Rabata ładna bardzo. To będzie prawdziwa rozkosz dla oczu.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Jezu jaka wielka i zagęszczona...moja to uboga krewna w porówaniu do twojej, może ja tez japowinnam dac na dwór juz,,,,,,, bo stoi na parapecie,,,,,,,,,,ale ja nie mam szklarni...........to moze lepiej nie.
A jaki nawóz jej dasz ?
He,he he alez tu rarytasów
jastrzębiec mnie interesuje napisz coś więcej,
jabłonkę widziałam ja mam chyba inną, kule niebieskie odlotowe - gdzie takie we Wrocku są?
a szachownice Michajłowskiego są fotogeniczne - ustaw na nie ostrość bo na fotce ustawiłaś na dalszy plan
no i jeszcze ta stipa nie myslałam, że z nasion można takie piękne sadzonki pozyskać
więc już zapisuję nasiona no i ten jastrzębiec mi w głowie szybuje
Dziękuję, ta okrągła różanka łączy się bezpośrednio z drugą, z posadzonymi w ubiegły czwartek białymi różami. Zaczynają wegetację
Ale i w tej okrągłej chyba coś jeszcze by sie przydało wsadzić, bo jak przekwitnie czosnek to będą gołe place, najbardziej chyba pasowałby mi tam biały kolor, ale jaka bylina? I aby kwitła raczej latem i z początkiem jesieni? Może białe jeżówki, mam niezbyt wysokie, nie będą się rozrastały zbytnio...zawilce raczej do cienia, może jarzmianka... hm.
Małgosia stipa urosła w domu, teraz przyhamowała. Dałam jej florowit. A jak siewki jeżówek?
Aniu monteverde, wobec tego bardzo się cieszę, że to jarzmianka. Za jakiś tydzień przepikuję ją do doniczek, bo mała robótka będzie w jej okolicy i zdepczą mi.
Rarytasy to masz Ty, u mnie jakaś przypadkowa zbieraninka Podarowany stopowiec, siedzi tam trzeci rok i tylko liście produkuje. Magdalenko, stipa jak się uda i będą nasiona, to będę zbierać, nie ma problemu.
A tymczasem takie wiosenne kwiatuszki, skąd się wziął jasnoróżowy to nie wiem, bo zawsze był ciemnoróżowy