Bogdziu bałwanek udał się do morza niestety. Zero śniegu i wiosna idzie!
Irenko u mnie też ciepło i ściągnąłem otuliny z klonika, trzmieliny na pniu i sosny na pniu. Ale z piwonii drzewiastej się nie odważyłem. To jest siok! 10 luty dziś. Zobaczcie.
Agnieszko nie szkoda, mnie jeden wystarczy, a jak pójdą w dobre ręce będę zadowolona
Coś wymyślimy ja...?
Też mi się tu podobało, ale wiesz, mamy plany budowlane i musimy zmienić to i owo, a nawet dużo, dlatego będę zmieniać również to miejsce; tutaj będzie wysypywany gruz, powstanie podwyższana rabata, z murkami, jak u ciebie będę cię kopiować
Danusiu, ale pięknie pokazałaś tę różę tak bajkowo chyba juz cieplej i bierzesz się za szorowanie stołu? bo chyba juz coś planujesz, jak cię znam idzie ciepło kochana
Wspaniale się ogląda wasz sabacik, gospodyni cudowna, wszystkich rozpoznałam, Gosiu w tych włosach jest ci idealnie, slicznemu we wszystkim ładnie
I magnolia juz ma nowe miejsce, ustalone
Iwono azaliami i Rododendronami opiekuje się tak samo sadzę do ziemi specjalnej do kwasolubnych jak były małe M zaszczepił je mikoryzą dużo je podlewam lubią wodę jeżeli jesień sucha to do nadejścia mrozów nie zabezpieczam na zimę niczym muszą same sobie radzić
Witaj Ewo.
Dziękuje, że zajrzałaś do mnie.
Sama widzisz, jak jest-nie będę komentować...
Mapka rysowana przy założeniu, że 1 kratka=1 m.
Przed płotem chciałam posadzić pęcherznice ze względu na ich kolor, który ładnie komponowałby się z kolorem dachówki (bordo).
Jeśli nie pęcherznica, to co?
Może jakieś berberysy?
Z tyłu domu mam taras otoczony podniesioną rabatą z roślinami jednorocznymi i liliowcami. Chciałabym tam jeszcze dosadzić trochę lawendy, żeby ładnie pachniało. Ogólnie z tyłu domu ma być sielsko i naturalistycznie.
Naprzeciw tarasu planuje plac zabaw dla Córci, oraz miejsce na pranie itp.
Warzywnik,sad i kompostownik mam za płotem.
Dom i budynki gospodarcze będą docelowo pomalowane w jasnym kolorze, coś w stylu:
Z ogrodów podobają mi się:
1. ogród u Sylwi
2. U Anny_art z dużo ilością żurawek, hortensji, traw
3. ogród z lustrem Danusi
4. zimozielony ogród Danusi realizacji
Generalnie przód elegancki, w kolorach róż, biel, bordo i fiolet z akcentami żółtego. Z tyłu domu-bardziej naturalistycznie, sielsko i niezobowiązująco.
Już wiosennie, mimo śniegu, a z kretem widzę nadal utrapienie, my nie daliśmy się, na razie spokój, ale sprzęt stale w pogotowiu, inaczej, co rok jak u ciebie, albo gorzej
Cmokam wiosennie
Cudowny masz ten taras Już sobie wyobrażam ciepły, letni poranek z kawą i śniadaniem właśnie na tarasie.
Oj jak ja tęsknię za latem...
Zdjęcia oczywiście zapisuję do inspiracji.
Pozdrawiam ciepło i słonecznie.
Bożenko, nie jest źle, myślałam, ze dużo więcej
Jeszcze ciut i wskoczysz do ogrodu i wszelkie troski znikną
Te zdjęcia od Gabrysi zainspirowały mnie, dlatego posadziłam pod mur rh
Oddam ci dojrzałą winorośl, nawet dwie, bo będę je usuwać, zmiana planó
Pozdrawiam
Agnieszko, czarnych nie mam, a ponadto do oddania będę mieć dojrzałe rodzące krzewy, po prostu muszą iść z tego miejsca, gdzie rosły, jeden sobie zostawię, resztę rozdam; ciekawa jestem jak pójdzie z wykopywaniem?
to jest to miejsce z winogronami, wszystko stąd wylatuje
Nadrobiłam u Cię zaległości, a tu Gabrysiu inspiracje wrzucasz, miodzio cudne kompozycje, wiesz cały czas mam problem z bergeniami u mnie nie mogę im znaleźć odpowiedniego miejsca, żeby je wyeksponować, jak to dobrze, wreszcie coś znalazłam u ciebie, piękna ta kompozycja z bergenią
Te zestawienia też są obłędne z gunnerą i chyba z tarczownicą lubię te wielkie liściory
Ogrodowe dekoracje zobaczyłam, mogę sobie pomarzyć na razie
Życzę Twoim nowym różom, szybkiego wzrostu i bujnego kwitnienia, ale jak u ciebie tyle rozmaitego guano, to jakoś się o to nie martwię