Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Malgolinka 10:16, 15 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Malgolinko,witaj i ujawniaj się ze swoim ogródkiem bez krępacji! Wszyscy podziwiamy ogród szefowej i jej realizacje i staramy się chociaż w 1 % jej dorównać. Niektórym to się udaje, Tobie też się uda!
Znowu zachodniopomorskie? Witam sąsiadkę! Zapraszam do mnie! Do ogrodu w dawnym stylu.....

Haniu dziękuję za zaproszenie Ale przyznam Ci się, że już u Ciebie byłam Buszuję po wszystkich ogródkach od tygodnia Ja nie mam za bardzo jeszcze czym się pochwalić w zeszłym roku założyliśmy trawnik na dużej powierzchni po to żeby dzieciaki miały gdzie biegać i żeby nóg sobie nie połamały na tych naszych kocich łbach (nie obrażając kotków ) Zamysł był taki - najpierw trawnik bo efekt jest od razu ładny a potem po kawałku po kawałku ten trawnik będę wydzierać

Malgolinka 10:49, 15 mar 2012

Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie mnie rozbroiło Szczęście wypisane na twarzy - mam mam to moje nie oddam Od razu sobie pomyślałam, że jakby ktoś mi cyknął fotkę jak wychodzę ze sklepu z takim zakupem miałabym taką samą minę haha.. Ja na razie z moimi dzieciaczkami przy każdej okazji wracamy do domu z prymulkami i bratkami - oczywiście każdy kwiatek w innym kolorze... jednym słowem oczopląs ale one wszystkie się same proszą - zabierz nas do domu
GabiK 11:02, 15 mar 2012

Danusiu, koło mnie takie piękne hortensje kupiłaś, a ja jeszcze tam nie byłam. Musze to nadrobić.

Jolu, napisałaś, że koło Ciebie floriall i melon, to musimy być bliskimi sąsiadkami, bo to koło mnie też. Do Florialla mam 2 km. A HRS Dawidy, które się specjalizuje w kwiatach domowych i balkonowych jest też ze 2 km ode mnie, tylko w drugą stronę. Nie do Puławskiej, tylko na pierwszym zakręcie w stronę Alei Krakowskiej.
aguniada 11:12, 15 mar 2012

Gabi, to i ja w niedalekiej okolicy mieszkam (10km)... Zakupy w Melonie i Floriall robię często - chcę tam upolować okazałego miłorzęba wiosną
Karolkaaa 11:17, 15 mar 2012

Witam! podglądam was od jakiegoś czasu i podziwiam wasze piękności! Wspaniałe macie te ogrody mam nadzieję że patrząc i jak stworze takie cudo.... pozdrawiam wszystkich
Jola 11:48, 15 mar 2012

GabiK napisał(a)

Jolu, napisałaś, że koło Ciebie floriall i melon, to musimy być bliskimi sąsiadkami, bo to koło mnie też. Do Florialla mam 2 km. A HRS Dawidy, które się specjalizuje w kwiatach domowych i balkonowych jest też ze 2 km ode mnie, tylko w drugą stronę. Nie do Puławskiej, tylko na pierwszym zakręcie w stronę Alei Krakowskiej.

Aaaa, rzeczywiście tam jest ogrodniczy... Wiele razy go widziałam przejeżdżając tamtędy. Alem gapa Warto się tam wybrać? Który z tych trzech ogrodniczych jest najlepszy?
GabiK, to mieszkamy chyba na tej samej "trasie" tzn. Puławska-Al. Krakowska
popcorn 11:54, 15 mar 2012

Ale piękne hortensje!
A u nas dzisiaj w nocy był przymrozek, minus 2. Pewnie by je ścięło...
Ale u Ciebie Danusiu w ogrodzie zacisznie, nawet gdyby było chłodniej pewnie im by się nic nie stało!
pozdrawiam
Gardenarium 12:00, 15 mar 2012

Jola napisał(a)

Aaaa, rzeczywiście tam jest ogrodniczy... Wiele razy go widziałam przejeżdżając tamtędy. Alem gapa Warto się tam wybrać? Który z tych trzech ogrodniczych jest najlepszy?
GabiK, to mieszkamy chyba na tej samej "trasie" tzn. Puławska-Al. Krakowska

Coś mi się zdaje, że się musimy spotkać w którymś ze sklepów. Jak tylko się ociepli

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:01, 15 mar 2012

popcarol napisał(a)
Ale piękne hortensje!
A u nas dzisiaj w nocy był przymrozek, minus 2. Pewnie by je ścięło...
Ale u Ciebie Danusiu w ogrodzie zacisznie, nawet gdyby było chłodniej pewnie im by się nic nie stało!
pozdrawiam

Przezornie je zabrałam do domu, jak zobaczyłam wieczorem podczas spaceru z psem, że coś się asfalt błyszczy od lodu.
Na stole pozostawiłam prymulki i hiacynty, nic im się nie stało. Bratki też pozostały na zewnątrz.

Instagram Ogrodowiska
Ana 12:17, 15 mar 2012

Danusiu, czy już mogę przyciąć laurowiśnię czy jeszcze za wcześnie? I czy już pora na przesadzanie iglaków (muszę przearanzowac rabatę od frontu)?

Ja zostawilam dziś na noc bratki i stokrotki na dworzu - przetrwały bez szwanku
Ależ piękne masz te hortensje!!!