Kochane dziewczyny bardzo was przepraszam, że was nie odwiedzam w waszych wątkach postaram się to nadrobić, ale dzisiaj specjalnie wzięłam urlop i zamierzam być na ogrodzie , tak więc muszę was zostawić.
sałatka pod folią, sadzona w lutym , ruszyła w końcu już nie muszę podlewać ,, kropidłem '' tylko konewką fotka kiepska bo z której strony bym nie zrobila to widać wschodzącą trawę wraz z koperkiem
Dziekuję ci Kasiu, ku mojej radości za twoje magnolki a szczególnie za parasolowatą, bo zasługuje na miejsce w dużych ogrodach, na kwiaty u niej raczej nie liczę, ale wprowadza tropikalność do ogrodu, ma liście jak bananowiec
mini oczko napełnione deszczówką i liśćmi, poprawiając go zależałomi żeby nie było widać foli...no prawie nie widać
teraz obraz nędzy i mojej rozpaczy wywaliłam stare iglaki i teraz nie wiem co mam posadzić by pasowało do pozostałych iglaków? trawy? róże z iglakami???? na matę plisss...nie patrzeć, ale kamyki na gołej ziemi ...nie wyobrażam sobie jak zlikwiduje kamyki to i matę też wywalę a i krążki drewniane narazie prowizorka
To jesteś w lepszej sytuacji, a każda z wiekszości z nas jest na etapie urzadząnia ogrodów, ja w ogrodzie mam już wytyczone rabaty, ale brakuje mi ich wypracowania i tych detali, ktróre wykończą i zamkną rabatę w całość, poza tym mam dziury, które czekają na określone typy roślin, których nie mogę dostać, a teraz są w sprzedaży, to znowu portfel za mało zasobny, żeby mieć wszystko razem
np. tutaj poczatki preriowej rabaty
albo tutaj, widok na 3 oczko, nie wiem kiedy my to skonczymy
do końca jeszcze daleko dlatego trzeba brać się do pracy, grunt to jest to jak rabata ma wyglądać