Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeszcze będzie przepięknie... 00:42, 17 lut 2014

Do góry
czy to ma rację bytu? Rośliny wybrane ze względu na pokrój i barwę, nie mam za wiele dostępnych w gardenpuzzle, chciałabym jednak posadzić lawendę przy ścieżce, bo obłędnie pachnie i może białe róże, bukszpany i trzmieliny i jakaś kulka na pniu. czekam na głosy

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:28, 17 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasia stwierdziła, że u mnie wiosna bardziej zaawansowana, powąchała oczara.. i pachnie (jakoś nigdy tego sama nie zrobiłam), krokusów kwitnących coraz więcej, a ranniki i krokusy od Hanusi szaleją

Ojejku jak ślicznie wyglądają nie wspomnę o storczykach fajne zdjęcie z Kasią
Rozpoznawanie bylin 23:15, 16 lut 2014

Do góry
Gosiu na pewno. Sam go kupowałem i sadziłem, miał etykietę. To odmiana 'Findel' opisywana jako biało kwitnąca. Najbardziej mnie zdziwiło jak jego białe kwiaty były zaróżowione.

Postawić trawkę nad i... 23:11, 16 lut 2014

Do góry
Agnieszko gratulki Pozdrawiam bawarkowo
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:58, 16 lut 2014

Do góry
przekopiuje od siebie zwątku tutaj, każda propozycja mile widziana

moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Do bramy jest ok 20 metrów długości, szerokość ok 70cm Myślałam o wiśniach umbrach, ale musiałabym się ostro nakombinować. Płot tak jak działka ma spadek i wiśnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicy biegają dwa psy sąsiadów)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...

W ogródku Iwony 22:54, 16 lut 2014

Do góry

Aniu, moja kostrzewa - taka sobie. Jak jest młoda to jeszcze jakoś wygląda, z czasem tych suchych źdźbeł przybywa i kępa traci na wyglądzie. w tym roku planuję ja odmłodzić i zobaczę jak się będzie sprawować.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:44, 16 lut 2014

Do góry
A to lawenda wychodowana z nasionek, trudna sprawa ale parę mi wyrosło
W tym roku nie kwitła, jestem jej ciekawa, jutro zrobię zdjęcia. Przezimowała troszkę gorzej.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:42, 16 lut 2014

Do góry
Aniu,
Marzenka pisze że prawdopobnie to odmiana Viva, kupowałam ją w Auchan ale jak wiesz przy zakupach w takich punktach najczęściej nie podają odmiany. Po ścięciu nie powtórzyła kwitnienia, może dlatego taka wypasiona
Latem tak kwitła, na tych zdjęciach połowa kwiatostanów już wycięta na bukieciki

Angielski ogród - chciałabym... 22:36, 16 lut 2014

Do góry
A teraz mały konkurs. Może ktoś wpadnie na fajny sposób zagospodarowania mojego wejścia. Marzą mi się po obu stronach ścieżki drzewa- robinia, catlapa, lub wiśnia. Koniecznie o okrągłej koronie. Reszta to abstrakcja, może coś pomożecie. . Ponadto nie wiem co posadzić wzdłuż ścieżki.
Wizytówka - Ogród mojej Mamy 22:36, 16 lut 2014

Do góry
Zastanawiałam się, gdzie i w jakiej formie wkleić te zdjęcia.... Może tu będzie dobrze....
Ten ogród już nie istnieje - przynajmniej w takiej postaci. Był chlubą i pasją mojej Mamy. Jej radością i całym życiem.Miejscem, w którym spędzała każdą wolną chwilę. Po Jej odejściu jest systematycznie .... jakby to napisać? Upraszczany. Przycinany, ograniczany, tak, by jego pielęgnacja zajmowała jak najmniej czasu. Ja jestem daleko, Tata i siostra nie mają czasu, możliwości i takich umiejętności, jakie miała Mama. A i tak każdy krzaczek przypomina nam Ją....
Przeglądałam ostatnio zdjęcia w komputerze Taty i wynalazłam te. Chciałam podzielić się nimi z Wami, chciałam, by Ogród Mojej Mamy przetrwał - chociażby w takiej formie.

Droga wzdłuż ogrodzenia :

I główna Twórczyni ogrodu :

I dwie foty z jesieni. Okresowo metalowe "ozdobne" ogrodzenia były potrzebne, by nauczyć młode psy chodzenia właściwymi ścieżkami :

W lecie zrobię kilka fotek ogrodu dla porównania. Nadal jest ładnie, choć .... inaczej....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 16 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
zdekonspirowane latarenki

No cudne te latarenki....akcja "latarenki" zakończona...super,że mieli srebrne.
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:29, 16 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Agusiu, ja nigdy wcześniej nie miałam lawendy i stąd te wszystkie wątpliwości. Każda rada mile widziana bo bardzo mi zależy na tej roślince i tej odmianie. W czasie kwitnienia upajamy się jej zapachem bo rośnie przy samym wejściu do domu Obserwujemy jak nasza sunia probuje bawić się z motylkami i pszczółkami. A lawendowe bukieciki zrobiły furorę wśród koleżanek w pracy.

Dzisiaj troszkę szperałam w necie i wyczytałam, że lawendę tnie się jak zaczyna wypuszczać pierwsze zielone listki. Ale ona u mnie cały czas zielona i nie bardzo wierzę w inne fora.
Dziękuję Agnieszko i czekam na hasło cięcia Będę ją troszkę formowała zgodnie z sugestią Marzenki.
buziaki

One są śliczne takie tłuściutkie listki też tak samo a jaka to odmiana?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:28, 16 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Joasiu faktycznie trawę i lawendę masz super jak na ta porę jaki ma kolor kwiatu? pozdrawiam
Ogródek Anity 22:23, 16 lut 2014

Do góry
Na dobranoc, na dobre sny o wiośnie
Jeszcze będzie przepięknie... 22:17, 16 lut 2014

Do góry
Witaj
Zaintrygowały mnie te deski w rabacie i sie troszkę pobawiłam To wszystko tam nie wejdzie ale może coś podpowie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 16 lut 2014

Do góry
Kule mam zamiar nabić na druta i wbić w ziemię, bo są lekkie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 16 lut 2014

Do góry
Kule mam zamiar nabić na druta i wbić w ziemię, bo są lekkie
Moje miejsce na Ziemi czyli ogrodowe początki 21:55, 16 lut 2014

Do góry
Wspomnienie lata....

Może tak uda się przywołać WIOSNĘ .....

Ogrodowe przygody 21:49, 16 lut 2014

Do góry
już niedługo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies