Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 16:10, 10 lut 2014

Do góry
Bogdziu bałwanek udał się do morza niestety. Zero śniegu i wiosna idzie!

Irenko u mnie też ciepło i ściągnąłem otuliny z klonika, trzmieliny na pniu i sosny na pniu. Ale z piwonii drzewiastej się nie odważyłem. To jest siok! 10 luty dziś. Zobaczcie.

Drzewiasta ma pąki a tulipany liście.

Lecę w kulki... 15:59, 10 lut 2014

Do góry
Buziaki ,buziaki i jeszcze raz buziaki ... I życzonka zdrówka , mało stresów ,dużo uśmiechu....

I kffiatuch musi być ściskam

Ogród cioci 15:58, 10 lut 2014

Do góry
To teraz przed i po.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:53, 10 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, a nie szkoda tych winogron? Takie śródziemnomorskie to miejsce było, ładne...

Białe też wezmę, tylko jak.... takie duże krzakole? U nas dzisiaj też pięknie i wiosennie. Śniegu już w ogrodzie nie ma, jeszcze troszkę leży pod lasem i w lesie od północnej strony. Irenko, pamiętaj o fotkach dla mnie. Pozdrawiam słonecznie

Agnieszko nie szkoda, mnie jeden wystarczy, a jak pójdą w dobre ręce będę zadowolona
Coś wymyślimy ja...?
Też mi się tu podobało, ale wiesz, mamy plany budowlane i musimy zmienić to i owo, a nawet dużo, dlatego będę zmieniać również to miejsce; tutaj będzie wysypywany gruz, powstanie podwyższana rabata, z murkami, jak u ciebie będę cię kopiować

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:44, 10 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród jedynie pierwszego dnia jak spadnie śnieg mi się podoba, a tęsknię najbardziej do takich momentów

a potem taką biel uwielbiam

Danusiu, ale pięknie pokazałaś tę różę tak bajkowo chyba juz cieplej i bierzesz się za szorowanie stołu? bo chyba juz coś planujesz, jak cię znam idzie ciepło kochana
W Gąszczu u Tess 15:41, 10 lut 2014

Do góry
Tess napisał(a)
A ostatnia, piąta budka zawisła na gruszy w przyległym, sąsiednim ogrodzie (zwanym przeze mnie nadal ogrodem Babci Danusi).
To budka dla szpaka lub dużego dzięcioła. Taki ma otwór.
A jaki ptak w niej zamieszka, to się okaże

Podziwiam eMa, budki śliczne, ptaszki się odwdzięczą, bo do tego ekologiczne
Ogród cioci 15:36, 10 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
A Gospodyni... śliczna ciepła, wspaniale piecze ... smakowite jedzonko umie przygotować...
Gosia już pokazała miejsce na magnolię, ale ja pokarzę go jeszcze raz wraz z towarzyszkami sabaciku...

Wspaniale się ogląda wasz sabacik, gospodyni cudowna, wszystkich rozpoznałam, Gosiu w tych włosach jest ci idealnie, slicznemu we wszystkim ładnie
I magnolia juz ma nowe miejsce, ustalone
Kolorowy Ogród Geni 15:34, 10 lut 2014

Do góry
Iwono azaliami i Rododendronami opiekuje się tak samo sadzę do ziemi specjalnej do kwasolubnych jak były małe M zaszczepił je mikoryzą dużo je podlewam lubią wodę jeżeli jesień sucha to do nadejścia mrozów nie zabezpieczam na zimę niczym muszą same sobie radzić

Ciemierniki

Ogród z tatarakiem w tle 15:31, 10 lut 2014

Do góry
EwaG napisał(a)
Kasiu,
popatrzyłam na Tówj ogród i plany. Aby coś pomóc to muszę widzieć w jakiej sakli rysowałaś plan i jakie masz zamierzenia co do ogrodu za domem (plac zabaw, warzywnik rabaty). Jaki ma on obszar.
Przydało by się też zdjęcie całości domu z garażem. Jakie te budynki mają charakter?
Czy jest jakiś styl który preferujesz.?
Co do rowu przed posesją to pewnie musi być drożny. Myślę, że pęcherznica 'Diabolo' (chyba się nie mylę) byłąby w tak dużej amsie dość przygnębiająca. Z pęcherznic to proponuję odnę złotolistną (może być z nieregularnie rozrzuconą Diabolo). Biorąc jednak pod uwagę warunki wilgotnościowe może dobrze było by posadzić wierzby np. wierzba całolistna 'Hakuro-nishiki' (w fromie krzewiastej) albo sachalińską.

Witaj Ewo.
Dziękuje, że zajrzałaś do mnie.
Sama widzisz, jak jest-nie będę komentować...

Mapka rysowana przy założeniu, że 1 kratka=1 m.

Pr
zed płotem chciałam posadzić pęcherznice ze względu na ich kolor, który ładnie komponowałby się z kolorem dachówki (bordo).
Jeśli nie pęcherznica, to co?
Może jakieś berberysy?

Z tyłu domu mam taras otoczony podniesioną rabatą z roślinami jednorocznymi i liliowcami. Chciałabym tam jeszcze dosadzić trochę lawendy, żeby ładnie pachniało. Ogólnie z tyłu domu ma być sielsko i naturalistycznie.

Naprzeciw tarasu planuje plac zabaw dla Córci, oraz miejsce na pranie itp.

Warzywnik,sad i kompostownik mam za płotem.

Dom i budynki gospodarcze będą docelowo pomalowane w jasnym kolorze, coś w stylu:

Z ogrodów podobają mi się:
1. ogród u Sylwi
2. U Anny_art z dużo ilością żurawek, hortensji, traw
3. ogród z lustrem Danusi
4. zimozielony ogród Danusi realizacji
Generalnie przód elegancki, w kolorach róż, biel, bordo i fiolet z akcentami żółtego. Z tyłu domu-bardziej naturalistycznie, sielsko i niezobowiązująco.
Ogród ogrodniczki 15:30, 10 lut 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Bardzo dziękujemy.

A teraz wyczekana odnowiona komoda.
Kolory super prawda?
Dziewczynki bardzo zadowolone.

Basiu, rewelacja zdolna bestyjka z ciebie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:25, 10 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Troszke fotek z dzisiejszego przepieknego przedwiosennego dnia

Bylo slonecznie i cieplutko Zobaczcie ile sniegu z ula ubylo

Niestety topniejacy snieg odslania obraz nedzy i rozpaczy. Ja nie wiem jak ja to doprowadze do ladu. Pod sniegiem na pewno jest sajgon

Już wiosennie, mimo śniegu, a z kretem widzę nadal utrapienie, my nie daliśmy się, na razie spokój, ale sprzęt stale w pogotowiu, inaczej, co rok jak u ciebie, albo gorzej
Cmokam wiosennie
Ogrodowe przygody 15:22, 10 lut 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
pustynnik (igła Kleopatry)

Iwonko fajnie że do Ciebie trafiłam ogród cudowny do tego widzę piękny pustynnik , tego koloru nie udało mi się kupić.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:14, 10 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jolu było mi przemiło Was gościć To było dla mnie przemiłe popołudnie choć z niespodziankami od elektryków. Mam nadzieję że spotkamy się ponownie i uda mi się podać prawdziwą kawkę Zostawiam buziaki i pamiątkę

Cudowne spotkanie, wspaniałe ogrodniczki, ależ radośnie sie zrobiło, odpaliłyście sezon spotkań w 2014 cmokam was wszystkie, Jolu fajnie cię widzieć
Wilcza Góra 15:07, 10 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
AMBROWIEC AMERYKAŃSKI też już poczuł wiosnę ...

[img

Mój podobnież, lada dzień się chyba zazieleni
Uwielbiam ambrowca za wszystko, szybko rośnie, nie choruje i jest piękny

Chyba ciepło zmierza i do was, ale jak czytam, sezon odpalasz w marcu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:02, 10 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Agnieszko, czarnych nie mam, a ponadto do oddania będę mieć dojrzałe rodzące krzewy, po prostu muszą iść z tego miejsca, gdzie rosły, jeden sobie zostawię, resztę rozdam; ciekawa jestem jak pójdzie z wykopywaniem?
to jest to miejsce z winogronami, wszystko stąd wylatuje

Ja też się piszę na winogrona
A to co zamierzasz zrobić w tej części, skoro wszystko wylatuje????
Ogródek wśród borówek 15:01, 10 lut 2014

Do góry

Cudowny masz ten taras Już sobie wyobrażam ciepły, letni poranek z kawą i śniadaniem właśnie na tarasie.
Oj jak ja tęsknię za latem...
Zdjęcia oczywiście zapisuję do inspiracji.
Pozdrawiam ciepło i słonecznie.
Rododendronowy ogród II. 14:59, 10 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.

Bożenko, nie jest źle, myślałam, ze dużo więcej
Jeszcze ciut i wskoczysz do ogrodu i wszelkie troski znikną
Te zdjęcia od Gabrysi zainspirowały mnie, dlatego posadziłam pod mur rh
Oddam ci dojrzałą winorośl, nawet dwie, bo będę je usuwać, zmiana planó
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:36, 10 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wow, jaka wiosna u Ciebie Na sadzonki winogron to ja się piszę, jakby co (szczególnie na czarne).

Agnieszko, czarnych nie mam, a ponadto do oddania będę mieć dojrzałe rodzące krzewy, po prostu muszą iść z tego miejsca, gdzie rosły, jeden sobie zostawię, resztę rozdam; ciekawa jestem jak pójdzie z wykopywaniem?
to jest to miejsce z winogronami, wszystko stąd wylatuje
Ogród w budowie - nieustającej 14:30, 10 lut 2014

Do góry
Nadrobiłam u Cię zaległości, a tu Gabrysiu inspiracje wrzucasz, miodzio cudne kompozycje, wiesz cały czas mam problem z bergeniami u mnie nie mogę im znaleźć odpowiedniego miejsca, żeby je wyeksponować, jak to dobrze, wreszcie coś znalazłam u ciebie, piękna ta kompozycja z bergenią

Te zestawienia też są obłędne z gunnerą i chyba z tarczownicą lubię te wielkie liściory

Ogrodowe dekoracje zobaczyłam, mogę sobie pomarzyć na razie

Życzę Twoim nowym różom, szybkiego wzrostu i bujnego kwitnienia, ale jak u ciebie tyle rozmaitego guano, to jakoś się o to nie martwię
Pomysł na ogród 14:22, 10 lut 2014

Do góry
a Jegomość Dom też dostojnie wygrzewa mury

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies