki rabat zimozielonych. A z rozchodnika się cieszę tylko mnie przeraził swoją wielkością.

Pozdrawiam

Od dobrej ogrodniczki dostałaś ze taki wielki i piękny. Wiem że to od mamy.
Agania 18:36, 23 mar 2014

Takie sensacje i fotorelacje uwielbiam, cieszę się z tobą tą rozwijającą i pokazującą kolory wiosną