Elu, Nikito, Mathildis, Mirello, Bogdziu Wam dziękuję szczególnie, chyba już nie zdążę powklejać życzeń indywidualnych.
Jak co roku odbywało się u nas święcenie pokarmów. Tę tradycję odziedziczyłam po poprzednikach i tym sposobem w każdą wielkanocną sobotę odwiedzają mnie sąsiedzi
Fragment koszyczkowy
Mówisz o nowej rabacie? teraz plamy koloru pójdą. Przynajmniej takie mam założenia. Ale już widzę, że z innych będę z czasem część roślin przenosić. No bo jak to siedzieć spokojnie, gdy nam się wizje zmieniają
Pisałam o tiarelkach. Po ostatnich przymrozkach padła część kwiatu W starym ogrodzie przymrozku nie było, a w nowym chwycił delikatne, świeże pączki. Innych strat nie zauważyłam.
Nowy zakup, mam różową, ta jest czerwona
doniczkowo
i na szybko reaktywowany stolik tarasowy
Margarete dziękuję Popcarol dekoracje z ubiegłego roku, w tym zmieniły jedynie miejsce, nie miałam czasu na nowe.
Obejrzałam stronkę. Tej plantacji nie kojarzę, zresztą jest ich tam mnóstwo. W Sompolnie byłam w ub. roku po klony, to ode mnie ok. 70 km, oczywiście bliżej niż do Wrocławia. Powinnam właściwie pojechać jeszcze raz, bo jeden z klonów padł i trzeba go uzupełnić. Bukszpany, które posadziłam na nowej bylinowej są do kupienia u nas w soboty na rynku w cenie od 6 do 8 zł. A jakich bukszpanów potrzebujesz?