Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Angielski ogród - chciałabym... 22:36, 16 lut 2014

Do góry
A teraz mały konkurs. Może ktoś wpadnie na fajny sposób zagospodarowania mojego wejścia. Marzą mi się po obu stronach ścieżki drzewa- robinia, catlapa, lub wiśnia. Koniecznie o okrągłej koronie. Reszta to abstrakcja, może coś pomożecie. . Ponadto nie wiem co posadzić wzdłuż ścieżki.
Wizytówka - Ogród mojej Mamy 22:36, 16 lut 2014

Do góry
Zastanawiałam się, gdzie i w jakiej formie wkleić te zdjęcia.... Może tu będzie dobrze....
Ten ogród już nie istnieje - przynajmniej w takiej postaci. Był chlubą i pasją mojej Mamy. Jej radością i całym życiem.Miejscem, w którym spędzała każdą wolną chwilę. Po Jej odejściu jest systematycznie .... jakby to napisać? Upraszczany. Przycinany, ograniczany, tak, by jego pielęgnacja zajmowała jak najmniej czasu. Ja jestem daleko, Tata i siostra nie mają czasu, możliwości i takich umiejętności, jakie miała Mama. A i tak każdy krzaczek przypomina nam Ją....
Przeglądałam ostatnio zdjęcia w komputerze Taty i wynalazłam te. Chciałam podzielić się nimi z Wami, chciałam, by Ogród Mojej Mamy przetrwał - chociażby w takiej formie.

Droga wzdłuż ogrodzenia :

I główna Twórczyni ogrodu :

I dwie foty z jesieni. Okresowo metalowe "ozdobne" ogrodzenia były potrzebne, by nauczyć młode psy chodzenia właściwymi ścieżkami :

W lecie zrobię kilka fotek ogrodu dla porównania. Nadal jest ładnie, choć .... inaczej....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 16 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
zdekonspirowane latarenki

No cudne te latarenki....akcja "latarenki" zakończona...super,że mieli srebrne.
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:29, 16 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Agusiu, ja nigdy wcześniej nie miałam lawendy i stąd te wszystkie wątpliwości. Każda rada mile widziana bo bardzo mi zależy na tej roślince i tej odmianie. W czasie kwitnienia upajamy się jej zapachem bo rośnie przy samym wejściu do domu Obserwujemy jak nasza sunia probuje bawić się z motylkami i pszczółkami. A lawendowe bukieciki zrobiły furorę wśród koleżanek w pracy.

Dzisiaj troszkę szperałam w necie i wyczytałam, że lawendę tnie się jak zaczyna wypuszczać pierwsze zielone listki. Ale ona u mnie cały czas zielona i nie bardzo wierzę w inne fora.
Dziękuję Agnieszko i czekam na hasło cięcia Będę ją troszkę formowała zgodnie z sugestią Marzenki.
buziaki

One są śliczne takie tłuściutkie listki też tak samo a jaka to odmiana?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:28, 16 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Joasiu faktycznie trawę i lawendę masz super jak na ta porę jaki ma kolor kwiatu? pozdrawiam
Ogródek Anity 22:23, 16 lut 2014

Do góry
Na dobranoc, na dobre sny o wiośnie
Jeszcze będzie przepięknie... 22:17, 16 lut 2014

Do góry
Witaj
Zaintrygowały mnie te deski w rabacie i sie troszkę pobawiłam To wszystko tam nie wejdzie ale może coś podpowie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 16 lut 2014

Do góry
Kule mam zamiar nabić na druta i wbić w ziemię, bo są lekkie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 16 lut 2014

Do góry
Kule mam zamiar nabić na druta i wbić w ziemię, bo są lekkie
Moje miejsce na Ziemi czyli ogrodowe początki 21:55, 16 lut 2014

Do góry
Wspomnienie lata....

Może tak uda się przywołać WIOSNĘ .....

Ogrodowe przygody 21:49, 16 lut 2014

Do góry
już niedługo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:41, 16 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Podczytuję tutaj o lawendzie. Joasiu, Twoja lawenda wygląda pięknie. U siebie zauważyłam, że ładnie mi przezimowała w tym roku i powoli zabiera się do...rośnięcia. Nie chcę przedobrzyć i za wcześnie jej przyciąć, ale w tym roku pewnie i tak bedę wcześniej przycinała niż w ubiegłym roku. Na razie czekam...jeszcze....

Agusiu, ja nigdy wcześniej nie miałam lawendy i stąd te wszystkie wątpliwości. Każda rada mile widziana bo bardzo mi zależy na tej roślince i tej odmianie. W czasie kwitnienia upajamy się jej zapachem bo rośnie przy samym wejściu do domu Obserwujemy jak nasza sunia probuje bawić się z motylkami i pszczółkami. A lawendowe bukieciki zrobiły furorę wśród koleżanek w pracy.

Dzisiaj troszkę szperałam w necie i wyczytałam, że lawendę tnie się jak zaczyna wypuszczać pierwsze zielone listki. Ale ona u mnie cały czas zielona i nie bardzo wierzę w inne fora.
Dziękuję Agnieszko i czekam na hasło cięcia Będę ją troszkę formowała zgodnie z sugestią Marzenki.
buziaki
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:33, 16 lut 2014

Do góry
W lustereczku

Czas się zabrać do roboty!

Widok na stodołę

Ale ta leszczyna zakręcona!

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:24, 16 lut 2014

Do góry
Moja języczka

Ślicznie się przebarwia trzmielinka posadzona jesienią

Kiścień i juka-jeszcze parę dni temu w śniegu

Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:16, 16 lut 2014

Do góry
wiem wiem , ale mam nadzieję że się nie pogniewasz i taką propozycję rozpatrzysz

oczywiście nie jest to w żadnej skali - bo nie znam wymiarów
i potraktuj to jako swoistego rodzaju zabawę :

Moje miejsce na Ziemi czyli ogrodowe początki 21:14, 16 lut 2014

Do góry
Cały mój umysł zaprząta planowanie domu i ogrodu i już nie mogę doczekać się wiosny.
Wciąż jeżdżę na działkę i oglądam te moje maleńkie drzeweczka i tak mi się tylko czasem smutno robi, że one takie malutkie

Fakt jestem raczej człowiekiem czynu a przyroda rządzi się swoimi prawami i swoim rytmem. Tu nie da się nic zrobić natychmiast i już teraz zaraz.
Tak sobie myślę, że może nie ma tego złego i może to właśnie to moje miejsce na ziemi nauczy mnie większej cierpliwości i umiejętności radzenia sobie z bezczynnym czekaniem.

Tylko czasem tak sobie myślę...... chciałabym doczekać kiedy te moje maleństwa będą duże, a mój nieużytek będzie pięknym i klimatycznym ogrodem......
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:13, 16 lut 2014

Do góry
a za oknem srebrny medal

muszę jeszcze kupić statyw
Moje miejsce na Ziemi czyli ogrodowe początki 20:53, 16 lut 2014

Do góry
Pięknie jest w lesie o każdej porze roku....
Różaneczniki - choroby i szkodniki 20:49, 16 lut 2014

Do góry
Witajcie,
pomoże mi ktoś zdiagnozować problem z moim różanecznikiem? Jest to okazały, kilkuletni krzew. Nie chcę go stracić. Od 2 sezonów choruje. Myślałem że to niedobory więc w zeszłym roku był 3 razy podlany "Magiczną siłą". Jednak to nie pomogło. Nowe liście i ten sam problem.

Tak kwitł w zeszłym roku:

Dodam, że rosnące tuż obok rh mają się świetnie i są całkowicie zdrowe.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 16 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Też bym się cieszyła, gdybym miała taką perspektywę, narty to niekoniecznie, ale reszta jak najbardziej

No właśnie ta reszta

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies