Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:51, 11 lut 2014

Do góry
Cyprysik tepołuskowy Nana Gracilis Cyprysik Curly Tops
Karmniki dla ptaków 15:49, 11 lut 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:40, 11 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

takie

jedno bo jak pisałem w muzeum byłem tylko raz

Ale cudne drzwiczki Boskie, lubię takie rękodzieła. Czy to są okiennice, czy drzwi od pieca?
Przypominają mi księgę mistrza cechowego z Domu Tkacza w Bielsku-białej. Piękna ręczna robota, księga oprawiona w wytłaczaną skórę.
Tam są same takie perełki

Jak chcesz to usunę to zdjęcie
Gdzieś na końcu świata... 15:37, 11 lut 2014

Do góry
Noo patrz .. Zrobiłam dał Ciebie specjalnie wiosenny przegląd traw .. W zasadzie możesz przyjąć ,że ich wygląd przez cały okres jesienno - zimowy , czyli jakieś 5 mies...

A decyzja należy do Ciebie

Carex

( mam jakoegoś goldena więc do srebrnego pierisa na bank ńie bedzie pasował ale są też z białawymi paskami...

Turzyca.. Mam brązowa ale i srebrzysta podobno jest

Kostrzewa.. Może ją akuratnie znasz

I red baron ....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 11 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko u mnie wiosna troszkę opóżniona względem Twojej wypatrywałam wszystkiego w sobotę i u nie jeszcze rośliny śpia, za wyjatkiem budlei, ktora nie przemarzła..... Czekam na info w sprawie kwitnienia forsycji, ostrzę już sekatorek !
Głogowników z domku letniskowego jeszcze nie wystawiaj na zewnątrz, chyba że w zacinione miejsce, bo od nadmiaru slońca spalą się liście. Trzeba je stopniowo aklimatyzować. Tak sobie spaliłam laury, gdy wystwiłam je z przeszklonego ogrpdu zimowego na taras.

I gdy zidentyfikujesz co to za trawka juz startuje to daj mi znać, bo coś takiego mi się przyplątalo z miskantem i stale wyrywam, bo rośnie szybciej niż mój zebrinus, zwłaszcza wiosną.

Czyli z budleją identycznie
Głogowniki ustawię tak, aby nie były na patelni, tylko na razie nie mam jak i kiedy
Tej przyplątanej trawki nie wywalaj, ona jest śliczna, w sezonie jesiennym i wiosennym, na żywo piękniejsza, ale nie mogę innych fot znaleźć

Nie wytrzymałam, pojechałam do ogrodnictwa i kupiłam sobie olbrzymie szable i przy okazji donicę do sypialni...czerwoną metaliczną!
czekam na te hiacynty

Ogród - Niekończąca się Opowieść 15:10, 11 lut 2014

Do góry
chciałam wam pokazać mój skalniak, który powstał z kupy gruzu byle jakiego piachu i zwalonego pnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:00, 11 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ziębice - zapomniałam napisać. Muzeum Gospodarstwa Wiejskiego a tam najpiękniejsza kolekcja starych żelazek.

takie

jedno bo jak pisałem w muzeum byłem tylko raz
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:50, 11 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja to się wspinałam tylko na ściance wspinaczkowej dobre i to

Ewa ja tylko spaceruje po szlakach bez sprzętu, tyle że wybieram te szlaki wysoko i "na krawędzi"
Góry Sowie to był też nasz rejon ale wtedy był zakaz i tajemnica !!!
wypadki -na pewne rzeczy nie ma się wpływu ale fakt nie jeden raz się wycofywałem - wolałem wrócić następnym razem

Agata po naszej stronie Tatr najbardziej kręci mnie Orla Perć właśnie na tym zdjęciu

Ewa w tym muzeum byłem tylko raz, wcześniej jako dzieciak często ale było to jeszcze w starej siedzibie i była broń itp.
a tego ptaszka ziębickiego widziałaś prawdopodobnie największy ceramiczny pomnik ....

wnuk nie był zbytnio zachwycony bo trzeba było podejść kawałek a z tego miejsca zaczynała się kiedyś ekstra trasa saneczkowa 30-40 podejść i zjazdów to była norma dzienna chyba że sie połamało sanki

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:47, 11 lut 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
A co powiecie na hokej na zamarzniętym jeziorze? ( pokrywa nie jest jakoś specjalnie gruba ale przy brzegu jest bezpiecznie

[img ]

a kogo Ty tam wygoniłaś na to niebezpieczne jeziorko
W cieniu - zacieniona 14:37, 11 lut 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 14:30, 11 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Werbena....dwa tygodnie po wysiewie.Nasiona mam od Joanny i Irenki.Nie przemrażałam,chyba,że poczta zrobiła to za mnie.Siałam powierzchniowo,bez pokrycia ziemią.Słoneczko zrobiło swoje....wyszła ekspresowo.

Super moje były zmrożone
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:27, 11 lut 2014

Do góry
Moja Aniu, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin niech ci się wiedzie wszędzie

W cieniu - zacieniona 14:15, 11 lut 2014

Do góry
...lubię niebieskie...
W cieniu - zacieniona 14:07, 11 lut 2014

Do góry
..."moje zapasiki"...zbieram je systematycznie....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:47, 11 lut 2014

Do góry
Aniu miła, samych radosnych dni, szczęścia rodzinnego, kwitnącego ogrodu życzę

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:45, 11 lut 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Jak tak to bardzo zdolna z Ciebie "bestia", po miesiącu zabawy i już takie cacuszka robisz Gratulacje i pokaż kolejne! To się zgadza, że wciąga, jak zaczynałam, to potrafiłam do trzeciej nad ranem siedzieć.

Dzięki Karola Już pokazuję kolejne. Takie kolory i serwetkę wybrał sobie mój 5-latek. Niczego więcej nie chciał. Przyznaję, że to pudełko wyszło mi najgorzej Szkoda, ale synuś uradowany, że w końcu ma swoje pudełko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:39, 11 lut 2014

Do góry
Ania - wszystkiego najlepszego - i żeby Ci te kable zakopali - razem z.... sama wiesz

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:29, 11 lut 2014

Do góry
OOO..........mój ulubiony spektakl leci

Pozdrawiam Zbyszku
Ogród to moje hobby 13:28, 11 lut 2014

Do góry
size=640x399]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/41/413874/original.jpg[/img]

Jeśli chcesz to skomentuję te zdjęcia

Różaneczniki i azalie - cudeńka.
Wszystko fajnie podżwirowane niepretensjonalnym żwirkiem
Śliczne poduchy z bylin.
Klony - urocze.
Altana sprytnie,tanim kosztem zrobiona na japońszczyznę (super pomysł z kratką na altanie)
Katalpy nie lubię ale tutaj pasuje idealnie
A teraz kilka słów krytyki
Dla mnie zbyt dużo żółci i pomarańczu (nie lubię) - chodzi mi o żółte ścieżki.
Ciurkadełko fajne ale wolałabym żeby woda ciurkała np.z bambusa.

Mam nadzieję że szczególnie słowa krytyki potraktujesz konstruktywnie.
Bardzo mi na tym zależy.
Ogrodowe przygody 13:26, 11 lut 2014

Do góry
mi po raz pierwszy w tamtym roku zakwitły irysy
mam takie zwykłe, Postraszyłam je, że wylecą jak nie zakwitną i wzięły się do roboty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies