Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 20:46, 13 mar 2014

jotka - dziękuję, zapraszam
malkul - zobaczymy, jak będą rosły dalej

W popołudniowym słońcu - niespodzianka po powrocie z pracy

Margarete 21:10, 13 mar 2014

Ale ładna ta niespodzianka
Ja sadziłam jesienia zółte i niebieskie, żółte wyszły szt 2 a niebieskich ani widu ani słychu, a nie pamietam gdzie je posadziłam.............miejmy nadzieje że wyjda. U cienbie wyszły bo chyba wiecej wody miały, sniegu było troche a u mnie sniego niewiele, teraz deszczu brak.
U mnie sucho bardzo w ogrodzie, wczoraj troszke podlałam ale konewką bo główną wode na zewnątrz mam jeszcze wyłączona w obawie przed przymrozkami. Co roku jak włączałam wodę wczesniej to przemarzało w kranie i kran pękał i do wymiany, chciałam tego uniknąc ale latanie po ogrodzie z konewkami wody......średnia przyjemność.
paniprzyroda 21:19, 13 mar 2014

Małgoś, w nowym glina, to wilgoć trzyma, ale jak nie popada, to chyba co nieco trzeba będzie podlać.
Iryski wyszły już wszystkie, ale to dopiero początek kwitnienia. Posadziłam ich 175 sztuk, w tym 30 białych. Chyba nie ma w nich ciemnoniebieskich, a te podobają mi się najbardziej. Będzie czego szukać jesienią.
Wyjdą i u Ciebie
Bogdzia 21:23, 13 mar 2014

Białych jeszcze nie widziałam , te ciemno niebieskie najpopularniejsze. U mnie tez trzy zólte kwitną jak u Małgosi ale niebieskich więcej ale sporo wymarzło bo jesienią bardzo wysokie urosly, pewnie były żólte bo one sa wyższe.Dziś dostałam paczkę z iryskami kłączowymi ,ale sadzonki pod mikroskopem prawie trzeba szukac, takie maleńkie.Pozdrówka.
Agania 21:36, 13 mar 2014

Krokusiki mają się kwitnąco przeciwiwieństwie do ciebie, ale się leczysz to najważniejsze.....poszalaś z tymi iryskami, ale jest efekt
Agania 21:38, 13 mar 2014

Czekam na fotki amarantowej, ja uwielbiam kolor naszej rosy rugosy
mira 22:09, 13 mar 2014

Dzięki Ci za radę, pytałam bo gdzieś czytałam że ktoś tak miał jeżynę - ale chyba mnie przekonalaś że to kiepski pomysł bo stale szukam coś do skrzyni na taras
śliczne Twoje krokuski
paniprzyroda 23:12, 13 mar 2014

Cieszę się, że podobają się Wam moje cebulowe, czuję się uzależniona od nich w przeważających jeszcze szarościach te kolory są obłędne.

Bogdziu u mnie nic nie wymarzło, przykryłam je warstwą kory i stroiszem, ale zima była łagodna
Jeśli Tobie wymarzają cebulki, musisz mieć jakieś zastoiska mrozowe. Jednak i tak oglądałam u Ciebie piękne fotki
Te przysyłane sadzonki często odbiegają od naszych wyobrażeń.
Powiem Ci jeszcze, że na rynku kupiłam świadomie tycią sadzonkę ciemiernika czerwonego, firmy Benex. Zobaczę, jak będzie przyrastał.

Aganiu, leczę się ( antybiotyk), ale dziś wróciłam do pracy, wyższa konieczność była.
Obiecana fotka, sama nie wiem, jaka ta róża będzie.

Miro, tak myślę trzeba się zastanowić, czy chcesz do tej skrzyni coś jadalnego, czy tylko ozdobne

monteverde 23:32, 13 mar 2014

Tutaj masz pnące mnie się wyf=daje, że zdjęcie wskazuje na Lagunę http://www.kordes-rosen.com/gartenrosen/kletterrosen
paniprzyroda 23:38, 13 mar 2014

Aniu, jeżeli to Laguna to też będzie dobrze, bo mam ją na swojej liście róż do kupienia. Może zdjęcie na opakowaniu przekłamuje, bo kolor jest wyraźnie amarantowy.