To karłowa forma, świerku, będzie malutka do pół metra, podobnych jest wiele, typuję na Picea abies 'Nidiformis" ale może być 'Pygmaea', 'Blue Planet', albo podobny, bo nie widać nawet jakiego koloru są igły, czy bardziej zielone czy niebieskawe. To za mało na rozpoznanie dokładne.
To maleńki świerczek i towarzystwo wielkich kamieni i białego żwirku bardzo go przytłacza. Nie komponuj tak karłowych iglaków.
Porównaj, trzeba zachować proporcje donicy do roślin
Żółte - Platycladus orientalis 'Aurea Nana'
zielona kulka - twój świerczek
zwisające - Cotoneaster Major lub jeśli uwielbiasz iglaki to Juniperus communis 'Green Carpet' lub Juniperus conferta 'Schlager', żółty Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'
czerwone - karłowy berberys 'Bagatelle' lub trzy żurawki.
Za nim miskant chiński 'Morning Light'
Ja bym na Twoim miejscu nie robiła takich budowli dla tak małych roślin i nie podkreślała każdej rośliny w trawniku kamieniami. To już wyszło z mody. Chyba że lubisz.

Ja nie lubię. Powoduje to, że jak wejdziesz do ogrodu to każda roślina woła: "patrz na mnie, na mnie, a może na mnie! Ogród to przemyślana spójna całość nie zbiór takich samych elementów porozrzucanych chaotycznie po trawniku.
Nie piszę żeby krytykować, każdy ma prawo do swoich kompozycji, ale zależy mi żeby ładnych ogrodów było jak najwięcej.