Werbena kiełkuje przy wysokiej temperaturze+22C, Mam kilka zaschniętych gałązek z nasionami .posieję na kaloryfer i słoneczny parapet. Zobaczymy czy wykiełkuje. A do gruntu-może sama się nasiała? Będę szukać wiosną siewek
Jeszcze nic u mnie nie posiane.
To jest najcudowniejsze i najsmaczniejsze ciasto świata - tak twierdzą moje córki i ja też. U nas się nazywa kruszon, Jak córki były młodsze to na każde święta musiały być dwie blaszki.
A ja dzisiaj na obiadek robiłam calzone i barszczyk czerwony do popicia.
A jednak poleciałaś robić nocne zdjęcia rh faktycznie coś słabo się prezentują, i może Danusia ma rację, ja swoje sporo jesienią podlewałam. Bądźmy dobrej myśli że przeżyją. pozdrawiam
Bogusiu co to za trawa?Chcę coś posadzić w tym roku,a kompletnie się nie znam na trawach. Napisz mi coś o niej proszę, długo ją masz? jak szybko się rozrasta.
Widać na fotce ,że dobrze przezimowała,ale tak naprawdę co to za zima...
Mam jeszcze pytanie kupiłam sobie w markecie takiego bluszcza na doniczce jest napisane tylko herdera czy on się nadaje do donic w ogrodzie? Chyba coś podobnegoDanusia wskazała w bialym domku ale czy przezimuje ,mam kilka donic betonowych do których beda wsadzane kwiaty i myślałam o takim strzepiatym bluszczu który by zwisal .