Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:00, 15 mar 2012

Do góry
Jola napisał(a)

Jolu, napisałaś, że koło Ciebie floriall i melon, to musimy być bliskimi sąsiadkami, bo to koło mnie też. Do Florialla mam 2 km. A HRS Dawidy, które się specjalizuje w kwiatach domowych i balkonowych jest też ze 2 km ode mnie, tylko w drugą stronę. Nie do Puławskiej, tylko na pierwszym zakręcie w stronę Alei Krakowskiej.

Aaaa, rzeczywiście tam jest ogrodniczy... Wiele razy go widziałam przejeżdżając tamtędy. Alem gapa Warto się tam wybrać? Który z tych trzech ogrodniczych jest najlepszy?
GabiK, to mieszkamy chyba na tej samej "trasie" tzn. Puławska-Al. Krakowska

Coś mi się zdaje, że się musimy spotkać w którymś ze sklepów. Jak tylko się ociepli
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:49, 15 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie mnie rozbroiło Szczęście wypisane na twarzy - mam mam to moje nie oddam Od razu sobie pomyślałam, że jakby ktoś mi cyknął fotkę jak wychodzę ze sklepu z takim zakupem miałabym taką samą minę haha.. Ja na razie z moimi dzieciaczkami przy każdej okazji wracamy do domu z prymulkami i bratkami - oczywiście każdy kwiatek w innym kolorze... jednym słowem oczopląs ale one wszystkie się same proszą - zabierz nas do domu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:22, 15 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
dziś odwiedziłam Dawidy i zakupiłam hortensje.

Danusiu a gdzie w Dawidach jest sklep ogrodniczy? Koło siebie mam Melona i Floriall, ale chętnie odwiedziłabym jeszcze inny

Aha... Jak możesz to napisz mi jaka tuja jest najlepsza na żywopłot. Juz kiedyś mi odpowiedziałaś na to pytanie, ale nie pamiętam...
Ogród w Tarnowie 23:03, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A jak po zimie wygląda stan ogrodu?

Ogród jest w zadawalającym stanie bo większość roślin była przykryta i to je uratowało przed przemarznięciem. Umarzły natomiast wszystkie róże pnące powyżej kopczyków ale napewno odbiją a ognik szkarłatny nie przeżył. natomiast co do clematisów i milina trzeba jeszcze poczekaś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zakupiłam też paletkę kremowych bratków - 2 zł sztuka. Jutro je gdzieś pousadzam.

Ja się niestety już nie załapałam na te kremowe.
W tym roku kupiłam trzy odcienie żółtego. Pomieszam z zielistką i bluszczem.
Nasz przydomowy ogródek 18:41, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, Zbysiu taki smaczny, że nie mają siły od stołu wstać

Całkiem możliwe Danusiu oby tak było. Wczoraj Krysia go upiekła wersji z budyniem . Rano było już tylko kawalątko . Myślę sobie - jak Krysia wstanie to zjemy po połowie i poszedłem z psem. Po powrocie sąsiadka siedzi za stołem i mówi - bardzo dobry placek . Czyli nadal sprawdza się przysłowie że to co masz zjeść jutro - zjedz dziś .
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 18:34, 14 mar 2012

Do góry
Ja też bym nie kupiła, ale jak nie ma innej możliwości to mus.
Jeśli cena niska można zaryzykować. Tylko dobrze je posadź, podsyp ziemi lekko kwaśnej,dobrze przydepnij i podlej. Może być torf ostatecznie i podlewaj żeby nie stały w suszy.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:31, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokażcie jak zakupy bukszpanowe.

Danusiu dopiero jutro jeszcze rosną na plantacji nie wykopane
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:30, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko to hortensja ogrodowa Hydrangea macrophylla, nie miała nazwy odmiany ale może być Schneeball.

Danusiu piękne hortensje. Moje ulubione Schneeball
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 18:30, 14 mar 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Przypomina mi ogród Alana Blooma ładne nasadzenia. pozdro

Też to samo i ja napisał powyżej.

Bressingham=Bloom

Podlinkuję żeby można było porównać

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/71-ogrody-angielskie-bressingham-gardens

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/75-ogrody-angielskie-bressingham-gardens-jesienia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:29, 14 mar 2012

Do góry
Pokażcie jak zakupy bukszpanowe.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:28, 14 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
Ile teraz kosztuje taki dorodny, kwitnący krzak hortensji?

Te kupiłam po 32 zł, mają dużo kwiatów - 10 szt.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 18:27, 14 mar 2012

Do góry
Tak prawdę mówiąc to ja bym posadziła. Nie mają młodziutkich przyrostów więc nic nie zmarznie.
Ja tylko zawsze mam obawy przed kupowaniem bukszpanów tak wcześnie, zanim ruszą po zimie, bo boję się że kupuję przemarznięte. Niby wyglądają ok, ale potem nie rosną i matowieją.
Twoje wyglądają na wypasione
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 18:24, 14 mar 2012

Do góry
Witam Was, ogród przypomina mi Bressingham z pięknymi rabatami wyspowymi.
Nasz przydomowy ogródek 18:22, 14 mar 2012

Do góry
Nie, Zbysiu taki smaczny, że nie mają siły od stołu wstać
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:15, 14 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obrazki dla świdośliwy (Amelanchier)

Bardzo dziękuję Danusiu za udostępnienie szerokiej informacji na jej temat .Ciekawe drzewko, kwitnie na biało co bardzo mi się podoba .Walory odżywcze oraz smakowe niewątpliwie tez posiada Niestety zbyt duże ,rozpiętość aż do 6m ,w moim przypadku to żal miejsca na jagódki Pozostanę więc przy niskich krzewach borówki agrestu,porzeczek jeżyny itd .Może i moja działka nie jest taka mała ale w sumie większość przestrzeni zajmują wzniesienia ,skarpy .Tak duży owocowy krzew zbyt wiele zabierze mi przestrzeni .Wolę brzozy świerki ,jodły Nie przepadam za jałowcami ,choć jeden leśny mi rośnie odziedziczony od matki natury . Dziękuje za prezentacje ,poznałam następna roślinkę dzięki twojej uprzejmości .Pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:26, 14 mar 2012

Do góry
Irenko to hortensja ogrodowa Hydrangea macrophylla, nie miała nazwy odmiany ale może być Schneeball.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:20, 14 mar 2012

Do góry
Ciemiernik od Hani będzie pełny, to już widać

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:17, 14 mar 2012

Do góry
Białe hiacynty będą kwitły

Zakupiłam też paletkę kremowych bratków - 2 zł sztuka. Jutro je gdzieś pousadzam.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:16, 14 mar 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies