Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Donice drewniane 11:16, 16 lut 2014

Do góry
Oto wnętrze takiej donicy- oczywiście ocieplonej styrodurem

Wyklejenie EPDM (izolacja oczek wodnych, guma)

Wspomniane otwory w dnie, dokłądnie wyklejone

Donice drewniane 11:14, 16 lut 2014

Do góry
Trzeba ją wykleić EPDM-em i zrobić specjalny otwór nieco wyżej niż dno donicy.

Na wszystko jest sposób tylko mądra głowa i porządne wykonanie jest potrzebne.

W miejsce takiego syfu, który był kupiony w "drewnianym sklepie" i rozsypał się po 5 latach, wykonaliśmy takie oto "mercedesy"

Materiał - drewno egzotyczne bangkirai, którego buduje się statki i tarasy, wieczne, może leżeć w wodzie 50 lat i nie zgnije
Listwa na wierzchu nacięta w rogach pod kątem

Ściany również nie na "styk" tylko pod kątem

Ogród Ewy :) 10:58, 16 lut 2014

Do góry
Topola napisał(a)
Witam serdecznie. Różana kolekcja wprost ścina z nóg. Gratuluję i zazdroszczę.

Dzięki za odwiedziny Krzysztofie i miłe słowa Róż mam dość dużo to prawda, ale mam też inne rośliny

Ogród Ewy :) 10:36, 16 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo zamówiłam i w przyszlym tygodniu otrzymam:
Munstead Wood
Othello
William Shakespeare
Tantau: Gospel

Munstead Wood piękna też się przymierzam, ale muszę znaleźć mu miejsce w cieniu. Williama nie mam też ciemny, też potrzebuje troszkę cienia, ja mam Fisherman's Friend, bardzo podobna jest.

Othello mam! cudowny, kwitnie aż do późnej jesieni, pachnie, wielkie ma kwiaty Rośnie wielki! Też wolałby więcej cienia, rośnie na patelni

Te zdjęcia z początku czerwca, wiosną dość mocno cięta,jesienią miała 1,5 metrowe gałęzie.

Gospel nie znam, nie słyszałam nawet o niej Pooglądałam w necie piękna, zdrowa i mocno pachnie! Widzę, że nastawiasz się na ciemne róże

Trzymam kciuki, żeby pięknie i zdrowo rosły!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 16 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cofnęłm się do owych storczyków. Ciekawy kolor tego jednego. A ja byłam na giełdzie (lekki oczopląs) i nie zwróciłam na nie uwagi zajęta cierpiętnikami wypasionymi .... .
Pomysł na ogród 10:31, 16 lut 2014

Do góry

Pomysł na ogród 10:28, 16 lut 2014

Do góry

Pomysł na ogród 10:27, 16 lut 2014

Do góry
po wczorajszych 2 złotach - a może 2 złotych
rano poszedłem poszukać innych kolorów
czy już coś się pokazało ?
popatrzcie

Piaskownia na zakręcie 10:13, 16 lut 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Ewo czy ten przetacznik rozmnaża się z nasion?, czy w jakiś inny sposób.Kupiłam nasiona w ogrodniczym, ale na zdjęciu wygląda inaczej, nie powiem, że brzydziej . Jak wyciągłam listę spisanych roślin z Ogrodowiska w 2 sklepach ogrodniczych w Tarnobrzegu to widziałam po minie sprzedawcy, że o takich roślinach nawet nie słyszał, Więc widzę, że nie za bardzo poszerzę asortyment w ogródku, a róże które pozapisywałam pewnie będę musiała taszczyć z Pisarzowic. Już widzę minę kierowcy i pasazerów.

Dorotko, to jest przetacznik Christa. Tu są trzy sadzonki. Ja swojego kupiłam u nas w co. Jeżeli chcesz to tu jest link do sklepu ogrodnizcego gdzie go można kupić. Polecam ich bo już u nich kupowałam, dbają o klienta. Mają też dużo innych roślinek, może znajdziesz coś ze swojej listy

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_p/christa

Nie kojarzę, czy w Pisarzowicach maja róże. Ja namierzyłam sklep internetowy z różami, ale chyba w tym roku nie zamówię bo ziemię mam nie przygotowaną. Nigdy u nich nie kupowałam.

http://www.floribunda.pl/

No, to teraz masz co oglądać.
Działka wkoło Lubczyka :) 09:45, 16 lut 2014

Do góry
Pierwsze koty za płoty

Posiałam petunie, szałwie, niecierpki, kolendre i bazylię
Kolorowy Ogród Geni 09:26, 16 lut 2014

Do góry
Jolu dzięki pierwsze iglaki szczepione kupiłam chyba z 5 lat temu i co rk dochodzą następne , już nawet na tarasie sadzę

sośnica

Zakochana w ogrodach 09:25, 16 lut 2014

Do góry
Witaj Iwonko! Wpadłem do Ciebie z rewizytą Ogrod ma olbrzymi potencjał i wciąż się tworzy ale najbardziej zazdroszczę tego widoku Pozdrawiam i życzę miłego dnia

iwonaal napisał(a)

ps Ten miskant chiński o którego pytałaś to Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'
Chwasty w trawniku 09:20, 16 lut 2014

Do góry
Witam mam problem ze swoim trawnikiem , otóż jest nierówny , zachwaszczony miejscami .
Na wiosnę chciałabym wyrównać go ziemią , podosiewać nową trawkę oraz zrobić oprysk na chwasty.
W jakiej kolejności mam to zrobić , by uzyskać pożądany efekt.
Dodam tylko ,że mam psa wolno biegającego i na czas oprysku będzie musiał przebywać w kojcu , więc zależy mi na jak najkrótszym okresie karencyjnym oprysku.

Życie w wiejskim ogrodzie 09:15, 16 lut 2014

Do góry
Witaj Iwonko ! Dziękuję Ci że do mnie wpadłaś z wizytą bo ostatnio u mnie mało gości

Na tym zdjęciu to Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' (miskant chiński) Mam go u siebie od trzech lat i jestem z niego bardzo zadowolony W tym roku mam zamiar powiększyć moją kolekcje o inne egzemplarze bo zakochałem się w trawach ozdobnych Pozdrawiam!
Spotkanie grupy łódzkiej u Margarete - luty 2014 08:55, 16 lut 2014

Do góry
Chciałam jeszcze pokazać jeden prezent który dostałam od Margolki, a nie był wczoraj uwieczniony i pokazywany.Jak już nie raz stwierdzałysmy jest wśród nas na O. wielu naprawdę utalentowanych ludzi. Oto obrazek (grafika) wykonany przez Małgosię-Magolkę o tematyce jak najbardziej ogrodowiskowej, śliczny - dziekuje raz jeszcze :

Zielony ... ogród 08:51, 16 lut 2014

Do góry
iwonaz napisał(a)
To jest ten 3 m-czny szkodnik, mamy ten sam dzień urodzin

Zakochałam się w tym 3 miesięcznym szkodniku uwielbiam takie kudłacze , sama mam takiego szkodnika tylko 4 -letniego , nie chcę straszyć , ale mój nic pod tym względem się nie zmienił
Nowy przedogródek ..to nie takie proste 08:47, 16 lut 2014

Do góry
Słoneczniki ozdobne 07:49, 16 lut 2014

Do góry
I jeszcze jedna rzecz była ciekawa - ilość główek na jednej łodydze
Dzięki temu kwiaty kwitły i rozwijały się w różnym tempie

Słoneczniki ozdobne 07:41, 16 lut 2014

Do góry
Odkopię wątek .
Przeglądam sobie co najczęściej wysiewacie, ja nie mogę się doczekać już wiosny i kupiłam już kilka torebek nasionek żeby mieć namiastkę prac w ogrodzie .

Wkleję i moje słoneczniki z zeszłego roku .
Sama byłam zaskoczona ich kolorami
Na opakowaniu był mix kolorów, ale takich pięknych brązów na żywo się nie spodziewałam.

Zrobiłam tylko jeden błąd, nie podpierałam rosnących sadzonek,
jak wsadzałam je do gruntu niektóre miały powywijane i poskręcane łodyżki i tak też później urosły, niektóre prawie leżąc na ziemi .

W tym roku chyba też się skuszę na ich wysianie

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:15, 16 lut 2014

Do góry
Kasiu będzie przepięknie , w warunkach zimowych mniej uroku , ale jak się rozrośnie to i w zimie będzie pięknie , jeszcze za figurką musisz się rozglądnąć jak japoński to musi być takie cosik i przy ławeczce będzie przyjemnie teraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies