Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z tatarakiem w tle 18:05, 09 mar 2014

Do góry

A tutaj moja Hania rozmawiająca z bukszpanikiem

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:04, 09 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
I jeszcze pokaże moje parapetowe uprawy - na razie wzeszły tylko stipy (ostnice) - poznałam je idzięki O. i zakochałam sie w nich na amen, w ogrodzie mam jedną jedyną sztuke kupioną w ubiegłym roku (była ostatnią sztuką w szkółce więc nie mogłam ich miec więcej a szkoda) - przezimowała bo lekka zima była ale bede co roku siać zima i potem sadzic bo są urocze.

Na razie tylko tyle ale za moment pojawią sie kolejne nasadzenia, mam w planach jeszcze do wysiania jeżówki i wiele innych

Zaglądam z rewizytą, choroba w najmniej dogodnym czasie, zdrowiej jak najszybciej Małgosiu bo wiosnę mamy na całego. Dzisiaj było tak pięknie, słonecznie ale ja dzisiaj w garażu. Pikowałam stię i kostrzewę siną. Oj co ja się nadłubałam, wyszło mi 150 roślinek. Przesadziłam też domowe bo się dusiły w doniczkach.
Małgoś, swoją stipę już pikuj, wzmocni się i nie będzie tak ciągnęła do światła. Gratuluję pięknych wschodów!
buziaki
Kondziowy Ogród :) 18:04, 09 mar 2014

Do góry
Oniecane zdjęcia sa średniej jakości ale trudno szczykło mi coś wszyji ale obiecałęm

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:02, 09 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
I już zdecydowane posadzone, na tej rabacie dojdą jesienią wrzosy .... dużoooooo, za dużą kulą odpowiednio przyciętą po lewej będzie klon japoński czerwony...

Przy klonie żółtym z prawej strony, stożek z dwoma kulkami i różą pomarańczową z przodu rośnie lawenda, z tyłu będą trawy...

Następna rabata z klonem przed nim dosadziłam tylko jedną kulkę z przodu będzie trawka żółta, a z prawej przesadziłam dwie róże Chopinki...

Fajnie to wyszło Polu. Tu koło tych Chopinekz ostatniej fotki to daj jakieś wysokie trawy jako tło albo pomiędzy nimi , tylko o delikatnym pokroju ale stosunkowo wysokie bo Chopinki rosna wysoko, może miskanta ML ?? A do tego troszkę werbeny patagońskiej - ona tak świetnie swoją lekkością podkreśla urodę róz..............
Początki w Kruklandii 18:02, 09 mar 2014

Do góry
I widok z ławeczki

Perzownik jak zwykle brzydki

a tu jeszcze mam nową rabatę z boku...

Początki w Kruklandii 17:58, 09 mar 2014

Do góry
Tu nastąpiły zmiany
Zabrane brzozy, hosty i ławeczka.
Brakuje jeszcze żółtych lub pomarańczowych żurawek po prawej..

Misz masz na płucku
Poczekam na wrzosy i wrzośce i wtedy zdecyduję co dalej..
Aaaa i tu są brzozy jakby ktoś nie widział

Dzisiaj robiłam to:

Zamiast kijka będzie buczek A z tyłu jeszcze hortki i miskanty.

I moja zmora.... cały czas nie wiem co tu dać.
Dwie symetryczne rabaty frontowe ...a takie pustki
Chyba posadzę hortensje...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:57, 09 mar 2014

Do góry
Pomiędzy hostami

I w trawniku

I w innym trawniku

Te z łączki krokusowej pod liliowcami.. już powoli przekwitają botaniczne ... jest ich dużo, ale liście tulipanów zasłaniają horyzont

za chwilę cd... krótka przerwa w nadawaniu..
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:55, 09 mar 2014

Do góry
A teraz jak leci wstawiam... i może dobrze, ze nie wszystkie jeszcze wyszły.. radocha z krokusów będzie dłużej..

Pomiędzy różami ...

Pod katalpą..

Po oczarami

Ogród cioci 17:53, 09 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To jeszcze wam pokażę trochę wiosny chociaż pochmurno i krokusy zwinięte. No i zakupy w całej okazałości i spadam do malowania

Marzenka ma rację? No jak żyć???

A bukszpany nadal tam stoją? Godzina drogi i byłyby moje
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:51, 09 mar 2014

Do góry
Dziewczynki... wiosnę dziś czułam... prawdziwą wiosnę.... było ciepło... słoneczko wygrało walkę poranną z chmurami.. boziu.. jak było cudownie.... długoterminowa jest optymistyczna... pociachałam lawendę... kolor na forsycjach już widać.. dzień ciepełka i od razu wszytko szaleje.. nie tylko ja..
A teraz możecie mnie zignorować.. ale wiosnę muszę wstawić.. po prostu muszę ,bo sie uduszę..
To tylko cześć moich krokusów... gdzie nie spojrzę tam wiosnę widzę.. kolorowo i wesoło... jak nie kochać krokusów i irysów???? ..... po prostu się nie da.. chodzę i patrzę, gdzie jeszcze będą miały szanse na przeżycie... i gdzie dosadzić chociaż odrobinkę jesienią..

A teraz zapraszam na maraton

Pies też poczuł wiosnę.. i pół dnia łaził za mną po ogrodzie.. nawet śniadania nie jadł..

I wszędzie było słychać brzęczenie pszczółek i bąków.. aż w uszach szumiało.... pszczółki też spragnione wiosny

W niektórych kwiatkach po 2 nawet

I bączki duże bączki... trochę się ich bałam..

Miejsko & sielsko 17:45, 09 mar 2014

Do góry
kiścień... co z nim ?????
Ogród cioci 17:41, 09 mar 2014

Do góry
Rano cyknęłam parę fotek

Pomysł na ogród 17:41, 09 mar 2014

Do góry
tak to miejsce wygląda dzisiaj :

Kwiatowy ogródek Monteverde 17:35, 09 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Panoszą się po całym ogrodzie

Ania zdobyłem je jakimś cudem około 30lat temu -(były nie do kupienia) co rozmnożyłem to znajomi rekwirowali, resztki zostały na staraj działce a na nowej chyba już wszystkie wyginęły razem ze śnieżycami
na jesień robię zakupy
iryski pierwsze zakwitły pozostałe śpią
Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:29, 09 mar 2014

Do góry

"'Ciemna " strona ogrodu - dekoracje w cieniu 17:28, 09 mar 2014

Do góry
Chciałam ozdobić północną stronę wejścia do domu. Ponieważ mam dużo miejsca na półokrągłych schodach, myślałam o roślinach w doniczkach.
Proszę o doradzenie mi jakie rośliny nadawałyby się do takiego obsadzenia- macie dużo doświadczenia w pielęgnowaniu i aranżacji ogrodów

Dołaczam zdjęcie -pewnie dużo wyjaśni- schody są w większości zadaszone
Miejsko & sielsko 17:28, 09 mar 2014

Do góry
a w wolnym czasie ciasto drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:28, 09 mar 2014

Do góry

Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:25, 09 mar 2014

Do góry
Dostalam takie fotki z prosba o pomoc, czy ktos wie co dolega tym rh i jak im mozna pomoc?

Kwiatowy ogródek Monteverde 17:25, 09 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Iryski masz przesliczne No i widok ogrodu przed wyjściem boski Ale masz przebiśniegów Pozdrawiam

Panoszą się po całym ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies