Zanim odpowiem na wpisy parę zdjęć
Ranek cudny był dziś
po kawce na tarasie porządków ciąg dalszy
denerwuje mnie ta juka w tym miejscu, muszę ją przesadzić
i skalniak
przed milinem rosną hortensje, zrobiłam miejsce na trawki
Dzisiaj podziałałam w ogrodzie, M dzielnie pomagał
Posadziłam 50 szałwi, na obwódkę, przed róże i powojniki
Dosadziłam powojniki bylinowe, z różami i szałwią będzie ładnie
Nikita, alez to pieknie zrobilas. Jestem pod wrazeniem. Blagam, przeslij na priv namiary na te szkolke z bukszpanami i ceny. Bylas kiedys w Dendrofarma w Boczkach k. Sieradza? Kiedys polecala ja pani z Wojslawic. Pamietasz moze? Przejezdzalam pare dni temu, ale wieczorem i nie zajrzalam. Na stronie intern. wszystko wyglada dobrze, ale nie podaja cen.
Widze, ze u Ciebie juz pieknie i wiosennie. Pozdrawiam i zycze milego tygodnia.
Aganiu ... Ja mam stałe dylematy czy siedzieć na forum i odwiedzać Ulubione Ogrodniczki I Ogrodników czy kopać i grzebać w ogródeczku ... Podziwiam wszystkich , którzy mają " dużo ".. bo ja mam " mało " i ledwo wyrabiam
Zaraz na pismo obrazkowe polecem , bo to jest to co tygryski lubią najbardziej
A domek z ptaszkiem ???... Echhh... Ma już chyba z 5 lat .. Ja bardzo lubi takie dziabągi , stąd jak gdzieś coś widzę to kupuję..w jakiś sklepach typu " hasie , szkło i beleco ".... Ten domek był właśnie w takim skle pie kupiony...
A teraz na przykład kupiłam kurę ... Kura czeka na kolejnego chętnego na wianek a w głowie kiełkują mi pomysły
Łyżeczka służy do porównania wielkości... ..a kura mało fotogeńiczna .. W rzeczywistości jest duuużoo piękniejsza
Weekend był przepiękny. Krótki rękaw, więc rękawów nie trzeba było zakasywać .
Donica już prawie wypełniona. Wyznaczyłam punkty sadzenia serbów (zmniejszyłam odległości między nimi, więc potrzebuję 11, a nie 10szt.) i ostatecznie rabatę z umbrami.
Co ja tu mam, nie mam pojęcia. Pustynnik to nie jest, oglądałam go u Aliny i ma grube mięsiste liście, a to ma miękkie. To jedna z angielskich niespodzianek sprzed dwóch lat, posiana rok temu. Mam dwie takie sztuki. Jakieś sugestie?
I jeszcze szklarenkowo, debiutuje biała pelargonia i niesamowicie pięknie rozrasta się kamelia, ma mnóstwo przyrostów.
Mariola prosiła o wejście, ale nie ma jeszcze za dużo do oglądania.