Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 22:29, 03 lut 2014

Do góry
W tym roku zima miała dwa oblicza. 6 stycznia byłam na działce, było zero śniegu prawie wiosennie.
Tak to wyglądało właśnie 6 stycznia.

A potem przyszła prawdziwa zima, mam tylko takie zdjęcie, sosnowej gałązki, okrytej śniegowym puchem.

Kubusiowo II 22:29, 03 lut 2014

Do góry
I storczyka Wam pokażę....

Ogród zapachów u Jasi 22:28, 03 lut 2014

Do góry
To jeszcze raz ja. Zostawiam - tak mi się skojarzyło: to zdjęcia z rankingowego ogrodu a. - ale mogłyby pochodzić z Twojego ogrodu.
Kubusiowo II 22:27, 03 lut 2014

Do góry
Aneczko dziękuję

A dzisiaj zrobiłam sobie łozdobę Nudziło mi się i kwietnik pomalowałam

Przed, w trakcie i po.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 03 lut 2014

Do góry
Dla Was.

Ogród przy bocznej drodze 22:20, 03 lut 2014

Do góry
Pozdrawiam Kondzia i wszystkich zaglądających Kochane Ogrodowisko!!!

Kwiatek dla Was;
Ogród do kwadratu 22:20, 03 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Rabata jest spora: 3 x 6m z trzech stron otoczona trawnikiem. Z czwartej strony - na prawo biegnie dalej - ale tam są inne nasadzenia: cisy kolumnowe i bez czarby Gerda. U góry po lewej te trzy zółtawo-zielone krzaczki to planowane rozplenice.
Róże są posadzone jak narysowano... ale jak by trzeba było coś zmienić to jeszcze mogę je przesadzić... od jesieni jeszcze się dobrze nie ukorzeniły.
Cyfry pod nazwami to docelowa wysokość krzewów.
I nazwy:
Eglantyna, Alan Titchmarsch, Heritage, Spirit of freedom, Rosario, Louise Odier, William.
U góry rabaty prostokąt zaznaczony ołówkiem to planowana ścianka-żywopłot, ale niezbyt wysoki ok 1-1,2m docelowo. Chcę trochę przysłonić warzywnik - byłoby to dobre tło dla róż i chroniło je przed zachodnim wiatrem.

Co wy na to???

Ja z planowania na kartkach marna jestem, ale ten sposób z przesuwaniem wycinanek bardzo mi się podoba.
Skoro prostokąt ma 3x 6 m, to potrafię sobie wyobrazić jak jest duży, bo wiem ile to jest 6x 4 . Właśnie tu siedzę. To jest sporo miejsca.
Tak mi przyszło do głowy - czy trawy mają być wszędzie między różami? A może w środku między różami jakieś zielone rośliny z trawiastymi liśćmi, krótko kwitnące - irysy syberyjskie albo trzykrotki, ale z ładnymi liśćmi przez cały sezon? Jakoś tak widzę z różami tylko intensywnie zielone źdźbła, a nie pstrości, beże i brązy.
Zaznaczyłaś wysokość róż, ale nie szerokość, więc wydaje mi się że tych krzewów wejdzie więcej niż po jednej sztuce. Louis Odier jest największa i rośnie rozłożyście. Ale ani Heritage ani Wiliam tak szerokie nie będą.
Niezły eksperyment, bardzo jestem ciekawa efektu.

W kamiennym kręgu od początku 22:19, 03 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Obiecane postępy krzyżykowe...jestem prawia na półmetku

właściwie po to tu przyszlam, żeby obejrzeć twoje krzyżykowe postępy super
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 03 lut 2014

Do góry
Dziękuje wszystkim za ochy i achy...
Remont trwa.... a ja sprzątam .. kuchnia przypomina już kuchnię
Nie mam czasu każdemu z osobna, wiec wybaczyć mi
Zaraz gdzieś do kogoś zajrzę...
Danusia dziś pokazała fotki kwiatków kwitnących jako pierwsze czasem w lutym.
U mnie w lutym to tylko kiedyś oczar zakwitł... teraz już rośnie w nowym miejscu.. i zakwitł w grudniu....

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 03 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
U mnie w tej chwili jest +1 st. C, no i dzisiejsza kartka

Bez. To jedna z moich ulubionych roślin....uwielbiam zapach bzu....
Ogród przy bocznej drodze 22:13, 03 lut 2014

Do góry
A teraz plan na wsiowy ogród, zgapiony z relacji Danusi. Myślę, że mi wybaczy
Siedlisko jest długie, więc takie przepierzenie będzie ok. Zrobie dużo, zeby było w połowie podobne.

Moja codzienność - ogród Oli 22:13, 03 lut 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Mała Mi nic się nie martw powalczymy razem może coś nam wyjdzie

Dziś prezentacja w szerszym gronie a śniegu jak widać pod dostatkiem...

No cudnie wyglądają....
ogrodoweimpresjejolki 22:08, 03 lut 2014

Do góry
Jolu, żeby złagodzić trudy dnia też ofiaruję ci delikatny Eukomis zawitał do mojego ogrodu niedawno i podbił serce

można go pielęgnować w donicy na balkonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 03 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, może i do Babci podobny (a jakże!) ale życzę Małemu romantycznego charakteru i siły spokoju Twojej Ani, tzn. Maćka Ani i zdolności po Tacie. Bo wszyscy tu o Babci i Babci. A jest jeszcze Ojciec i Matka tego Maluszka - których serdecznie pragnę pozdrowić w tym miejscu. (nie mam fb).

Pszczółka specjalnie dla ciebie hiciorowe foto Mądrze piszesz... wszystkie słowa są miłe.. ale ten mały cud natury z Doliny Muminków .. jest dziełem rodziców.. i ciężką dolą matki czyli Ani I tym bardziej, że całą ciążę nie byłą marudna, chora i cierpiąca. To był wielki banana na ryjoku, nawet jak było źle i niedobrze A mały faktycznie jest podobny do mnie, do taty i do mamy... ma coś z naszej trojki

I nie cytować foto !!! To forum ogrodnicze.. i nie zapominajmy o tym Ale opielacz.. jest elementem ogrodowym... chyba.. I kto go nauczył tego gestu????? Ja siem pytam...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:05, 03 lut 2014

Do góry
annawu napisał(a)

Aniu cofnełam kilka stronek,... znasz nazwy tych host?

Ptaszek pięknie pozował

Aniu pierwsza to Ghost Spirit wys.40, szer.60 a druga to jeszcze nie wiem na zdjęciach nie widać znacznika, ale znajdę w dokumentach to podam nazwę a tu jeszcze jej jedno zdjęcie już jak kwitła
Mój 4 arowy azyl... 22:04, 03 lut 2014

Do góry
Dojrzałam kilka kiełków krokusów i narcyzów, ale one musiały wystartować jeszcze przed mrozami. Malutkie są, trudno je nawet zauważyć

Liście mahonii bordowe, to ich sposób na niskie temperatury, ale pąki zamknięte

Szare rozety firletki widoczne z daleka, pełno ich wszędzie - będzie redukcja

No i goździki pierzaste, jak zwykle mrozów się nie boją

Ogród przy bocznej drodze 22:02, 03 lut 2014

Do góry
Siedlisko z budową i śniegiem. Tu mam plan na wiosnę ale zaczekam na zakończenie prac budowlanych.

Mój 4 arowy azyl... 21:56, 03 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gdyby nie początek lutego, to można by pomyśleć, że zawitało przedwiośnie. Taki właśnie dziś był dzień: słoneczny i dość ciepły, z temperaturą w środku dnia około 8 st. C
Na działce po śniegu ani śladu, tylko w miejscach zacienionych słabe resztki. Ziemia zmarznięta, miejscami ze stopionego śniegu stoi woda.
Pocieszające jest to, że ziemia zmarznięta, bo rośliny nie mogą rozpoczynać wegetacji. Zbyt wczesna mogłaby być dla nich groźna.
Zrobiłam kilka zdjęć, ale jak to o tej porze zachwycać się nie ma czym

Wyprostowały się liście rododendronów

faktyczne przedwiośnie pcha się drzwiami i oknami a zima? czy powiedziała ostatnie słowo?
Basiu dopiero dziś zobaczyłam, ze prawie w jednym czasie zawitałyśmy na Ogrodowisko
miło mi pozdrawiam
Przyjazny ogród 21:54, 03 lut 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Ogród przyjazny i pachnący, trzeba dodać. Fiołkami, z których można robić małe bukiety.
Ale nie wiedziałam, że jest ich tyle odmian.
Mój 4 arowy azyl... 21:54, 03 lut 2014

Do góry
Inne byliny
dzwonek brzoskwiniolistny

żagwin

mydlnica bazyliowata

posłonek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies