Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 22:13, 13 lut 2014

Do góry
aha nie wstawiłam tu swojego pomysłu

w Oborze też mogą być ogrody 22:12, 13 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie, ognisko było A kiełbaski?? Buziak

No co to za ognisko bez kiełbasy
tylko te mokre gałązki średnio się paliły i trzeba było normalne drewno przynieść i słomę, żeby w ogóle coś się te kiełbasy osmoliły
Ważne że dzieciaki były zadowolone i frajdę miały

Nawet Franio spróbował ogniskowej kiełbasy

W tle pozostałe gałęzie po cięciu
ogrodoweimpresjejolki 22:11, 13 lut 2014

Do góry
Kochani, to tylko tak ładnie brzmi: wymiana wanny na kabinę prysznicową... Tak łatwo byłoby na ekspozycji w sklepie, ale skoro ma sie z tego korzystać ...Dzisiaj doprowadzenie wody w nowych miejscach (kabina i pralka), położenie glazury i terakoty w miejscach po byłej wannie, dodatkowe izolacje, ...Montaż kabiny dopiero w sobotę ...

A ja dziś znowu u okulisty, bo jakby mało było kłopotów, to oko nie daje za wygraną
Nic więcej nie napiszę, bo byłoby mało optymistyczne, a jutro będzie znów lepiej (mam nadzieję)

Moje poletko 21:48, 13 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)

Bogdziu to nie koper. To wilczomlecz złocisty inne ujecie

O to on bardzo złocisty jest. Śliczny.
Nowy przedogródek ..to nie takie proste 21:43, 13 lut 2014

Do góry
Na wiosnę planuję zmienić wygląd mojego przedogródka . z racji że pielęgnacja trawy stała się tam bardzo uciążliwa mam zamiar zrobić tam rabatę żwirową z dominującym motywem kulistych form bukszpanów

to wygląd z 2011 ale nic się nie zmieniło ( nie ma tylko kosodrzewiny pod ogrodzeniem ) w kompozycji tylko rośliny większe .

Chcę tę trawę wyrzucić i wysypać kamykiem o grubszej frakcjii , z tym że na pewno usunąć chcę karaganę ze środka . i wszystkie roślinki naokoło szamba , które po przyłączu do kanalizacji będzie zlikwidowane ( to gdzie widać płotek ) . dołożyć zaś mam zamiar kul bukszpanowych o różnej wielkości i stworzyć coś na kształt japońskich żwirowych wysp .
zostałyby coniki i kuliste świerki i bukszpany , do tego porozrzucane nieregularnie gdzie nie gdzie lawenda i carexy , w nie wielkich ilościach

wygląd 2013 ..

problem stanowi też dla mnie pasek rabaty wzdłuż drogi ..
.nie wiem czy lepiej to zlikwidować , czy zostawić

Prosze was o pomoc , bo moja głowa chyba na to za mała ...ale taki rysunek zrobiłam ...o zgrozo

Kolorowe Rabaty Martek 21:40, 13 lut 2014

Do góry

Buziaczki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:39, 13 lut 2014

Do góry
Sześć stóweczek, wow
ogrodoweimpresjejolki 21:36, 13 lut 2014

Do góry
Trzymam kciuki za efekty w łazience.
Szmaragdowy Zakątek 21:35, 13 lut 2014

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających, dzięki za wizytę i melduję do wiosny 36 dni

Zupełnie zapomniałam o mojej zagadce….oto rozwiązanie

Pierwsze miejsce „ex aequo” Magda70 i AgnieszkaW, drugie miejsce bacowa, trzecie kaisog1 wszystkim gratuluję , a co do nagród to…

nagroda główna dla wszystkich laureatów: 1-dniowy pobyt w „Szmaragdowym Spa”
W programie:
- kąpiele słoneczne (organizator zapewnia kocyk i olejek do opalania, w razie niepogody – saszetka samoopalacza)
- relaksacyjny masaż błotny (o… błotka wszelakiej maści to u mnie dostatek zwłaszcza po wiosennych burzach)
- naturalny masaż stóp, czyli spacerek boso po świeżo skoszonej trawce
- hydroterapia, czyli relaksacyjne bicze wodne (do wyboru dwa strumienie o różnej sile, czyli wąż ogrodowy o średnicy ½ cala lub ¾ cala)
oraz hit sezonu mikrodermobrazja dłoni, czyli mechaniczne złuszczanie naskórka podczas prac
ogrodowo-ziemnych
Serdecznie zapraszam, termin wizyty do ustalenia telefonicznie.
Kubusiowo II 21:28, 13 lut 2014

Do góry
I doszłam do wniosku, że wyhodowałam sobie Monster Garden
Pojechaliśmy dzisiaj do Auchana kupić ziemie. Kuba wpadł na dział ogrodniczy i jakiegos amoku dostał..... zrobił takie zakupy:

A w siatkach:

Oprócz niezbędnych do pielęgnacji tegoż kwiatka rzeczy takich jak: osłona, konewka i sekator Kuba chciał jeszcze: łopatę, grabie, piłę, dziabkę, łopatkę z podziałką ("no przecież muszę wiedzieć ile wykopałem!"), sznurek i rękawiczki. Dobrze, że dał sobie wytłumaczyć, że do pielęgnacji kwiatka, którego wybrał te trzy rzeczy, które kupiliśmy wystarczą
Kubusiowo II 21:25, 13 lut 2014

Do góry
I sadzenie róz urodzinowych

Kubusiowo II 21:24, 13 lut 2014

Do góry
A dzisiaj była akcja sianie....

Moje poletko 21:15, 13 lut 2014

Do góry
Stopniał wczorajszy śnieg, znów szaro-buro za oknem...

Dobrze ,że choć trochę kolorku z fotek mamy

Testowe dodawanie zdjęć 21:13, 13 lut 2014

Do góry
Drugie podejście
.

Nie wiem jak odwrócić ostatnie zdjęcie
Ania i róże i cała reszta :) 21:07, 13 lut 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
A tak wygląda mój największy cis po 5 czy tam 6 latach.
Nie jest imponujący..

Ale nadzieję jakąś tam w sumie daje, że urośnie, co??

cały czas rośnie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:01, 13 lut 2014

Do góry
Zmykam, wspanialego dnia jutro i udanego weekendu

W cieniu - zacieniona 21:01, 13 lut 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Dużo miłości śniegu tylko zimą tyle ile trzeba Bogusiu.
Pozdrawiam i ściskam
martek
Martusiu...dziękuję.
Ogród u stóp klasztoru 21:00, 13 lut 2014

Do góry
Marzena może się skusisz i przyjedziesz po nie .....masz pewne .

Ania ---no to czarujemy wiosnę obydwie

Ja mam teraz poważne myślenice z przerobieniem przedogródka z trawy na rabatę żwirową .muszę dobrze sprawę obmyśleć ...chyba założę osobny wątek albo gdzie ? do pytań o projektowanie ? podpowiedzcie bo sama nie wiem .

to wygląd z 2011 ale nic się nie zmieniło ( nie ma tylko kosodrzewiny pod ogrodzeniem ) w kompozycji tylko rośliny większe .

Chcę tę trawę wyrzucić i wysypać kamykiem o grubszej frakcjii , z tym że na pewno usunąć chcę karaganę ze środka . i wszystkie roślinki naokoło szamba , które będzie po przyłączu do kanalizacji będzie zlikwidowane ( to gdzie widać płotek ) . dołożyć zaś mam zamiar kul bukszpanowych o różnej wielkości i stworzyć coś na kształt japońskich żwirowych wysp . zostałyby coniki i kuliste świerki i bukszpany , do tego porozrzucane nieregularnie gdzie nie gdzie lawenda i carexy .

chce zlikwidować trawę bo jest ciągle żółta , nie radze sobie z utrzymaniem jej ,ponieważ jest tam źle przygotowane podłoże z piaskowej ziemi , ta zaś nie trzyma kompletnie wilgoci

widok z 2013

bardzo proszę o pomoc , bo moja głowa chyba na to za mała
W cieniu - zacieniona 20:58, 13 lut 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusia a jak te hortensje ukorzeniałas odrazu do ziemi czy w wodzie korzonki puściły bo ja walczę z ukorzenianiem i marne skutki jak ukradłam odnużkę z piętką to mi się ukorzeniła inaczej z łodyg nic nie wyszło.

To są młode sadzonki.Jesienią ścięłam patyczki,bo krzaczki były zbyt rozrośnięte a chciałam je zabrać do piwnicy...są od hortensji ogrodowej.Ogrodowe można ukorzeniać już latem,jak są nowe niekwitnące odrosty z piętką.U mnie ogrodowe przemarzają,wyrzuciłam kilka krzaczorów.Te są nowe odmiany,dostałam je wiosną od Ani Monte i staram się przechować,bo były piękne.

Hortensje typu Limelight,Vanillia Freise ukorzeniam przez odkłady.To najpewniejszy sposób na 100 o/o.Odkłady można robić przez cały rok{przykładam kamieniem}.
Wcześniej próbowałam z patyczkami...mam też,ale to zabawa,mniej się ukorzenia i wolniej rosną.Z odkładów kwitną już w następnym roku,z patyczków nie.Wyjątkiem jest Annabelka,która świetnie się ukorzenia z patyków i nawet część zakwita w tym samym roku...Tak się sprawdza u mnie.

...ale ponudziłam..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies